Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Evde Okuma Köşesi Yaratmak İçin Öneriler
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Evde Okuma Köşesi Yaratmak İçin Öneriler

Yayınlanma tarihi: 29.05.2020

Okurken kendini ve yepyeni dünyaları keşfetmeyi seviyor musun? Okumak senin için sadece boş zamanlarını dolduran bir hobi değilse, evinde bir okuma köşesi yapmaman için hiçbir nedenin yok. En yeni trendlere uygun, evde okuma köşesi dekorasyonu nasıl yapılır, işte adım adım öneriler…

Okuma Köşen İçin Alanı Belirle

İyi ışık alan bir pencere önü veya evinde herhangi bir kuytu köşe, hiç farketmez. Önemli olan kendini rahat, huzurlu hissedebileceğin, okuduğun kitaba, dergiye konsantre olabileceğin bir noktayı belirlemen. Sessizlik de okurken sana en çok lazım olacaklardan. Mutlu ve rahat hissedebileceğin, gereksiz gürültülerden uzak bir köşeyi gözüne kestirdiysen okuma köşesi dekorasyonu hazırlıkları için kolları sıvama vakti. Acele et, okunacak çok kitap var.

Doğru Koltuk ile Keyifli Okumalar

Rahatlık, okuma köşesi dekorasyonu oluştururken anahtar kelime. Konforlu, sabit ya da sallanan bir koltuk ve rahat bir okuma sandalyesi arasında seçim yapabilirsin. Her daim dekorasyonda önemli bir unsur olan Fransız kültürünün dünyaya hediyesi berjer de okuma köşende şık ve keyifli bir parça olabilir. Ayaklarını uzatmak istersen, renk ve tarz olarak berjere uyumlu bir puf harika bir seçim olacaktır. Floral desenli yastıklar, kış aylarında yumuşacık bir battaniye de yardımcı oyuncular olarak hem dekorasyona hem de rahatlığına katkı sunacaktır.

Aydınlatmadan Yararlan!

Yeterli ışık alan bir köşede okuyorsan, gündüz günışığı yeterli gelebilir. Akşam ve gece okumayı tercih edenlerdensen eğer, okuma köşesi dekorasyonunda aydınlatma unsurlarından mutlaka yararlanman gerekecek. Dekorasyonda otantik bir hava yaratacak rustik tarzda jüt halat sarkıt ya da zemin lambaları okuma köşen için en doğru seçimlerden. Kısılıp açılabilen, boynu hareket edebilen lambalar fonksiyonellikleriyle ön plana çıkıyor ve okuma sürecine katkı sağlıyor.Gözlerini yormayacak, yeterli parlaklık sağlayan bir ampul seçmen yerinde bir karar olacaktır.

Tamamlayıcı Mobilyalara Ne Dersin?

Bir fincan çay ya da kahve eşliğinde okumak ne kadar keyiflidir, değil mi? Okuma köşende elinin rahatça uzanabileceği bir yere zevkine ve genel dekorasyona uyumlu bir sehpa yerleştirmen de büyük rahatlık ve kolaylık sağlayacaktır. Seçimini, bulunduğu ortama huzur ve sükunet getiren,sıcak bir ambiyans yaratan ahşaptan yana kullanabilirsin. Zamansızlığı ile her daim trend olan ahşabı, kütük sehpa formuyla okuma köşene taşıyabilirsin. Sehpana ufak bir müzik çalar yerleştirip, okurken dinlendirici müziklerin sana eşlik etmesini sağlayabilirsin.

Kitaplık: En Önemlisi!

Kitaplık olmadan okuma köşesi dekorasyonu tamamlanmış olur mu? Elbette hayır. Kitaplarını düzenlemene yardımcı olacak, şıklığıyla da okuma köşene eşlik edecek bütçene ve zevkine uygun bir kitaplık, dekorasyonu tamamlayıcı olacaktır. Son yılların gözdesi, doğaya dönüş akımından ilham alan rustik stili okuma köşende uygulamak istersen, fonksiyonel ahşap bir kitaplık estetik olarak da hoş bir aura yaratacaktır.

Okuma Köşende Bitkilere Yer Aç!

Okuma köşesi dekorasyonuna cazip ve hoş bir görünüm kazandırmak istersen, bitkiler en canlı, en sağlıklı yardımcıların olacaktır. Bu yılın trendlerinde, bitkiler sıkça kullanılan ve mekana hareket katmalarıyla fark yaratan canlı dekorlar.

Doğanın Renklerini Kullan!

Okuma köşenin etrafındaki duvarlarda ya da mobilyalarda sakinleştirici renkleri tercih etmen, okuduğuna daha iyi konsantre olmana yardım eder. Doğanın renklerinden maksimum derecede yararlan. Mavinin zihni sakinleştirme ve stresi azaltma, yeşilinse yatıştırıcı gücünden faydalan. Nötr bir renk olan gri de okuma köşesi dekorasyonunda favorilerden. Bi’Boya’nın zengin renk skalasına hemen bir göz at. Okuma köşesi dekorasyonunda görmek istediğin renkleri duvarına taşımak için kolayca sipariş ver.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message