Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Duvar boyama kalemi nedir? Ne için kullanılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Duvar boyama kalemi nedir? Ne için kullanılır?

Yayınlanma tarihi: 13.02.2020

Duvar boyama kalemi, rötuş kalemi olarak da bilinir. Bu kalemler, sahip oldukları özellikle sayesinde duvarı komple boyamaya karşı sana yardımcı olur. Duvarlar darbe, eşyaların değmesi, yiyecek – içecek sıçraması gibi çeşitli etkenler dolayısıyla zamanla yıpranır. Özellikle evde çocuk varda, yıpranma etkisi daha hızlı bir şekilde görülebilir. Bazı lekeler boyaların üzerinden nemli bezle silinerek çıkartılsa da, bazen inatçı lekeler olur. Dolayısıyla duvarların ve buna bağlı olarak odan hoş olmayan bir görünüme kavuşur. Bu tür durumlarda ilk akla gelen boya yapmak olur, ancak tek seçenek boya yapmak değildir. Duvar boyama kalemi, tam da bu noktada devreye girerek sana pratik bir çözüm sunar.

Duvar boyama kalemi ile hızlı çözüm

Hasar ya da leke alan duvarları boyamak için komple boya gerekebilir. Bir kaç küçük leke için komple odayı boyamak hem masraflı bir iştir hem de zaman alır. Duvar rötuş kalemi ise komple boya yapmana gerek kalmaz. Kalem şeklinde olan bu ürünün tüpü boya ile doludur. Görüntüsü de kaleme benzer. rötuş kalemini aynı bir kalem gibi kullanabilirsin. Bu noktada kolay kullanım sağlar. Duvarda bulunan lekenin üzerine uygulayarak odanda daha temiz bir görüntüye kavuşabilirsin. Evdeki ufaklıklar duvarı ne kadar kirletirse kirletsin, lekeli görüntüden kolayca kurtulabilirsin. Ürün, büyük boyutlara sahip olmadığından kolayca saklanabilir. Dolayısıyla alan bulma gibi bir sorunun olmaz. Duvar boyama kaleminin farklı renkleri bulunur. Senin de renk konusunda dikkatli olman gerekir. Duvarın ile aynı renkteki boyama kalemini bulsan bile, ton farkı ortaya çıkabilir. Bu da lekeden kurtulurken yamalı bir görünüme sebep olur.

Duvar boyama kalemi nasıl kullanılır?

Duvar rötuş kalemini kullanmadan önce dikkat etmen gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle, kalemin içerisindeki boya, uzun süre kullanılmadığı için çökmüş olabilir. Kalemi sallayarak bu durumdan kurtulabilirsin. Böylece, boya pigmentleri birbirine karışı ve uygun düzeye gelir. Bazı rötuş kalemlerinin içi hava dolabilir. Dolayısıyla uç kısmına yakın bir bölgeye bastırarak içerideki havayı çıkarman gerekir. Daha sonra, boyanın uç kısmına gelmesi için kalemin ucunu aşağıya çevirerek hafif bir şekilde baskı uygulamalısın. Kalemin ucuna boya geldiğinde ise çizik ya da lekeli olan yere uygulama yapabilirsin. Öte yandan, rötuş boyaları sadece leke kaybetmek ya da hasar onarmak için kullanılmaz. Bu kalemlerle duvarlarınıza süsleme işlemi de yapabilirsin. Böylece, mekanda daha hoş bir görüntü yakalayabilir ya da ortamın atmosferini değiştirebilirsin. Ne tür bir uygulama yapacağın konusunda duvar süsleme örnekleri sana yardımcı olabilir. Rötuş kalemi ile süsleme yoluna gittiğinde, ‘ton tutmadı’ gibi bir sorunu da ortadan kaldırabilirsin. Duvarına uygun tonda rötuş kalemi bulamıyorsan, uyumlu bir renk ile süsleme yapabilir ve lekelerin oluşturduğu kötü görüntüyü avantaja çevirebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message