Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Evdeki depolama alanlarını artırmanı sağlayacak 5 farklı dekorasyon önerisi
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Evdeki depolama alanlarını artırmanı sağlayacak 5 farklı dekorasyon önerisi

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Zaman içerisinde evdeki eşya sayısı arttıkça, bu eşyalar için yer bulmak da zorlaşıyor. Ama dert etme! Evinde henüz göremediğin ama saklama alanına çevirebileceğin yerler mevcut. İşte evinde fazla yer kaplamadan, var olan eşyalarını saklamanın bazı yöntemleri…

En ekonomik kurtarıcılar: Kutular!

Her evde her zaman ihtiyaç duyulmayan eşyalar bulunuyor. Bu eşyaların en hızlı şekilde ortadan kalkması için ekonomik çözümler arıyorsan kutu ve sepetleri deneyebilirsin. Pek çok yerde oldukça uygun fiyatlar ile satın alabileceğin kutular ve sepetler en pratik depolama çözümleri arasında yer alıyor. Farklı boyutlardaki kutulara çeşitli eşyalarını yerleştirebilir, bu kutuları kolayca ulaşabileceğin bir alana koyabilirsin. Özellikle çocuklu evlerde hızla dağılan oyuncakları toplamak için en etkili yöntemlerden biri kutu kullanımı! Evinin dekorasyonuna uygun desenlere ve renklere sahip kutular satın alarak evinin görüntüsüne katkı da sağlayabilirsin.

Duvarlarını dekore ederek saklama alanı kazanabilirsin

Evde depolama çözümleri sağlarken aynı zamanda eve dekoratif unsurlar kazandırmak da mümkün. Boş duran duvarlarını, evinin genel ambiyansına uygun çizgi ve renklere sahip raflar ile donatarak hem estetik bir görüntüye kavuşabilir hem de ortada duran eşyalarını kaldırabileceğin depolama çözümleri üretmiş olabilirsin. Özellikle küçük odalarda, örneğin balkonda depolama çözümleri arıyorsan duvarlara monte ettiğin raflara fazla eşyalarını yerleştirebilir, uçlarını da saksı çiçeklerin ile süsleyebilirsin.

Göz önünde olmayan alanları değerlendirmeye ne dersin?

Ev depolama çözümleri her zaman göz önünde olmayabiliyor. Hiç fark etmediğin alanlarda depolama çözümleri oluşturabileceğini biliyor muydun? Örneğin odaların kapısının en üst noktası ile tavan arasındaki noktaya raf veya dolap monte ederek eşyaların için yer kaplamayan depolama çözümleri oluşturabilirsin. Evin iki veya daha fazla kata sahipse merdiven basamaklarının iç kısımlarını da küçük dolaplar haline getirebilir, gizemli depolama çözümlerine sahip olabilirsin.

İşlevsel mobilyalar kurtarıyor

Akıllı depolama çözümlerinin başında işlevsel mobilyalar geliyor. Birden fazla işe yarayan işlevsel mobilyalar, evdeki eşya sayısını azaltıp minimalist bir çizgiye yönelmene de yardımcı oluyor. Örneğin bazalı mobilyalar, depolama çözümlerinden evlerde en sık tercih edilenler arasında. Bazalı koltuklar ve yataklar, fazla eşyalarını en kolay ve hızlı şekilde kaldırmanı ve düzenli bir görüntüye sahip olmanı sağlıyor.

Mutfakta demir raflar ve askılarla pratik kullanım sağla

Mutfak depolama çözümlerine oldukça ihtiyaç duyulan bir alan. Günün her saatinde iş ve koşturma olabilen mutfaklarda eşya sayısı da bir hayli fazla. Sayısı günden güne artan bardak, tabak gibi cam eşyalarını ve çırpıcı, kepçe gibi el aletlerini derli toplu tutabileceğin ancak ihtiyacın olduğunda da hızlıca ulaşabileceğin bir alan var! Mutfak dolaplarının alt kısımlarına kanca şeklinde askılar ve demir raflar yerleştirerek bu eşyaların için fazladan depolama çözümleri yaratabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message