Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Duvar boyama hakkında sık sorulan sorular
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Duvar boyama hakkında sık sorulan sorular

Yayınlanma tarihi: 11.02.2020

Duvarlardaki renk değişimi evin ruhunu da değiştiriyor. Duvarlar, evi temiz ya da kirli, ferah ya da kasvetli, hareketli ya da durgun gösteren dekorasyon unsurlarının başında geliyor. Tablo, resim, saat ya da poster gibi dekoratif parçalar duvarları hareketlendirirken; pürüzsüz, temiz ve ipeksi görünen duvarlara sahip olmak huzurlu ve keyifli hissettiriyor. Evini kendi imkanlarınla, profesyonel destek aramadan boyayarak yaratacağın değişimin bir parçası haline gelmeye ne dersin? Duvar boyama işleminin inceliklerine hakim olduğun sürece bu iş hiç de zor değil.

Karşınızda duvar boyama ipuçları

Duvar boyama işlemine başlamadan önce yapılacak ilk iş renge karar vermek. Ancak renk seçimi sırasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Gönlünden geçen renk açık tonlarda mı yoksa koyu tonlarda mı? Koyu renklerde karar kılmadan önce, boyayı uygulayacağın odanın ışıklandırmasına ve ne kadar aydınlık olduğuna dikkat etmelisin. Az ışık alan odaları koyu renge boyamak odada kasvetli bir hava oluşmasına sebep olabilir. Odan karanlık olmasına rağmen koyu renklerde ısrarcıysan odaya ek ışıklandırma yerleştirebilirsin. Koyu renk kullanımı, ofis, cafe, misafir odası gibi trafiği çok olan mekanlar için tavsiye ediliyor. Çünkü koyu renkli duvarlar geç kirleniyor ve kiri göstermiyor. Yatak odası ve banyo gibi rahatlığın ve ferahlığın ön planda olduğu odalarda ise açık renkli boyalar öneriliyor.

Duvar boyama püf noktaları nelerdir?

Dekorasyonda değişiklik yapmak istiyorsan eşyaları yenilemek ya da evin planıyla uğraşmak yerine duvar boyama tercihinde bulunabilirsin! Duvarları boyarken bu işin tahmin ettiğinden çok daha basit ve çok daha keyifli olduğunu keşfedeceksin. Evinin görüntüsünü değiştirmeye, odalarının atmosferini tazelemeye hazırsan işte duvar boyama işlemi sırasında dikkat edilmesi gerekenler:

Duvar boyama püf noktaları nelerdir?

Duvar boyası seçimi: Duvarlarında plastik boya mı, saten boya mı yoksa silikonlu boya mı tercih edeceksin? Boya seçimi, kafa karıştırıcı bir sürece dönüşebiliyor. Daha sağlıklı karar verebilmen için boya çeşitlerinin özelliklerini bilmelisin. Plastik boyalar uygun fiyatları ve her yüzeye uygulanabilme özellikleriyle dikkat çekiyor. Saten ve silikonlu boyalar ise silinebilir olmaları ve uzun ömürlü olmalarıyla öne çıkıyor.Yüzeylerin boyamaya hazırlanması: Duvar zımparasıyla boyanacak yüzeyi pürüzsüzleştirmek ve bu işlemden sonra duvarları uygun bir bezle silmek boyanın ömrünü uzatıyor.Astarlama: Duvarda toz ve pürüz kalmadığından eminsen, astarlama aşamasına geçebilirsin. Astarlama işlemi bir kat uygulanarak duvarın boyanmaya hazır hale gelmesini sağlıyor.Boyama: Rulo kullanarak yapacağın boyamalarda, ruloyu boya kovasına tamamen daldırmamaya dikkat etmelisin. Fazla boyaya maruz kalan rulo dönme hareketini gerçekleştiremez ve fazla gelen boyayı zemine damlatır. Pürüzsüz ve temiz duvarlar için genellikle iki kat boyama yapılır. Ancak duvarda koyu izler ve lekeler varsa üç ya da dört kat boya yapman gerekebilir.

Duvar boyama püf noktaları nelerdir?

Bi’Boya‘yı ziyaret ederek boya uygulama setlerinden örtü bantlarına, silikonlu astardan en kaliteli iç cephe boyalarına kadar ihtiyacın olan her malzemeyi temin edebilirsin. Planladığın değişime en kısa sürede kavuşabilmen için siparişlerin aynı gün kargoda!

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message