Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Ev Dekorasyonunda Oda Kapısı Seçimleri Nasıl Olmalı?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Ev Dekorasyonunda Oda Kapısı Seçimleri Nasıl Olmalı?

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Yaşam alanlarını dekore ederken mekanın genel tarzına uygun iç kapı modelleri tercih etmelisin. Mekanla bütünleşen oda kapısı seçenekleri dekorasyonunu tamamlamanda oldukça etkilidir. Kullanım alanlarına bağlı olarak farklı kapı çeşitlerini değerlendirebilirsin. 

Doğru kapı seçiminde püf noktalar nelerdir?

İç mekanlar için oda kapısı seçimi yapılırken nem ve sıcaklık gibi ortam koşullarını göz önünde bulundurmalısın. Kapı malzemesini bu koşullara göre tercih ederek kapının hasar görmesine engel olabilirsin.Sürekli buhar ve neme maruz kalan banyo gibi yaşam alanları için ahşap kapılar kullanacaksan doğal malzemelere değil sentetik seçeneklere yönelmelisin. Melamin, PVC ve laminant gibi materyalleri tercih ederek kapının kullanım ömrünü uzatabilirsin.Banyo ve WC gibi mekanlar mahremiyet gerektirdiği için bu yaşam alanlarında şeffaf dokulu kapılar kullanmamalısın.MDF içerikli oda kapısı tasarımlarının ağır olması, kilit ve menteşe sistemlerinin kısa sürede bozulması bir dezavantajdır. Bu nedenle MDF kapılar maliyetli seçeneklerdir. Kullanım kolaylığı ve bütçe dostu oda kapısı seçenekleri arıyorsan MDF tasarımları son sıralarda değerlendirmelisin.Ahşap kapı tercih edeceksen kuru keresteden üretilmiş modelleri tercih etmelisin. Aksi takdirde montaj sonrasında oda kapısı yamulabilir ve formunu kaybedebilir. Ahşap kapıları vernik kullanarak neme, aşınma ve darbelere karşı dayanıklı hale getirebilirsin.Çizilmelere dayanıklı kapılara ihtiyaç duyuyorsan melamin ürünlere yönelebilirsin. Ofis gibi mekanlar için en çok tercih edilen kapı çeşitleri melamin kapılardır.

Ahşap kapı nerelerde kullanılır?

Ahşap, doğal bir malzeme olduğu için yaşam alanlarındaki stres faktörlerini azaltır. Doğal ahşap kapı modellerinde zararlı gazlar açığa çıkaran suni malzeme ve boyalar kullanılmaz. Bu nedenle ahşap kapılar doğal, sağlıklı ve hijyenik mekanlar yaratmanda önemli rol oynar. Ahşabın pek çok farklı tonuna ulaşabilmen mekanı kişiselleştirmen açısından da avantajlıdır. Geleneksel dekorasyon stillerinden modern dekorasyonlara kadar pek çok yaşam alanında ahşap oda kapısı modellerini çarpıcı bir şekilde kullanabilirsin. Ahşabı farklı malzemelerle bir arada barındıran tasarımlar ile buluşturarak şık bir dekorasyon elde edebilirsin. Camlı kapı seçenekleri ahşapla da mükemmel bir uyuma sahip.

Panel kapıların avantajlarından yararlan

Amerikan kapı, camsız ve panel kapı olarak da bilinir. Oda kapısı seçiminde hafif yapıya sahip bu ürünlerden yararlanabilirsin. Tasarım ve model çeşitliliği kısıtlı olsa da yaşam alanlarının dekorasyonuyla uyumlu seçeneklere ulaşabilirsin. Geçmişten günümüze en çok tercih edilen ve üretilen modeller arasında yer alan bu kapılar, genellikle lake ya da beyaz cilalıdır. Bu nedenle modern dekorasyonlar ile kolaylıkla bütünleşirler. Geleneksel dekorasyonlar için koyu tonlar tercih edilebilir. Uygun fiyat seçenekleri sunan Amerikan oda kapısı modelleri temizlik avantajına sahiptir. Nemlenme yapmadıkları için banyo ve mutfak gibi yaşam alanlarında rahatlıkla tercih edebilirsin. Dayanıklı yüzeyleri nedeniyle çabuk deforme olmadıkları için uzun yıllar kullanılabilirler. 

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message