Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Endüstriyel stil için nasıl mobilyalar kullanılmalı?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Endüstriyel stil için nasıl mobilyalar kullanılmalı?

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Bugünün pratik insanı, zamanın değerini ve ne istediğini biliyor. Yaşadığı yeri isteklerine ve işlevselliğe önem vererek dekore ediyor. Yüksek tavanlar, geniş pencereler, asma katlar ve duvarlardan bağımsız geniş alanlar bu yeni yaşam pratiğinin geçtiği alanları tanımlıyor. Endüstriyel dekorasyon da bu özgür mekanların tasarımında işlevselliği ile tercih ediliyor. Eski bir atölye, bir fabrika veya bir depo bu keskin çizgilere sahip dekorasyon fikirleri ile bir anda yaşamaktan zevk alınan keyifli bir mekâna dönüyor. Özel inşaat teknikleri ile detaylandırılan endüstriyel dekorasyon stilinde çarpıcı dokunuşu mobilyalar gerçekleştiriyor.

Yalın ve rahat çizgilerle endüstriyel dekorasyon fikirleri

dalga kahve dükkanlarının insanı verimli olmaya yönlendiren atmosferini yakalamak için evinde de benzer dekorasyon fikirlerini uygulayabilirsin. New York gökdelenlerinden tüm dünyaya yayılan endüstriyel dekorasyon akımında, yalın ve keskin hatlara sahip mobilyalar tercih etmelisin. Önemli olanın rahat etmek olduğunu aklından çıkartmadan geniş kanepeler, koltuklar, metal ayaklı sehpalar, ayaklı lambalar sadece sana ait olan mekanları tanımlamalı. Ahşabın cazibesini ve doğallığını da ekleyebileceğin endüstriyel dekorasyon tercihlerinde, deri döşemeleri ve metalin netliğini de değerlendirmelisin.

Endüstriyel dekorasyon için evin her odasına mobilya seçiminde farklı ayrıntılardan yararlanabilirsin. Oturma odasında siyah ve gri tonlarda büyük ve geniş bir kanepeye, ortada ya da köşelerde kullanabileceğin masif sehpalar, duvar önlerinde konsollar eşlik edebilir. Sadece metalin çarpıcı duruşundan yararlanmak istersen, raflarında beton saksılarla birlikte, elinin altında bulunmasını istediğin kitaplarının yer aldığı bir kütüphane de tercih edebilirsin. Siyah spotların düz hatları ile ışıklandırdığın duvarlarda en sevdiğin filmin posterini düz siyah bir çerçevede izlemek keyifli olabilir. Düz çizgili ve yere yakın olarak tasarlanan bir televizyon ünitesini, geniş çekmeceleri ya da dolapları ile depolama alanı olarak da kullanabilirsin. 

Ofisin ruhu evde canlanıyor

Endüstriyel dekorasyon fikirlerinde ofis mobilyaları da yeni bir ruhla karşına çıkıyor! Bekleme salonlarının siyah deri koltukları, televizyon karşısında yapılan keyifli anlara şahitlik ediyor. Büyük ahşap ofis masası, tabureler, dosya dolapları yeni kimlikleri ile endüstriyel dekorasyon fikirlerine ilham veren önemli parçalar haline geliyor. Müzik setini ya da kahve makineni koyduğun ofis dolabı artık evindeki sıcak ortamın yardımcıları. Yatağının başucunda geceleri kitap okurken kullanabileceğin metal lamba da bu önemli ayrıntılardan biri. Deri kadar doğal renklerde ketenin de yoğun kullanıldığı düz renk oturma grupları yumuşak minderleri ile önceliği senin rahatlığına veriyor.

Endüstriyel dekorasyon: Zıtlıkların kombinasyonu ve eskinin uyanışı

Metal ayrıntıların ahşapla, beyazın siyahla kombinlenebildiği endüstriyel dekorasyon önerilerinde eskinin uyanışına da şahit olabilirsin. Eski bir halı, sandalye, ahşap bir meyve sandığı canlanarak evinin dekorasyonunda çok farklı bir etki bırakıyor. Annenin eski bavulu başucundaki komodine dönüşürken, eski dolabın antrede misafirlerini karşılayan bir vestiyer olarak hayatına dahil olmaya devam ediyor. Yaşamın tadını bilen, yaşadığı alanları rahatlık ve sadelikle birlikte işlevsellik üzerine kurgulayanların tercihi endüstriyel dekorasyon fikirlerinde mobilyalar da bu felsefeye odaklanıyor.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message