Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Ev dekorasyonunda asla yapmaman gereken 5 hata
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Ev dekorasyonunda asla yapmaman gereken 5 hata

Yayınlanma tarihi: 12.03.2020

Dekorasyon kişisel bir kavram olsa da ev dekorasyonunda kabul edilemeyecek hatalar söz konusu. Evler bireysel kimliğinin yansıması olmakla birlikte elbette ki farklı ve benzersiz görünebilir. Yaşam kaliteni yükseltecek iç dekorasyon aynı zamanda huzurlu bir mekanın temelini oluşturur. Evi daha verimli kullanabilmek adına yapacağın tasarımlar gerçekten evine fonksiyonellik kazandırıyor mu? Dekorasyon farklı aşamalardan oluşan bir süreç olurken süreç içinde asla yapmaman gereken detaylar bulunuyor.

1. Sade mi, minimalist mi?

Sadelikten hoşlanan bir tarzın olabilir. Minimalist mobilyalar ile sade tarzını evine de yansıtmak isteyebilirsin. Fakat evinin genişliği minimal tasarımlar için uygun mu? Ev dekorasyonu yaparken mobilyaların büyüklüğü ile evin büyüklüğü arasındaki dengeyi dikkate almalısın. Aksi halde sade bir görüntü elde etmek yerine boş görünüme sahip bir ev dekorasyonu yaparsın.

2. Aydınlatma seçimin doğru mu?

Dekorasyon ev için ne denli önemliyle aydınlatma da dekorasyon için o denli önemli. Evin hangi alanını dekore edersen et zayıf aydınlatmalardan uzak durmalısın. Ferah bir ev dekorasyonu doğru aydınlatmadan geçer. Fakat aydınlatma düzeyi düşük bir seçim yaparak evdeki görsel kaliteyi düşürebilirsin. Mobilyaların ne kadar ışıltılı olursa olsun ev dekorasyonunda avize ya da apliklerle güçlü bir aydınlatma sistemi oluşturmalısın.

3. Kaos ve düzen bir arada olmaz

Fazla eşyaya sahip olmanız ev dekorasyonuna katkı sağlamaktan ziyade eşyaların birbiri arasında kaybolmasına neden olur. Mobilyalardan ziyade küçük objeler ya da duvar süslemelerinde aşırıya kaçman bir süre sonra göz yorgunluğunu ortaya çıkarır. Dekorasyon önerileri veren profesyoneller her zaman daha az eşya ile konforlu yaşam alanı vurgusu yapıyor. Evinizin kalabalık ve sıkış sıkış bir dekorasyona sahip olmasını istemiyorsanız sadece ihtiyacınız kadar eşya kullanın.

4. Yanlış yerleşimle karmaşaya davetiye çıkarmamalısın

Dekorasyon fikirleri ile dikkat çeken bir stile imza atabilirsin. Fakat aldığın fikirlerin evine uygun olup olmadığına dikkat etmelisin. Çünkü her evin kendine özgü bir özelliği ve havası var. Evinin özgünlüğünü korumak için ev dekorasyonunda önceliği estetiğe vermelisin. Yanlış yerleştirdiğin her bir eşya, evde bir fazlalık olmasa dahi karmaşık görüntüye davetiye çıkarır. Eşyayı yanlış dizayn etmen evdeki kusurları daha çok öne çıkarır.

5. Kalitesiz duvar boyası ve renklerde uyumsuzluk

Ev dekorasyonu yaparken tasarruf edebileceğin pek çok konu bulabilirsin. Fakat duvar boyası tasarruf edebileceğin konular içerisinde bulunmuyor. Kaliteli ve kapatıcılığı yüksek bir boya ile uzun yıllar verimini koruyan renkler duvarını güzelleştirir. Duvar boyasında yılın trend renklerini tercih ederek zamana ayak uydurabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message