Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Evde daha verimli çalışabilmek için dikkat edilmesi gereken dekoratif unsurlar
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Evde daha verimli çalışabilmek için dikkat edilmesi gereken dekoratif unsurlar

Yayınlanma tarihi: 8.05.2020

Corona virüs tehlikesi nedeniyle sığındığımız evimiz aynı zamanda birçoğumuz için çalışma alanı da oldu. Böylece evde çalışma giderek yaygınlaşmış oldu. Eğer sen de evde çalışmaya başladıysan ve buna uygun bir işin varsa, evinin bir alanını kolayca home ofis haline getirebilirsin. Evde verimli çalışma imkanları yaratmak için izleyecebileğin pratik öneriler için bu yazı işine yarayabilir. 

Bir oda çalışma alanınan nasıl dönüşür?

Adına ister çalışma odası deyin ister ofis, çalışma ortamınız evlere taşındığında işin içine dekorasyon girer. Özenli ve verimli bir evde çalışma ortamı için uygulanacak basit ama etkili dekorasyon fikirleriyle hem kullanışlı hem de estetik bir görünüme sahip çalışma alanları yaratabilirsin. Hatırlatmakta fayda var çalışma odasının ilk özelliği belki de en önemlisi konforlu olmasıdır. Zamanının büyük çoğunluğunu geçireceğin bu alanların aynı zamanda iç sıkıcı olmaması da gerekir. Üst üste yığılmış kitaplık görüntüsünden ziyade duvarları süsleyen panolar bu ortamı ferah bir home ofis görüntüsüne daha çok yaklaştırır. Gün ışığından olabildiğince yararlanabilecek şekilde dizayn edilmiş bir ortamda dilersen iç mekana uygun bitkiler de kullanarak evde verimli çalışma alanınızı yaratırsın.

Home ofis dekorasyonunda ayrıntılar çok önemli

Sıra ayrıntılarda… Evde verimli çalışma koşullarından biri de doğru seçilmiş dekorasyon ürünleridir. Seçeceğin duvar rengi sadece bir duvar rengi değil enerjini ve motivasyonunu arttıracak bir anahtardır da aynı zamanda. Duvar rengi ile ilgili dikkat etmen gereken bir diğer konu da seçeceğin renk tonlarıdır. Home ofis dekorasyonunu oluştururken pastel renkler kullanarak hem modern bir görüntü elde edebilir hem de gözünü yoracak ve dikkatini dağıtacak parlak renklerin olumsuz etkisinden de kurtulabilirsin. Öte yandan çalışma alanında sanat ve kültür öğelerine yer vermen yaratıcılığını arttıracaktır. Home ofislerde ön plana çıkan minimalist tasarımlarla kitapların için daha fazla yer sağlayabileceğin kitaplık modellerininden seçebilir, ofis ortamını sürdürebilmek içinse masana iliştirebileceğin minimalist tasarımlı bir masa lambası ile doğru ışıkla ve daha odaklı çalışabilirsin. Siyah tahta görünümü sunan ve tebeşirle notlarını alabileceğin dekoratif duvar kağıtlarından da duvarlarında faydalanabilirsin. 

Sağlıklı bir çalışma ortamı eşittir verimlilik

Çalışma ortamın doğru aydınlatılmamışsa ya da çalıştığın ortamın havası yeterince temizlenemiyorsa çalışmalarından yeterince verim alamazsın. Çalışırken yanlış ışık seçimi göz sağlığın için tehlikelidir. Bu nedenle seçtiğimiz aydınlatma gözleri yormayan ve yeterli ışık sağlayan bir aydınlatma olmalı. Aynı şekilde yeterli derecede ısıtma ve soğutma sağlayamayan bir sisteme sahipsen bu hem sağlığını tehlikeye atacaktır hem de çalışırken konsantrasyonunu düşürecektir. Tüm bunlar verimli bir çalışma ortamının vazgeçilmez bileşenleridir. Çalışma ortamın ne kadar verimliyse sen de o kadar verimlisin unutma!Home ofisin için ihtiyaç duyduğun zevkli duvar boyalarını uygun fiyatlarla Bi’Boya‘da bulabilirsin. Siteyi ziyaret edebilir istediğin boyayı, evinden çıkmadan kolaylıkla sipariş verebilirsin!

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message