Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
En Etkileyici Kendin Yap Vazo Tasarımları
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

En Etkileyici Kendin Yap Vazo Tasarımları

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

Evinize bir yuva sıcaklığı vermek için sen de çoğu zaman çiçeklerin yardımına başvuruyorsun öyle değil mi? Kimi zaman rengarenk saksılarda kimi zamansa taze toplanmış çiçekleri sergilediğin vazolarda. Kuşkusuz evinde vazo olmayan yoktur. Bu vazolar da diğer tüm ev aksesuarları gibi çok çeşitli renk ve modellerde olabiliyor. Üstelik pek çok malzemeden üretilebilen vazolar hem çiçekli hem de çiçeksiz olarak ev dekorasyonunun tamamlayıcı unsurlarından. Artık hemen her köşe başında bir ev aksesuarı mağazası görmek mümkün. Bu mağazalarda her çeşit ve dokuda vazo bulabiliyorsunuz. Ama hiçbiri kendi el emeği göz nurunuzla yapacağın kadar evinin ruhuna uyum sağlayamaz.

Kendi Yaptığın Benzersiz Vazolar Evini Süslüyor

Evinde kullandığın pek çok atık malzeme ile yeni ve benzersiz vazolar yapabileceğini biliyor muydun? Örneğin hemen her alışverişinde aldığın konserve kutuları, kavanozlar hatta soda şişeleri… Tüm bunlar, hiçbir mağazada benzerini bulamayacağın tasarım vazolara dönüşebilir. Bir makas, biraz yapıştırıcı, kullanılmış ambalaj kağıtları ve silikon tabancası ile yapacaklarınla kendini ve çevrendekileri şaşırtabilirsin. Son yıllarda internet üzerinde bu konuda pek çok açıklayıcı metin, görsel ve video bulmak mümkün. Önceleri daha önce denenenleri yaparak başlayabilir, ardından tamamen kendi hayal gücünle hareket edebilirsin. Örneğin cam kavanozdan vazo yapımı için gereken malzemeleri ise biraz aradığında evinde bulacağın malzemelerle yapabilirsin. Rengarenk ipleri cam kavanozun etrafına sararak ve evde bulduğun düğme ve çeşitli aksesuarları da üzerine yapıştırdığında tahmin edeceğinden çok daha güzel bir vazo sahibi olabilirsin. Yine benzer yöntemlerle, malzemeleri biraz değiştirerek soda şişesinden vazo yapımı da mümkün. Cam boyalarını kullanarak ya da keçelerle süslediğin bir soda şişesi tek bir gül ya da bir papatya ile sevdiklerin için hazırladığın kahvaltı masasını süsleyebilir. Çok değişik vazo yapımı tekniklerine örnekleri çoğaltabilirsin. Yapman gereken tek şey kalbinin sesini dinlemek ve kendini hayal gücüne bırakmak.

Pet Şişe Deyip Geçmemek Gerek!

Son zamanlarda pet şişeleri pek çok farklı projede kullanan videolara rastlıyorsundur. Pet şişeleri kullanarak çok sayıda aksesuar yaratabilirsin ama pet şişeden vazo yapımı ile vakit kaybetmeden son derece hoş ürünler çıkarabilirsin. Çok farklı malzemeleri bir arada kullanarak yepyeni aksesuarlar tasarlayabilirsin. Vazo yapımı kağıttan, çok sevdiğin çiçekli bir kumaştan, artık iplerden ve boyalardan kısacası başkaları için çöp olan malzemelerden üretebileceğin sınırsız bir alana sahip.  Artık kullanmadığın eski bir havlu bile kuru çiçeklerin süslediği bir vazoya dönüşebilir mesela. Biraz boya, biraz çimento ve biraz da hayal gücünle eşsiz bir vazon oldu bile. Daha pek çok farklı malzeme kullanarak pek çok farklı aksesuar yapabilirsin. Bunun için internette bu yöndeki fikirlere bir göz atmanda fayda var. Ayrıca gördüğün her yeni fikre kendinden de bir şeyler katarak başka kimselerde olmayan aksesuarlar tasarlayabilirsin.Şık,modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message