Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Evde berjer kullanma sanatı
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Evde berjer kullanma sanatı

Yayınlanma tarihi: 20.03.2020

Fransız dekorasyonuna ait bir parça olan berjer, genelde koltuk takımlarının bir parçası olarak sergileniyor. Sırt tarafı biraz uzun, kolluklu veya kolluksuz olarak tasarlanan berjerlerin bir diğer adı ise tekli koltuk olarak geçiyor. Yerleştirildiği bölgeye göre tek berjer olarak da kullanılabiliyor. Evinde gerçekleştirmek istediğin yeni dekorasyon stilinde berjerlerini doğru yönde seçersen, evine Fransız dekorasyon tarzının elegan havasını yansıtabilirsin.

Kaç farklı berjer çeşidi var?

Berjer modelleri; klasik, modern, retro berjer veya dinlenme koltuğu seçenekleriyle kategorize edilebilir. Klasik berjerler genelde sırt kısmı düğmeli ve kolluklu olarak tasarlanır. Düğme ve ahşap ayak detayı klasik berjerlerin genel özellikleri yer alıyor. Morden berjerlerde ise özellikle bu detaylardan kaçınıldığını görmek mümkün oluyor. Tanımına dahi yerleşen uzun sırt özelliği modern berjerlerin genelinde görülmüyor. Ahşap ayak kullanımı tercih edilse de metal ayaklarda modern berjer tasarımlarında özgün fikirlerle sergileniyor. Retro desenler geçmişi yansıtan motifler içeriyor. 60’lar, 70’ler veya 80’lerin trenleri retro berjer modelleri ile evlere nostaljik bir görüntü sağlıyor. Dinlenme koltuk berjer modelleri, farklı fonksiyonel özelliklere sahip oluyorlar. Sallanma yatak olma gibi farklı şekillerde kullanılabiliyorlar.

Mekana göre berjer seçimi nasıl yapılmalı?

Berjer seçiminde evin genel havasına uygunluğuna dikkat edilir. Genel olarak minimalist bir tarz tercih ettiğin dekorasyonuna berjer eklemesi yapmaya niyetlendiğinde modern berjer modellerinin daha uygun olduğunu görebilirsin. Yine modern berjer görünümde olan dinlenme koltuk stilindeki ve ekstra fonksiyonel özellikleri bulunan berjerler de modern dekorasyona sahip mekanlarda rahatlıkla tercih edilebilir. Rustik bir genel dekorasyon söz konusuysa özellikle koyu yeşil, koyu mavi veya hardal sarısı gibi eskitme görüntünün fazlasıyla yakıştığı renklerde klasik berjer modellerini tercih ederek oldukça orijinal bir dekorasyona sahip olabilirsin. Klasik berjer modelleri, klasik dekorasyona sahip evlerde de doğal olarak rahatlıkla tercih edilebiliyor. Retro tasarımlardaki canlı renkler ve karışık desenler, etnik dekorasyonun hareketli görüntüsünde gerçek bir tamamlayıcı görevi gördüğünden, etnik veya bohem dekorasyon dizaynında retro berjer modellerini kullanabilirsin.

Berjerler ile dinlendirici köşe dekorasyonları

Dekorasyonlarda berjerler bazen tamamlayıcı bazen temel eşya görevi görürler. Herhangi bir koltuk takımının parçası olan berjer modelleri ve özellikle farklı bir köşe için kullanılan berjerlerin öne çıkma seviyeleri doğal olarak farklı olur. Hayatın yoğun tarafını birkaç saatliğine unutmak için kaçamak yapacak bir köşe arıyorsan, berjerler bu köşelerin başrolü olmak için son derece uygun. Tercihen pencere bulunan boş bir köşeye yerleştirilen kitaplık, önüne bir berjer ve sehpa koyarak son derece konforlu bir köşe elde edebilirsin. Sehpa yerine puflu berjer modelinden yana tercihini kullanırsan, daha keyifli dinlenme saatlerine  sahip olabilirsin. Özellikle dinlenme koltuk stilindeki berjer modelleri kitap okuma köşeleri için uygun seçenek oluyor. Aynı tarzdaki köşeni film izleme köşesi olarak da değerlendirebilirsin.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message