Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Ev bitkileri ile yaratıcı duvar dekorasyonu fikirleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Ev bitkileri ile yaratıcı duvar dekorasyonu fikirleri

Yayınlanma tarihi: 17.02.2020

Gününün çoğunu geçirdiğin mekanlar, bazen küçük ama etkili değişikliklere ihtiyaç duyarlar. Mobilyalardan perdelere, dolaplardan küçük dekoratif objelere kadar yapılan her değişiklik, o ortama farklı bir hava katar. Özellikle doğa ile harmanlanmış ev dekorları, son yıllarda birçok insan tarafından tercih edilmektedir. Evinin içinde bitki yetiştirmekten hoşlanıyorsan, çok sevdiğin bitkilerini neden dekorasyonuna dahil etmiyorsun? Rustik tarzda döşenmiş evlerde sıklıklar rastlanılan bitki duvar dekorasyonu örnekleri, birçok eve ilham kaynağı olmakla beraber, sadece hoş bir görünümden ziyade, sağlık içinde bir o kadar önemli. Unutmamalısın ki ev bitkileri aynı zamanda pis havayı temizleyerek, havada bulunan toksinleri yeterli düzeyde azaltıyor. İşte, evine veya ofisine yenilik getirecek, birbirinden güzel bitki duvar dekorasyon fikirleri!

Yer bitkileri ile duvarını bir ormana dönüştürebilirsin

Evine yeni bir hava katmak istiyor ve bunun için değerlendirebileceğin harika bir duvarın varsa ilk seçimin iç mekan bitkileri olmalıdır. Vintage, rustik veya modern iç tasarımların hepsine ayak uyduracak olan bu duvar dekorasyonu, hem boş bir alana sahip olan odanı dekoratif bir şekilde tamamlayacak, hem de renkleri ve canlılıkları ile senin için oldukça rahatlatıcı olacaklar. Kaktüslerden yeşil yapraklı büyük saksı bitkilerine kadar her çeşit bitkiyi değerlendiriyor iken, aynı zamanda o köşe misafirlerinin gözdesi konumuna gelecek.

Bitkileri duvar sarkıtları olarak kullanabilirsin

Ev bitkileri dekore edilmek için oldukça elverişli çeşitliliğe sahiptir. Yaratıcı bir düşünce ile boş duvarını anında canlandırman mümkün! Bitkilerin sahip olduğu işlevselliği, evinin modern dekoru ile harmanlamak için, salkım ev bitkilerinden yardım alabilirsin. Hiç beklemediğin şekilde görünen bu duvar dekorasyonu, odanın güzel görünümünü kusursuz bir şekilde tamamlamakla beraber, oldukça eğlenceli durabilir.

Küçük saksı bitkilerini duvarın için değerlendir

Gösterişli dekorlardan hoşlanmayan ve minimalist dekorları seven biriysen, bu bitki duvar dekorasyonu fikri tamda sana göre! Odanın genel tasarımına bağlı kalarak, istediğin gibi hazırlayacağın bu dekorasyon; hem zarif duruşuyla etkileyici görünecek, hem de bir kendin yap (DIY) projesine dönüşebileceği için zamanının eğlenceli bir hale gelmesini sağlayacak. Geometrik saksılardan tek renk tasarımlara, renkli çiçeklerden sıradan kaktüslere kadar, her türlü ev bitkisi çeşidini kullanabileceğin bu duvar tasarımı sana, harika bir renk panosu sunacak. 

Duvarındaki rafları bitkilerle donatabilirsin

Duvarında küçük objelerle veya boş bir şekilde duran rafların mevcutsa, buraya canlı bir görünüm katmak senin elinde! Çok sevdiğin iç mekan bitkilerini buraya dizerek, son derece çarpıcı ve eşsiz bir dekor elde edebilirsin. Kontrast renkte saksıları bir arada da kullanabileceğin bu bitki duvar dekorasyonu için, dayanıklı bitkiler tercih etmeyi unutmamalısın.

Hızlı duvar dekorasyonu çözümleri için sarmaşıklar!

Duvarını dekore etmek için mutlaka raflara, çivilere veya büyük saksılara ihtiyacın yok! Sadece tek bir sarmaşık bitkisi, boş görünen duvarını bir anda büyüleyici bir ormana dönüştürebilir. Üstelik ilerleyen süreçte olan gözle görülür büyümesi, duvarını yeşile boyamakla kalmayıp, seni oldukça mutlu edecek. Bitki duvar dekorasyonu fikirlerini uygularken unutmaman gereken bir detay daha var. Her bitkinin yapısı ve büyüme şekli farklıdır. Bazı bitkiler yoğun güneş ışığına ihtiyaç duyarken, bazısı karanlık ve ılık ortamlardan hoşlanır. Duvarının baktığı yöne bağlı kalarak, doğru ev bitkisi seçimi yaparsan, yeni duvar dekorasyonunun hem daha uzun süreli kalacak hem de daha canlı görünecektir.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message