Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Evde kolay tadilat yapmanın 5 püf noktası
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Evde kolay tadilat yapmanın 5 püf noktası

Yayınlanma tarihi: 20.03.2020

Evde tadilat yapmak oldukça keyifli ve masrafsız bir iştir. Tabii ki keyfini kaçırmamak ve masraftan kaçınayım derken daha fazla masrafa girmemek için bazı dikkat etmen gereken şeyler de var elbette. Tadilat öncesi yüzey temizliği, malzeme temini, eldiven ve gözlük takılması, yüzeylerin kurutulması, işe nereden başlayacağını doğru belirleme, iş güvenliğini sağlama adına su saati ve elektrik şartelinin kapatılması gibi onlarca uyulması gerekenler seni bekliyor olacak. Bu sayede kolay tadilat için püf noktalarını da yakalamış olacak ve hem keyifli hem de masrafsız bir tadilatı kendin yapabileceksin. Eğer kolay tadilat için püf noktaları arıyorsan devam edelim.

1- İşe nereden başlayacağını iyi belirle!

İşe nereden başlayacağını iyi bilmiyorsan, sınav sorusunu anlamadan soruyu çözmek zorunda kalan öğrenciden pek bir farkın olmayacak. Bu yüzden önce ne yapman gerektiğini iyi anlaman ve işe nereden başlayacağını iyi belirlemen gerekir. Eğer ilk defa bir tadilat yapacaksan, bu durumda biraz yardımcı olalım. Mesela, bir boyama işlemi için öncelikle hangi boyayı kullanman gerektiğini iyi belirlemen gerekir. Yağlı, mat ve parlak yüzeylerin her biri için farklı boya seçimi yapmalısın. Bu boya seçimi ilk iş olmalı. Bununla birlikte bir ahşap boyaması yapacaksan, yüzeyin en üst kısmından başlaman gerekecek. Musluk değişimi veya tadilatı için öncelikle musluk vanalarını kapatman gerekecek. Mobilya tadilatı yapacaksan, ilk olarak halı veya zemine bir örtü sermen gerekecek. Kısacası işe başlamadan önce ilk önce yapman gerekenleri ve nereden başlayacağını iyi belirlemen gerekir.

2- Malzeme eminini önceden ayarlamalısın

Bir tadilat yapmadan önce kaba işlemler için gerekli tüm malzemeleri elinin altında bulundurman avantajlı olacaktır. Bu, işin püf noktasıdır. Çünkü, tam iş ortasında ihtiyacın olacak bir eşyayı alman, belki elinin kiri, pisliği ve boyası yüzünden mümkün olmayabilir. Bu yüzden öncelikli olarak hangi tadilat malzemelerine ihtiyacın varsa, önden hepsini elinin altına koyman gerekir. Bunun için malzeme çantası çok iyi bir seçim. Evde her durum için bir tadilat malzeme çantası, kolay tadilat için işine oldukça yarayacaktır.

3- Su vanalarını, elektrik şartellerini kapatmalısın!

İş güvenliği adına bu çok önemlidir. Kolay tadilat için bu hem pratik hem de hayati bir adım olacaktır. Kafanın rahat etmesini istiyorsan, uğraştığın işe bağlı olarak iş güvenliğini sağlaman gerekir. Eğer bir elektrik tadilatı yapacaksan, elektrik şartellerini kapatmalısın. Musluk veya su tesisatı onarımı için de su vanalarını kapatman gerekir.

4- Kask, gözlük, eldiven gibi gerekli iş ekipmanlarını bulundurman gerekir

Hem iş güvenliği açısından hem de kolay tadilat için, ihtiyacın olacak kask, gözlük ve eldiven gibi ekipmanları kullanman gerekir. Bu sayede işine daha fazla konsantre olacak ve iş güvenliğin sağlandığı için daha emin adımlarla hareket edeceksin. Bu, belki de kolay tadilat için en önemli püf noktalarından biridir.

5- Tadilat öncesi yüzey temizliği ve yüzeyin hazırlanmasını sağlama

Tadilat yapmadan önce yüzeyi buna hazır hale getirmelisin. bu en önemli püf noktasıdır. Çünkü, yüzey temiz olmazsa ve dağınık bir ortamda iş yapmaya çalışırsan, iş verimin düşer ve motivasyonun azalır. Bu yüzden önce ayaklarının altındaki eşyaları kaldırman, yüzeyi tadilat yapacak kıvama getirmen ve yüzey temizliğini iyi yapman gerekecek. Bu püf noktalarının kolay tadilat için sana çok büyük faydaları olacak. İş güvenliği ve işe nereden başlayacağını bilmek en önemli püf noktasıdır.Şık,modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message