Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Eski Dolap Kapaklarından Yapabileceğiniz Kendin Yap Fikirleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Eski Dolap Kapaklarından Yapabileceğiniz Kendin Yap Fikirleri

Yayınlanma tarihi: 27.02.2020

Zamanın eli her şeyi yıpratırken mobilyaların ve dekorasyonların eski ihtişamını kaybetmesi olağan bir durum. Burada dekorasyonlara yeniden can katacak olan; insanın geri dönüştürme gücüdür. Mobilyalar da ikinci bir şansı hak eder. Mesela dolap kapakları. Zaman zaman ev yenileme aşamalarında birçok dolap kapağı boşa çıkar. Mutfak dolap kapakları, banyo dolap kapakları modern çağa daha uygun olanlarıyla değiştirilirken eskilerin boynu bükük kalır. Onlara ikinci bir şans vererek eşsiz ve yaşayan bir ev dekorasyonuna sahip olabilirsin. Peki, eski dolap kapakları nasıl değerlendirilir? Tabii ki hayal gücüyle.

Dolap kapağının bir sehpaya dönüşme serüveni

Eski dolap kapaklarından sehpa yapabilirsin. Bunun için ihtiyacın olan; mobilyacı ya da marangozlardan hatta hobi malzemecilerinden temin edebileceğin ahşap ayaklar. Vidalama için tornavida ve yeterli uzunlukta vidalar. Birleştirme işlemini bitirdiğinde zımpara işlemine gerek kalmadan boya yapma imkanı sunan akrilik boyalarla dilediğin renge boyayabilirsin. Bu tür boyama işlemleri ürünü korumak için yeterli gelmez. Vernik kullanmak dış etkenlerden tasarımını korurken kullanım ömrünü uzatacaktır.

İşte sana, pano formunda bir fotoğraf çerçevesi

Dolap kapağı yenileme işlemleriyle de dolap kapaklarına yeni bir can katman mümkün ama sen yenileriyle değiştirme kararı aldıysan; eski dolap kapakları için bu fikri değerlendirmek isteyebilirsin. Çünkü herkes, evinde sıra dışı ve özgün bir fotoğraf köşesine sahip olmak ister. İster orijinal haliyle kullan ister duvar rengine göre renklendir. İçine ise ailenin bir kenarda saklanan resimlerinden en unutulmazları seçip asabilirsin. Hem anıların için hem eski dolap kapakları için yeni bir yaşam alanı yaratabilirsin.

Dekoratif dolap kapakları dekoratif aynalara dönüşsün

Eski dolap kapakları, iç formuna uygun aynalar ile evlere derinlik katan dekoratif aynalara dönüşebilir. İhtiyacın olan ölçülerdeki aynaları camcılardan temin etmen mümkün. Aynanın iyi sabitlenmesi ve olası kazalara sebebiyet vermemesi için özel ve güçlü yapıştırıcılar tercih ederek işini sağlama alabilirsin. Evinde birçok eski dolap kapakları mı var? Hadi ozaman aynasız oda kalmasın. 

Ahşap sunum tepsisi tasarla

Küçük boy eski dolap kapakları bu fikir için daha uygun olacaktır. Dikdörtgen biçimindeki dolap kapağının kısa kenarları üzerine tutma kulpları temin ederek vidalayın. Ahşap formunu koruyarak renklendireceğin bu dolap kapağından eşsiz bir sunum tepsisi yaratabilirsin. Dilersen üzerine stencil şablon uygulamaları yaparak istediğin desenleri ekleyebilirsin.

Eski dolap kapağı artık bir dresuar

İnce uzun formlu dolap kapaklarından antre için şahane bir dresuar yapmaya ne dersin? Mobilyacı, marangoz ya da hobi malzemesi satan yerlerden, masa ayakları uzunluğunda temin edeceğin ahşap ayakları; dolap kapağının dört köşesine vidalaman gerekiyor. Daha sonra eskitme formun da boyayıp evine retro ,vintage havası katman mümkün. Sen de eski dolap kapakları için bir şans daha verebilirsin. Gerçekten buna değer.

Diğer Yazılara Göz At
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message