Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Duvar boyası ile resim yapma sanatı
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Duvar boyası ile resim yapma sanatı

Yayınlanma tarihi: 12.02.2020

Duvarını tek renk boyamaktan sıkılanlardan mısın? Duvarlarının; hastane duvarı gibi beyaz, boş ve tekinsiz olmasından rahatsızlık mı duyuyorsun? Posterler, tablolar, saatler… Hepsinin çok sıradan olduğunu düşünüyorsan ve evinin duvarlarının tamamen seni yansıtmasını istiyorsan duvar boyama sanatı imdadına yetişebilir. Neden evinin duvarlarında en sevdiğin ressamın eseri boy göstermesin? Ya da neden kendi çalışman duvarlarını süslemesin? Duvar boyama sanatı nedir, nasıl yapılır öğrenmek istiyorsan doğru yerdesin…

Yeteneğini konuştur: Duvar boyama sanatı nedir?

Duvar boyama sanatı, diğer ismiyle grafiti, bir duvara ya da yüzeye çizilen yazı ve çizimlerin genel ismi. Grafitinin toplum nezdinde kabul görmediği günler artık çok ama çok geride kaldı. Günümüzde duvar boyama sanatı, geceleri gizli gizli yapılıp sabah fark edildiği an silinen kıymetsiz karalamalardan çok daha uzak bir yerde konumlanıyor; grafiti sokak sanatının en kıymetli bileşenlerinden biri haline geldi. Hatta o kadar çok benimsendi ki ev dekorasyon trendlerinin önde gelen uygulamalarından biri artık. Ev sahibinin sanat anlayışıyla şekillenen duvarlar büyük beğeni topluyor. Grafiti dendiğinde akla özenle boyanmış rengarenk duvarlar gelse de, yatak odanızın duvarlarından birine atacağın küçük bir imza da grafiti olarak değerlendiriliyor. Yurt dışında sosyal medyayı kasıp kavuran grafiti partilerinde insanlar tüm sevdiklerini eve davet ediyor ve herkesten yaratıcılığını konuşturmasını istiyor. Kendin yap fikirlerinin şahı olarak değerlendirilen duvar boyama sanatı güzel vakit geçirmenin de anahtarı.   

İç dekorasyonda duvar boyama sanatı nasıl kullanılır?

Bir süre öncesine kadar asilik olarak değerlendirilen grafiti, artık sipariş üzerine hem bireysel hem de kamusal alanlarda uygulanıyor. Kurumsal alanlarda motivasyonu arttırmak ve çalışanlara ferah bir manzara sağlamak için kullanılan grafiti, cafe ve restoran gibi mekanlarda da etkileyici bir görüntü sağlıyor. Toplantı odalarında da tercih edilen duvar boyama sanatı, en karlı anlaşmalar için kullanılan etkileyici bir koz haline geliyor. Evlerde mesaj içeren duvarlar dekorasyonun bir parçası haline geldi. Gri renkli duvarların üzerine siyah boyayla yapılan grafitiler çok moda. Kahverengi ve siyah renkli mobilyalarla gri üzerine siyah yazılı bir duvarı kombinleyerek oldukça şık bir atmosfer yaratabilirsin.

Evde kendi başıma duvar resmi yapabilir miyim?

Sorunun cevabı büyük harflerle evet. Ancak nasıl bir yöntem izleyeceğini önceden belirlemelisin. Duvar resmi yaparken en sık karşılaşılan sorun hata yapıldığında müdahale etmenin zor olması. Bu problemi aşmak için kendinden yapışkanlı kara tahta stickerları ile duvarını kara tahtaya çevirebilirsin. Kara tahta haline gelen duvarda tebeşirle çizim yapabilir, hatalı yerleri rahatça düzeltebilirsin. Ancak bu resmin bir kalıcılığı olmayacağından duvar boyasıyla resim yapmak daha iyi bir seçenek. Sanatını icra ederken hatalarını düzeltebilmek için mutlaka duvarınla aynı renk boya bulundurmalısın. Eğer duvarına sadece yazı yazmak istiyorsan en çok kıvrımlı harflerde zorlanacaksın. Yazıyı yazmak istediğin ebatta  çıktı alıp transfer kağıdının da yardımıyla duvarına aktarabilirsin. Ardından ince bir fırça ve duvar boyası kullanarak harflerin içini doldurabilirsin. Bi’Boya’dan kolayca temin edebileceğin kaliteli boyalar ile duvarını sanatla kavuşturmak istersen hemen  Bi’Boya adresini ziyaret edebilirsin. Sen daha ne çizeceğine karar verene kadar siparişlerin çoktan kargolanmış olacak; üstelik eserini tamamladıktan sonra artan boyayı kolayca iade edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message