Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Duvarlara Renk Katan Perde Dekorasyonu Önerileri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Duvarlara Renk Katan Perde Dekorasyonu Önerileri

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Ev dekorasyonunda farklılık yaratmak ve yaşam alanına yeni bir ruh mu katmak istiyorsun? Hatta bunu yaparken hem kişiliğini yansıtacak hem de dekorasyon trendlerini yakalayacak dokunuşlara mı ihtiyacın var? Üstelik de bu işe perdelerden başlayıp artık pencerelerinin hayata daha farklı bir estetikle açılmasını istiyor ve alternatif perde dekorasyon fikirlerini araştırıyorsan otantik, klasik ve modern çizgilerle 2019 perde trendleri seni bekliyor. İşte duvarlarına ayrı bir renk ve yepyeni bir ruh katacak 2019 perde dekorasyonu önerileri… 

Hangi duvar renkleriyle hangi renk perdeler kullanılabilir?

Duvar rengine uyumlu renkte bir perde seçimi odada her zaman daha ferah ve huzurlu bir etki yaratır. Dolayısıyla perde rengi ve dekorasyonuna  karar verirken yalnızca mobilya ve halılar değil duvar rengi de değerlendirilmelidir. Hatta “perde dekorasyonu nasıl yapılır?,” sorusuna öncelikle duvar renkleri ile başlamak gerekir. Örneğin beyaz renk duvarlarda pastel tonlarında mavi ya da sarı perdeler kullanılabilirken mavi ve yeşil duvarlarda açık turuncu perdeler tercih edilebilir. Krem rengi tonunda perdeler ise hemen hemen tüm duvar renklerinde gönül rahatlığıyla uygulanabilir.         

Perde dekorasyonu yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

Doğru perde dekorasyonu için seçilen perdenin duvarın rengiyle, odanın tavan yüksekliğiyle, mobilyalarla ve hatta halının rengiyle dahi uyumlu olması gerekir. Bunun için perde dekorasyonu fikirleri konusunda bir araştırma yaparken şu noktalara da dikkat etmek gerekir:Perde kumaşının kalitesi: Kumaş kalitesi perdenin kalitesini ve kullanım ömrünü belirleyen unsurların başında gelir. Bunun için perde tercihinde mutlaka kumaş kalitesine dikkat etmelisin.Temizliği: Perde dekorasyonu yapılırken, tercih edilecek perdenin periyodik temizlik ihtiyacı ve şekli de mutlaka göz önüne alınmalıdır. 2019 perde trendleri ise genellikle kolay yıkanabilen ve minimal modellerden oluşuyor.Renk uyumu: Perde dekorasyonu konusunda mobilya, koltuk takımı ya da duvar rengiyle uyumlu ancak farklı tonlarda perdeler tercih etmeye özen gösterin.   Desen seçimi: Eğer perdenin kullanılacağı alan küçük bir yaşam alanı ya da basık tavanlı bir oda ise mutlaka sade ve minimal desenler tercih etmeye çalışın. Sırf trend olduğu için çiçekli bir desen kullanmak ortamda karmaşık ve boğucu bir atmosfer yaratır. Yani perde dekorasyonu konusunda en iyi perde trendi yaşam alanına en uygun trenddir demek yanlış olmayacaktır.Perde askıları ve aksesuarları: Çeşitli perde askısı modelleri ile farklı tarzlar yaratılabilir. Hatta bunun yanı sıra oluşturulmaya çalışılan tarzı tamamlayacak perde aksesuarları da kullanıldığı alana hareket katacaktır. Kısacası yaşam alanlarının olmazsa olmazı olan perdeler için yapılacak perde dekorasyonu, yaratılmak istenen ortam için oldukça önemli bir işleve sahiptir. Çünkü perdeleri özensizce seçilen bir dekorasyonda mobilyaların, halıların ya da diğer objelerin ne kadar kaliteli ve lüks olduğunun önemi ortadan kalkar. Dolayısıyla her ne kadar dekorasyonun yan ürünü olarak görülseler de, perdelerin bir odaya girildiğinde ilk dikkat çeken ayrıntılardan birisi olduğu unutulmamalıdır. Bu içeriğimizde perde dekorasyonu hakkında dikkat edilmesi gerekenleri ve bazı dekorasyon fikirlerini sizlerle paylaşmak istedik.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message