Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Eskitme ayna efekti nedir? Nasıl uygulanır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Eskitme ayna efekti nedir? Nasıl uygulanır?

Yayınlanma tarihi: 20.03.2020

Son yıllarda özel tekniklerle üretilen eskitme aynalar mimarlar ve tasarımcılar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Oksidasyon süreçleri kullanılarak elde edilen eskitme ayna, antik ayna ya da küflü ayna olarak da biliniyor. Evini her odasında kullanabileceğin antik aynalar, eski ve gizemli görüntüleriyle nostaljik bir atmosfer yaratmana yardımcı oluyor. Dekorasyonda böylesine özgün çözümler sunan antik aynaları dekoratif cam tasarımıyla ilgilenen şirketlerden sipariş edebileceğin gibi, bir kendin yap fikri olarak göze çarpan eskitme ayna efekti uygulamasını da tercih edebilirsin. Kendi zevkine göre yapacağın boyamayla aynalarını kişiselleştirebilirsin. Eskitme ayna efekti uygulamak oldukça keyifli bir uğraş ve satın almaya göre tasarruf etmeni sağlıyor.

Eskitme ayna nasıl yapılır?

Antik ayna elde etmek için uygulanabilecek farklı yöntemler bulunuyor. Ayırmak istediğin süreye ve ihtiyaçlarına göre camdan antik ayna elde edebilir, aynaya doğrudan eskitme efekti kazandırabilir ya da sadece aynanın çerçevesini boyamayı tercih edebilirsin. Camdan antik ayna elde etmek için öncelikle cama ayna efekti veren spreylerden elde etmelisin. Cam objelere tersinden sıkıldığında kısa süre içinde ayna özelliği kazandıran bu spreyler uygun fiyatları ve uygulama kolaylığı sebebiyle en çok tercih edilen hobi malzemeleri arasında yer alıyor. Ayna efektli sprey kullanarak eskitme ayna yapımı aşağıdaki işlem basamaklarını takip ederek gerçekleştiriliyor.

Eskitme ayna nasıl yapılır?

Uygulama yapılacak yüzeyin temiz ve kuru olması sağlanır.Ayna efekti sprey iyice çalkalanır.Kullanılacak yüzeye kutunun üzerinde yazan mesafeden ince bir tabaka oluşturuncaya kadar sprey uygulanır.Sprey uygulanırken, işlem sonrasında eskitme efekti kazandırabilmek için gelişigüzel boşluklar bırakılır.Yaklaşık on dakikalık bekleme süresinin ardından, yine aynı mesafeden ikinci katman uygulanır.Aynayı bir saat boyunca kurumaya bıraktıktan sonra, eskitme ayna efekti boyama için, komple yüzey bronz ve pas rengi gibi tonlarla boyanır ve boşluklardan bu renkler görünür. Böylece ayna eskimiş bir görüntüye sahip olur. 

Eskitme ayna nasıl yapılır?

Antik ayna görüntüsüne sahip olmak için çerçeve boyamak da oldukça sık tercih edilen bir yöntem. Özellikle varaklı ve ahşap çerçeve modellerini altın rengi, bronz, kahverengi, gibi tonlara boyayarak nostaljik bir görüntü elde edebilirsin.

Eskitme ayna nerede kullanılır?

Evin duvarlarını süslemek için en çok kullanılan aksesuarlardan biri de ayna. Aynalar, işlevsel özelliklerinin yanında odaya harika bir tasarım etkisi katmak için de kullanılıyor. Özellikle antik aynalar birer sanat eseri gibi göründüklerinden, tek başına bile dekorasyonun yıldızı olabiliyor. Beyaz rengin sıkça tercih edildiği yatak odası duvarlarını taçlandırmak için altın renkli antik ayna mükemmel bir fikir. Hem eski hem lüks görüntüsüyle bu ayna, büyük boyutlarda kullanıldığında yatak odasının atmosferini tamamen değiştiriyor. Şifonyerin üzerine yerleştirilecek bir küflü ayna odaya vintage havası katıyor. Siyah ve gümüş renklerin bir arada kullanıldığı eskitme çerçeveler şık ve modern görünüyor. Sadece evlerde değil, butik işletmelerde de dekorasyonun en önemli parçalarından olan antik aynalar, otellerde ve kafelerde de oldukça sık kullanılıyor.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message