Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Duvarda Çıta Uygulaması (Stropiyer Çıta) Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Duvarda Çıta Uygulaması (Stropiyer Çıta) Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yayınlanma tarihi: 22.05.2020

İç mekan tasarımları yapmak için tercih edilen duvarda çıta uygulaması, mekanların havasını değiştirmede mükemmel bir yöntem… Sen de evinde stropiyer çıta kullanarak harika dekorasyonlar yapmak istersen, malzemelerini alıp kısa sürede uygulamaya geçebilirsin. Öncelikle çıta seçimine dikkat etmen gerek… Bu iş için sıklıkla kullanılan, kesimi kolay ve dayanıklı çıta seçeneklerinden biri olan stropiyer çıtası tam senlik… Ev ya da ofis için uyulama yapılacak alanları belirlediysen her oda için ne kadar çıtaya ihtiyacın olacağını düşünmelisin. Sonrasında malzemelerini temin ederek uygulamaya başlayabilirsin. Duvarda çıta uygulaması yapmanın en güzel taraflarından biri çıtaların farklı birçok desende olmasıdır. En çok hoşuna giden deseni seçerek duvarlarda gönlünce pencereler ve çizgiler oluşturabilirsin. İster çocuk odası ister salon dekorasyonu için olsun, duvarda çıta uygulaması ile en yaratıcı tasarımları rahatlıkla oluşturabilirsin. Peki, bunu nasıl yapacaksın?

Duvarda çıta uygulaması nasıl yapılır nelere dikkat etmelisin?

Her işin bir püf noktası vardır. O halde duvara çıta uygulama işini önce teorikte öğrenmeli sonra da uygulamalısın. “Duvarda çıta uygulaması nasıl yapılır?” diye merak ediyorsan öğrenmek o kadar da zor değil. Şimdi yapı marketten aldığın çıtaları, yapıştırıcı malzemeyi, kesme takozunu, metreni yanına al, uygulama yapacağın odaya git. Ama öncesinde bir plan hazırlamış olmalısın. Duvara çıta uygulama işlemini rastgele yapamazsın. Çünkü kullandığın yapıştırıcı, kağıda yazdığın yazı gibi silgiyle silinemez. O halde ilk olarak titizlikle çizilmiş planını yapmalısın. Ardından duvarda çıta uygulaması yapacağın yerleri bir metre ya da cetvel yardımıyla ve kurşun kalemle çizip belirlemelisin. Çıtaları çizdiğin alana uygun olarak kesmelisin. Duvarda çıta uygulaması için doğru açıyla ve doğru uzunlukta olmak üzere kesme takozunu kullanmalısın. Kesip hazırladığın çıtaları duvarda çerçeve ya da düz bir çizgi oluşturmak üzere yapıştırabilirsin. Tabii ki önceden planladığın şekilde… Unutma, önemli olan senin ne istediğin… Bir de uygulama için kullanabileceğin çıta modellerini merak ediyorsundur.

Duvara çıta uygulaması için tercih edebileceğin modeller

Köşesi düz, köşesi desenli, bombeli gibi birbirinden farklı stropiyer çıta modelleri ile kendine uygun bir tarz yaratabilirsin. Bunların hepsini aynı anda kullanmak zorunda değilsin. Hoşuna giden modelleri tercih ederek uygulama yapacağın ortama uygun bir dekorasyon oluşturabilirsin. Duvarda çıta uygulaması için orijinal çıta desenleri oluşturup yapıştırma işlemini silikon tabancasıyla yapabilirsin. Yapıştırdığın çıtların iyice tuttuğundan emin olduktan sonra sırada boyama var! Seçtiğin çıtaları, ahşap boyası ile duvar rengine uygun olarak boyamalısın. Özellikle hobi odası, salon, oturma odası gibi kısımlarda canlı renkler tercih ederek farklı duvar pencereleri ile kullanmaya doyamayacağın oda dekorasyonları oluşturabilirsin. Eğer orijinal ve kendi imzanı taşıyan bir iç mekan dekorasyonu istiyorsan duvarda çıta uygulaması tam sana göre… Bu uygulama sayesinde yaşadığın mekanı olduğundan daha ferah gösterebilir, küçük dekorasyon hileleri ile şık bir oda tasarımı oluşturabilirsin.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message