Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Etnik desenli halılarla uyumlu duvar renkleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Etnik desenli halılarla uyumlu duvar renkleri

Yayınlanma tarihi: 20.02.2020

Etnik desenli halı ve kumaşlar country ve bohem tarzların ön plana çıkan aksesuarlarından. Bu nedenle etnik desenleri mobilya ve aksesuarlarla uyumlu hale getirmek yeterli olmayabilir. Duvar renkleri dekorasyonun tamamlanmasında oldukça etkili. Etnik desenleri duvar renkleri ile hoş bir şekilde kombinlemen için bazı ipuçları var.

Sıcak tonları bir arada kullanabilirsin

Etnik dekorasyon objeleri turuncu, kırmızı, sarı ve kahverengi gibi sıcak renkleri içinde bulundurur. Yaşam alanlarının ihtiyacına ve boyutuna göre bu renklerin uygun tonlarını duvar renkleri için değerlendirebilirsin. Dar ve küçük bir yaşam alanı dekore edeceksen kahverengi ve tonlarının yoğun kullanımından kaçınmalısın. Bunun yerine sarı ve turuncu gibi renklerin açık tonlarından yararlanarak şık renk geçişleri yaratabilirsin.

Doğadan ilham alan duvar renkleri oluşturabilirsin

Etnik desenli kilim, kumaş ve aksesuar seçenekleri doğayı çağrıştırmayı amaçlar. Bu açıdan mavi ve yeşilin pek çok tonu etnik ögelerle mükemmel bir uyum yakalar. Duvar boyası seçenekleri için mavi ve yeşilin hem yumuşak hem koyu tonlarını değerlendirebilirsin. Örneğin tavanlarda mavinin farklı tonlarını bir arada kullanarak şık bir gökyüzü efekti yaratabilirsin. Her duvar için yeşilin birbirini tamamlayan tonlarını değerlendirerek doğal esintileri bulunduğun mekana taşıyabilirsin. Mekanda canlı bitkiler bulundurarak doğal tasarımını taçlandırabilirsin.

Nötr tonları ihmal etme

Mekanda yoğun aksesuar kullanımı varsa duvar rengi için canlı seçenekler kullanmak mekanı boğucu bir hale getirir. Bu nedenle krem ve beyaz gibi duvar renkleri kullanarak daha estetik bir mekan tasarımı yapabilirsin. Böylece uyumlu ve dengeli bir yaşam alanına sahip olabilirsin. Etnik desenli objeleri rustik perdelerinle tamamlayabilirsin. Perdelerde de krem ve beyaz tonlarına yönelebilirsin. Bu açıdan keten modeller oldukça etkili bir dekorasyon yaratmana olanak tanıyacak. Vazo gibi aksesuarlarda da krem ve beyaz tonlarını etkili bir şekilde kullanabilirsin.

Siyahı dengeli bir şekilde kullanabilirsin

Duvar renkleri için siyah ve tonlarından yararlanmak her yaşam alanı için doğru bir seçim olmayabilir. Siyah ve tonlarını tek bir duvar için ya da duvarın belli bir alanı için kullanabilirsin. Böylece mekandaki etnik desenli objelerle şık bir kontrast yakalayabilirsin. Duvar renkleri için siyahın dengeli ve uyumlu bir şekilde kullanılmasıyla etnik desenleri vurgulayabilirsin.

Zıt renklerle duvarlarını canlandırabilirsin

Duvar rengi seçiminde etnik kilimlerinin içerisinde bulunmayan bir rengi kullanabilirsin. Örneğin kiliminde mor ve tonları yer almıyorsa bu rengi duvarlarına taşıyarak zıtlıkların getirdiği harika uyumun keyfine varabilirsin. Duvar renkleri için seçtiğin tonun açık ya da koyu seçeneklerini aydınlatma ve perdeler için de değerlendirerek dekorasyonunu etkili bir şekilde tamamlayabilirsin. Etnik desenli objelerinle uyumlu bir dekorasyon elde etmek istiyorsan Bi’Boya‘nın iç cephe ürünlerine göz atabilirsin. Mat Boya ve Plastik Boya gibi seçeneklerle tarzına uygun renklerle şık bir dekorasyon elde edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message