Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
En Kullanışlı Gardırop İçi Düzenleyici Aksesuarlar Hangileri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

En Kullanışlı Gardırop İçi Düzenleyici Aksesuarlar Hangileri

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Gardırobunu yeterince verimli kullanıyor musun? Bazı istatistikler, kıyafetlerimizin sadece % 20’sini düzenli olarak giydiğimizi gösteriyor. Bunun nedeni muhtemelen onları saklama şeklimizden kaynaklanıyor. Dolabının kontrolünü ele alman ve kıyafetlerini doğru muhafaza etmen için en kullanışlı gardırop düzenleyicilerinden bazılarını bir araya getirdik. Bu şekilde gardırobunda daha fazla depolama alanı oluşturabilir ve aradığın her şeye kolaylıkla ulaşabilirsin. İşte, en kullanışlı gardırop düzenleyici aksesuarlar…

Pantolon ve gömlekler için gardırop düzenleyici

Askılık bölümü, gardırobun büyük bir alanını kaplar. Sıradan kıyafet askıları yerine bir dolap içi düzenleyici askılık alarak depolama alanını ikiye katlayabilirsin. Her bir ayrı askılarda bulunan gömlek ve pantolonları tek bir askıda gruplandırabilir ve daha düzenli bir askılık bölümü elde edebilirsin.

Katlanmış kıyafetlere kolay ulaşım

Askı alanını gözden geçirdikten sonra sıra, sık sık dağılabilen bir diğer kıyafet alanına geldi. Hacimleri nedeni ile dolapta büyük yer işgal eden kazaklar için gardırop içi düzenleyici raf kullanabilirsin. Kimi gardırop düzenleyici rafların modüler yapısı sayesinde kendiliğinden bölümleyici bir yapısı bulunurken, kışlık kıyafetlerini ayrı bir bölümde tutarak kazaklarının dağılmasını engelleyebilirsin. Katlanmış kıyafetlerden olan ve az yer işgal etmesine rağmen kolayca dağılabilen bir diğeri ise tişörtlerdir. Günlük kullanımda aktif olarak tercih edilen tişörtler için çekmece içi düzenleyici veya raf düzenleyici bir tişört organizeri edinebilirsin. Bu şekilde bir tişörtü alırken diğer tişörtlerinin dağılmasını engelleyebilir ve her birini aynı anda görerek hazırlanma süreni kısaltabilirsin.

Çantalar için dolap içi düzenleyici nasıl yapılır?

Clutch ve küçük el çantaları için en iyi gardırop düzenleyici, gardırop kapağının iç kısmına vidalanan gardırop düzenleyici sepetlerdir. Ancak dolabına delik açmak istemiyorsan kancalı çanta organizerlerini de tercih edebilirsin. Daha büyük boy çantalar içinse çanta düzenleme askılarından edinebilirsin.

Ertesi gün giyilecekler için yatay raf kancası

Bu küçük ama etkili gardırop düzenleyici, zaman yönetiminin önemli bir parçası. Ertesi gün giyeceğin kıyafetleri, önceki geceden bir yatay raf kancasına as. Böylece giyeceklerini teker teker aramakla vakit kaybetmez ve kıyafetlerinin kırışmasını engelleyerek onları tek bir askıda sergileyebilirsin. Aynı zamanda bu kancayı kuru temizlemeye gidecek kıyafetler ve eşarplar için de kullanabilirsin.  

Ayakkabı düzenleme formülleri

Peki ya, ayakkabılar? Ayakkabılar için bir gardırop düzenleyicisi seçerken dikkat edilmesi gereken birçok nokta var. Örneğin, çok fazla topuklu ayakkabın varsa bunları dolap kapağının içinde saklayabilirsin. Basit bir askı borusuna taktığın S biçimli kancalara ayakkabılarını asabilir, dolabının kirlenmesini engelleyebilirsin. Topukludan ziyade daha düz platformlu ayakkabılar içinse yine dolap kapağına asılan bir kapı arkası ayakkabı organizeri edinebilirsin. Bu şekilde hem tüm ayakkabılarını aynı anda görebilir hem de yerden tasarruf edebilirsin. Mevsimlik kullandığın modelleri de dekoratif saklama kutularında muhafaza edebilir, etiketleyerek bulunmalarını kolaylaştırabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message