Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Duvar aynasını yenilemek için uygulayabileceğin ekonomik fikirler
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Duvar aynasını yenilemek için uygulayabileceğin ekonomik fikirler

Yayınlanma tarihi: 17.02.2020

Ev dekorasyonunu değiştirmek istiyorsan ve ekonomik çözümler arıyorsan eski ayna yenileme yöntemlerine mutlaka göz atmalısın. Ayna çerçevesi yenileme işlemi ile eskiyen ve işlevini kaybeden aynayı tekrar kullanabilirsin. Birkaç küçük dokunuşla evinin havasını değiştirebilir, duvar dekorasyonunun şıklığını artırabilirsin. Birbirinden yaratıcı dekoratif ayna süsleme yöntemleri keşfetmeni bekliyor!

Halat ile ayna süsleme

Denizcilik temalı ürünlerle hayatımıza giren halat, pratik ayna yenileme yöntemlerinden biridir. Çerçevesi eskiyen ve düz olan her türlü aynayı halat yardımı ile yeni çerçevelere kavuşturabilirsin.

Çöp şiş ile ayna süsleme

Küçük ve eskiyen aynalarını sıradanlıktan kurtarmak ve farklı bir hava katmak istiyorsan ayna yenileme nasıl yapılır öğrenebilirsin. Ayna yenileme hemen hemen her türlü malzeme ile yapılabilir. Bu malzemelerden biri de çöp şiştir. Yuvarlak şekle sahip aynana güneş ışınları gibi çöp şişleri yapıştırarak boyayabilirsin.

PVC boru ile ayna süsleme

Ayna süsleme için yaratıcılığını sonuna kadar zorlayabilirsin! PVC boruları keserek elde edeceğin küçük yuvarlakları dilediğin gibi yapıştırarak dekoratif ayna için süsleme yapabilir veya ayna yenileme işlemi yapabilirsin.

Deniz kabukları ile ayna süsleme

Yazın vazgeçilmez teması olan deniz kabukları ile yazı her mevsim evinde hissedebilirsin. Denizden topladığın deniz kabuklarını ister doğal halleriyle istersen boyayarak tutkal tabancası ile aynanın çerçevesine yapıştırabilirsin ve ayna yenileme işlemini tamamlayabilirsin.

Eski ve kullanılmayan inci kolyeler ile ayna süsleme

Kopuk ve kullanılmayan inci kolyelerini ayna yenileme için değerlendirebilirsin. Çerçevesini süslemek istediğin aynanın ebatına uygun mum ipi işini görecektir. İnci boncukları bu ipe dizerek ipi düğümlemelisin. Silikon tabancası ile hazırladığın incileri aynanın kenarına yapıştırabilirsin. Çerçevenin kalınlığına göre birden fazla sıra ile çerçeveyi kaplayabilirsin.

Yumurta kartonu ile ayna çerçevesi süsleme

Yumurta kartonunda bulunan ve yumurtaların durmasını sağlayan tümsekler ile ayna yenileme işlemi yapabilirsin. Üstelik, bu dekorasyon fikri son derece şık ve uzun ömürlü bir kullanım sunar. Bu fikri uygulamak için yumurta kartonunda bulunan tümsekleri kesmelisin. Kestiğin tümsekleri çiçek gibi açmalısın. Bunun için tümseklerin yan kısımlarını kesmelisin. Çukur kısmını çevirdiğinde adeta çiçek görünümüne sahip olduğunu göreceksin. Bu görünümü pekiştirmek ve aynayı çiçekler ile bezemek için her bir parçayı ayrı ayrı boyamalısın. Boyama işlemi sonrası çiçeklerin katmanlarını elde etmek için birden fazla parçayı iç içe geçirmeli ve yapıştırmalısın. Son aşamada ise elde ettiğin çiçekleri tutkal tabancası yardımı ile aynanın etrafına dizmelisin. Hoş ve zarif bir görüntü sunan bu ayna yenileme işlemi ile sonuçtan memnun kalacaksın!

Boya ve tamir ile varak ayna yenileme

Çerçevesi tasarım olan veya antika değeri olan varak ayna çerçevesi dönüştürme işlemine nazaran tamir edilmelidir. Tamir işlemini aynanın ahşabına uygun cila kullanımı ve boya yenilemesi ile yapabilirsin.

Fotoğraflarla ayna çerçevesi süsleme

Hemen hemen herkes ayna kenarına sıkıştırılmış vesikalık fotoğraf görmüştür. Peki neden ayna çerçevesini eski fotoğraflar ile kaplanmasın? Fotoğraflarının kaybolmasını ve sadece aynada olmasını istemiyorsan fotoğrafçıya gidip dilediğin kadar kopyasını alabilirsin. Bu sayede gönül rahatlığı ile sevdiklerinin fotoğraflarını kullanabilirsin!

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message