Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Ev dekorasyonunda tropikal esinti
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Ev dekorasyonunda tropikal esinti

Yayınlanma tarihi: 12.03.2020

Ev dekorasyonu fikirleri her sezon farklılaşıyor ve yeni trendler ortaya çıkıyor. Son dönemlerde ev dekorasyonu konusunda doğallığa ve sadeliğe yöneliş söz konusu oluyor. Örneğin ev dekorasyonu 1+1 evlerde yapılırken evin tamamında aynı dekoratif tema uygulanıyor, özellikle nispeten küçük bir evse doğaya ait unsurlar evi olduğundan daha geniş ve huzurlu bir hale dönüştürebiliyor. Havaların ısındığı dönemlerde hem iş yeri hem ev dekorasyonunda tropikal ögelerin arttığı görülebiliyor. Sen de ev dekorasyonunda tropikal esintiler hissetmek istiyorsan uygulayabileceğin basit ama etkili çözümler bulunuyor.

Tropikal ev dekorasyonu boya renkleri neler olabilir?

Her ev dekorasyonu stilinde olduğu gibi tropikal ev dekorasyonunda da renkler büyük önem taşıyor. Ev dekorasyonu mutfak, salon, yatak odası ve banyo gibi evin her alanında benzer renkler ile uygulandığında oldukça uyumlu ve göze hoş görünen bir görüntü ortaya çıkıyor. Örneğin ev dekorasyonu salon için yapılırken salonda kullanılan renkler ile mutfakta kullanılan renkler aynı skaladan seçildiğinde evin kendine ait bir teması oluyor. Sen de tropikal bir ev dekorasyonu hayal ediyorsan işe renklerden başlayabilirsin. Tropikal bir ada hayal ettiğinde gözünün önüne hangi renkler geliyorsa, evinde de o renkleri kullanmayı deneyebilirsin. Tropikal bir ada hayal edildiğinde akla çoğunlukla ilk olarak yeşil, kahverengi ve kum rengi geliyor. Sen de zemininde açık ahşap renkli parkeler, koltuklarında ve dolaplarında açık kahverengi tercih edebilirsin. Evinin diğer detaylarında da yeşil, turuncu ve sarı gibi çiçekleri anımsatan renkler tercih ederek tropikal dekorasyonunu canlandırarak ortama sıcaklık kazandırabilirsin. Ayrıca tropikal ev dekorasyonu banyo için yapıldığında banyona da renkli bir ambiyans sağlayabilir. Genellikle beyaz ağırlıklı olan banyolarda turuncu veya kırmızı gibi sıcak renkler banyona enerji katabilir ve tropikal sıcaklığı hissettirebilir.

Yeşil bitkilerin gücü

Tropikal bir ortam yeşil bitkiler olmadan düşünülemiyor! Özellikle palmiye, tropikal adaların vazgeçilmezi oluyor. Her ne kadar palmiye, ev ortamına gerçek anlamda taşınamasa da duvar dekorasyonu, kırlentler, masa örtüleri gibi pek çok alanda palmiye figürü kullanılabiliyor. Sen de duvarlarında palmiye stickerı veya palmiyeli duvar kağıtları kullanabilirsin, koltuğuna ve yatağına palmiye desenli yastıklar veya örtüler yerleştirebilirsin. Ayrıca difenbahya ve deve tabanı gibi geniş yeşil yapraklı bitkileri evinin farklı bölümlerine yerleştirerek yaşam alanına renk ve canlılık kazandırabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message