Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Düzenli evler için 7 depolama önerisi
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Düzenli evler için 7 depolama önerisi

Yayınlanma tarihi: 12.03.2020

Düzenli görünen bir evi kim istemez! Ancak temiz ve düzenli evlere sahip olmak her zaman kolay olmayabiliyor. Özellikle çok eşya olan evler veya çocuklu evler kolayca dağılabiliyor. Düzenli evlerin sırrı bol bol saklama alanından geçiyor. Düzenli temiz evler depolama alanının çokluğu sayesinde bu görünümünü koruyabiliyor. Sen de evin en düzenli evler arasına girsin istiyorsan edinebileceğin depolama alanlarına bir göz atmalısın!

Gömme dolaplar hayat kurtarıyor

Gömme dolaplar düzenli evlerin her odasında oldukça kullanışlı oluyor. Banyo duvarlarında kullanacağın gömme dolaplar ile fazla havlularını ve kozmetik ürünlerini ortadan kaldırarak sade bir görünüm elde edebilirsin. Aynı şekilde yatak odanda da gömme dolap kullanarak gardırop için fazladan alan ayırma derdinden kurtulabilirsin.

Sepetlerin ve kutuların eşsiz gücü

Düzenli evlerde neredeyse her odada sepetler ve kutular görebilirsin. Ortada duran ve sıklıkla kullanmadığın eşyaların için sepetler ve kutular kullanarak bu eşyaları hızlıca ortadan kaldırabilirsin. Özellikle çocuk odalarında çocuğunun oyuncaklarını bir çırpıda toparlaman için, odanın dekorasyonuna uygun kutular ve sepetler edinebilirsin.

Duvarlarını elverişli hale getir

Temiz düzenli evler her duvarında raflar barındırıyor. Bu raflar hem düzenli evlere dekoratif bir unsur ekliyor hem de eşyalarınız için fazladan bir alan yaratıyor. Salonunda mum, dergi veya biblo gibi eşyaların varsa ve bunlar için yer bulamıyorsan duvarına uyumlu bir renkte raf monte ederek bu eşyalarını duvarlarında sergileyebilirsin.

Dolaplarını genişlet

Düzenli evlerde dolap dizaynları çoğunlukla yerden tavana kadar olacak şekilde hazırlanıyor. Bu sayede dolapların üst ve alt kısımları işlevsiz olmaktan çıkıyor. Çok kıyafetin ve ayakkabın varsa yatak odanda yerden tavana kadar uzanan bir dolap ile tüm eşyalarını saklayabileceğin bir alan yaratabilirsin. Ayrıca bu sayede ayakkabıların için  fazladan dolap almana gerek kalmıyor.

Saklama alanları olan mobilyaları tercih et

Her evde olması gereken mobilyaların ile birlikte saklama alanın da olsun istemez misin? Düzenli evler için bazalı yataklar ve koltuklar çok elverişli olabiliyor. Sen de salonun için koltuk seçerken alt kısmında bazası olan bir koltuk seçerek salonunda duran örtü, battaniye, yastık gibi fazlalıkları kolaylıkla kaldırabilirsin. Aynı şekilde bazalı bir yatak seçerek yatak odandaki pek çok eşyanı saklayabilir, ihtiyacın olduğunda da onlara hızlıca ulaşabilirsin.

Merdivenlerin varsa onları da kullanabilirsin

İki veya daha fazla katlı düzenli evlerde her köşe saklama alanı olarak kullanılıyor.  Merdivenlerin basamaklarının iç kısmı ve merdivenlerin alt kısmı basit müdahaleler ile dolap haline getirilebiliyor. Bu kısımları dolap ve çekmece haline getirerek pek çok eşyanı depolayabilir, işlevsiz bir alanı son derece kullanışlı hale getirebilirsin.

Mutfağın için portatif raflar satın al

Mutfağında yıkadığın bulaşıklar için lavabo üzerine portatif bir raf yerleştirmeyi deneyebilirsin. Bu sayede bulaşıkların kururken onlar için tezgahında yer açmana gerek kalmaz.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message