Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Evde su yeşili duvar boyası kullanma sanatı!
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Evde su yeşili duvar boyası kullanma sanatı!

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Her bir rengin kendine ait özellikleri ve insan üzerinde bıraktığı değişik hisleri vardır. Bu renkler günlü hayatımıza sandığından çok daha fazla etki eder. Baktığın bir resim, yürürken gördüğün binalar ve bir çay içmek için oturduğun cafeler, sana sundukları değişik renklerle farklı ruh halleri yaratırlar. İşte renklerin bu kadar önemli olması, her sabah uyandığında gördüğün renkleri dikkatlice seçmen için oldukça geçerli bir sebep. Evinde kullandığın duvar boyalarını değiştirerek hayat kaliteni değiştirebilirsin.

Su yeşili duvar ve dayanılmaz hafiflik hissi

Günlük hayatın, trafiğin, insanların ve yoğun iş temposunun sende yarattığı gerginliği azaltmak için su yeşili duvar boyası ile kendine dinlendirici bir sakinliğe sahip ortam yaratabilirsin. Su yeşili rengi, doğada da karşılaştığımızda bize en çok huzur verenlerden sadece bir tanesidir. Doğal ve aydınlık tonlara sahip su yeşili rengi bir çok olumlu etkiye sahiptir. Bu etkilerden bazılarını sıralamak gerekirse;

Su yeşili duvar ve dayanılmaz hafiflik hissi

Gün ışığını yansıtabildiği için gün ışığının olumlu etkilerinden faydalanmanızı sağlarRuh enerjinizi artırır, içinizdeki depresif havayı kırabilirFerah bir renk olduğundan dolayı, küçük alanları daha geniş hissettirirİnsanı sakinleştirir ve yumuşatır

Su yeşili duvar boyası kullanılabilecek alanlar

Aslında bu tamamen senin zevkine ve isteklerine göre belirlenebilir çünkü su yeşili rengi kullanıldığı her yerde oldukça sıra dışı ve güzel duruyor. Yine de moda trendlerine göre su yeşili rengi en çok oturma odası, çocuk odası ve yatak odasında kullanılıyor. Mutfak ve banyo gibi diğer alanlarda ise su yeşili rengi daha çok aksesuarlarla kullanılıyor.

Çocuklar üzerinde su yeşili etkisi

Su yeşili rengi, biraz fazla hareketli ve agresif çocukları sakinleştirmek için kullanılabilir. Çocuk odalarında su yeşili duvarlar ve sarı renk aksesuarları kullanırsan oldukça olumlu sonuçlar alabilirsin. Aslında sadece çocuklar için değil, sarı gibi biraz daha canlı ve hareketli bir renkle, su yeşilinin sakinliği birleştikleri zaman herkes için çok harika sonuçlar yaratırlar.

Su yeşilini nasıl kullanabilirim?

Evin çok karmaşık ve gergin alanlarını baştan aşağı değiştirmek için tüm duvarlarını boyayabilir ya da sadece hafifletmek için tek bir duvarda kullanabilirsin. Yatak odalarında tek duvar olarak, yatak başlığının arkasını boyamayı deneyebilirsin, bu sayede su yeşili rengi için ilk adımı atmış olursun. Üstelik su yeşiliyle leylak rengini muhteşem bir uyumla kullanarak oldukça romantik bir amotsfer yaratabilirsin.  Evin dar alanlarını tamamen su yeşili rengiyle boyayabilir ve beyaz mobilyalar kullanabilirsin. Kullanılan bu iki rengin yarattığı etkiler dar alanları geniş göstermeye yetecektir. Özellikle su yeşili ve beyazın fazla olduğu alanlarda, ortamın yarattığı fazla sakin hava enerjinizi düşürebilir. Bu tarz durumlarda ufak sarı tonları yaydığı yüksek enerji sebebiyle durumu kurtarmaya birebirdir.  Su yeşili ve uyumlu olduğu somon, leylak, sarı ve açık kırmızı tonlarını Bi’Boya‘dan kolayca temin edebilirsiniz. Hadi hemen inceleyin ve hayalinizdeki dekorasyonu tasarlamaya başlayın.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message