Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Ekonomik Banyo Tadilatı Fikirleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Ekonomik Banyo Tadilatı Fikirleri

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Yoğun bir günün ardından evine geldiğin de, günün yorgunluğunu atmak ve gün içinde yaşadıklarından arınmak ve dinlenmek için ilk kullandığın alan banyodur. Bu nedenle banyonun güzel, hijyenik ve şık bir tasarımla dekore etmen çok önemlidir. Bazen yeni taşındığın evinde banyo içine sinmeyebilir, bazen de suyun en çok kullanıldığı yerler olduğu için, nem ve rutubetten dolayı çıkan arızaları gidermek için banyo tadilatı yaptırma ihtiyacı duyabilirsin. Peki, banyo tadilatı yaptırırken dikkat etmeniz gereken hususlar nelerdir?

Banyo tadilatı yaptırırken dikkat etmeniz gereken hususlar nelerdir?

Zevkine uygun ve hoş tasarımlı bir banyo tadilatı yaptırmak teferruat gerektiren bir iş olduğundan ilk önce ciddi bir planma yapman şart. Kullanacağın malzemeleri özenle araştırmalı, kalitesine ve fiyatına uygun seçimler yaparak banyo tadilatı için bütçe planlaması yapmalısın. 

Bir banyo tadilatı ne kadara mal olur?

Banyo, en önemli alanlarından biri olduğu için, banyo tadilatı yaptırırken, fiyat tespiti yapabilmek için kullanılacak yer döşemelerini, duvar fayanslarını, banyo mobilyalarını, duş kabinini ve/veya küveti nasıl dekore edeceğini aklında iyi bir şekilde planlamalısın.  Tüm bunların yanı sıra banyo tadilatı yaptırırken, geri dönüşü zor arızalar yaşamamak için, elektrik ve su tesisatlarını da kontrol ettirmeli, yaşanacak herhangi bir su ya da elektrik kaçacağına karşı önlem almayı unutmamalısın. Banyo tadilat fiyatlarını tam olarak tespit edebilmek için; planlamana uygun olan malzemelerin fiyatlarını iyi bir şekilde araştırmalı, işinde uzman kişilerden yardım almalısın. Banyo tadilatında yapacağınız planlamanın sıralaması şu şekilde olmalıdır.

1- Banyo tadilatında kullanılacak zemin döşemeleri ve fayanslara karar vermek

Banyoda kullanılacak yer döşemeleri ve duvar kaplamaları banyonuzun ışıltılı ve ferah görünmesini sağlayacak önemli unsurlardan biridir. Banyo tadilatı yaptırırken, zemin döşemesi ve fayans seçimini, banyonda ışıltılı durmasına ve ıslaklığa karşı uzun süreli dayanıklı olmasına dikkat ederek yapmalısın. Ayrıca farklı bir fikir olarak duvarlarınız için fayans yerine duvar kaplaması seçerek maliyeti biraz daha düşürebilirsin.  Banyo seramikleri ve duvar kaplamaları fiyatları, kalitesine, desenine ve markasına göre değişiklik göstermektedir. Birinci sınıf seçeceğin bir malzeme sana daha yüksek bedellere mal olurken, daha düşük kalitede seçeceğin bir malzeme daha düşük rakamlara mal olacaktır.

2- Banyonun elektrik ve su tesisatlarının yenilenmesi

Bir banyonun en önemli kısmı, elektrik ve su tesisatıdır. Tadilat sırasında mutlaka elektrik ve su tesisatına bakım yaptırmalı, zaman içerisinde oluşabilecek arızaların giderilmesini sağlamak olacaktır. Aksi takdirde tesisatta meydana gelebilecek bir arıza, çok daha maliyetli ve zahmetli sıkıntılar yaratacaktır. 

3- Banyo mobilyası ve kabin seçimi

Banyoya seçeceğin mobilyalar, duş kabini ve küvet gibi malzemeler hem senin zevkini yansıtmalı hem de kullanışlı olmasıyla sana ferah bir banyo zevki sunmalıdır. Banyo dolabı ve lavabo seçerken son günlerin yeni modası olan minimal mobilyaları seçerek banyoda hem daha şık bir görsel yaratabilir hem de banyoda daha geniş bir alan yaratabilirsin. Bunun yanı sıra, , doğal tasarımları tercih edersen banyo tadilatı maliyetini biraz daha düşürebilirsin. Evin ışıltısını ve senin zevkini yansıtacak bir banyo için tadilat ve dekorasyon çalışmaları çok farklı çeşitlerde düşünülebilir. Eğer ideal planlamayı yapabilirsen çok düşük bir bütçeyle hayalindeki banyoya kavuşabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message