Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Doğru kapı seçimi için bilmeniz gerekenler
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Doğru kapı seçimi için bilmeniz gerekenler

Yayınlanma tarihi: 19.02.2020

Dekorasyon kapı ile başlar. Evin içine girildiğinde göze çarpan ilk unsur iç kapı oluyor. Doğru kapı seçimi evin genel görüntüsünü topluyor ve duvar rengi, oda düzeni, eşya seçimi gibi dekorasyonun diğer önemli parçaları ile bütünlük oluşturuyor. İç kapı seçimi, daha kaliteli bir yaşam alanı oluşturmanın ilk adımlarından biri olarak görülüyor. Herhangi bir odada oluşacak gürültü kirliliğinin evin içine dağılmasını engelleyen kapılar, kış mevsiminde de oda içindeki sıcaklığın kullanılmayan alanlara dağılmasını engelliyor. İşte, iç kapı seçerken dikkat etmen gereken noktalar…

Doğru oda kapısı seçmenin püf noktaları

İç kapı seçerken karşına onlarca farklı seçenek çıkacak. Alternatifler arasında kaybolmadan karar verebilmen için öncelikle evine hakim olan renkleri gözden geçirmelisin. Küçük odalarda açık renkli kapılar tercih etmek daha ferah bir atmosfer sağlıyor. Açık renkli kapı tercih etmeye karar verdiysen bu renklerin kir ve lekeyi daha çok göstereceğini de unutmamalısın. Son yıllarda sıkça tercih edilen Amerikan tipi iç kapı seçerken kapı rengiyle parke renginin aynı tonlarda olmasına özen göstermelisin. İç kapı renkler konusunda en önemli noktalardan biri de mobilya rengiyle uyum yakalayabilmek. Mobilya rengi kapı rengiyle zıt düştüğünde gözü yoran bir uyumsuzluk ortaya çıkıyor. Kapı ebatları evden eve ve üründen ürüne değişebileceği için alışverişten önce sağlıklı bir ölçüm yapmak gerekiyor.

İç kapı modelleri geniş bir yelpaze oluşturuyor

Seçeceğin kapı modelini ihtiyaçların doğrultusunda belirlemelisin. Örneğin karanlık koridorlardan muzdarip isen cam desenli kapılar tercih ederek odanın ışığını koridorlara da yansıtabilirsin. Cam ve buz desenli kapılar açık tonlardaki mobilyalarla uyum sağlayarak sade ama şık bir görüntü sağlıyor. Çevresel faktörlerden minimum düzeyde etkilenen ahşap kapılar, ülkemizde en çok tercih edilen kapı modellerinden biri. Bakım ve temizlik konularında kolaylık sağlayan ahşap kapılar her odada kullanılabiliyor. Düşük fiyatı ve pratik kullanımıyla dikkat çeken plastik kapılar banyo ve lavabo gibi alanlarda buharın ve kokunun eve dağılmasını önlüyor. Plastik kapılar suya ve su buharına dayanıklı oldukları için de tercih edilebiliyor. Akerdeon kapı olarak da bilinen katlanır kapılar yer tasarrufu etmek istediğin odalar için ideal. Katlanır kapıları, daha fazla depolama alanına ihtiyaç duyacağın kiler odasında kullanabilirsin. Sürgülü kapılar da katlanır kapılar gibi alan tasarrufu sağlıyor. Sürgülü cam kapıyı mutfakta değerlendirerek hem ferah bir mutfağa kavuşabilir, hem de oldukça modern bir görüntü yakalayabilirsin.

İç kapı fiyatları ve malzeme seçimi

Kapı fiyatları, kapının üretiminde kullanılan malzemeye ve kapının görsel özelliklerine göre farklılık gösteriyor. Değerli ağaç türlerinden üretilen kapılar yüksek fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Üretiminde melamin, PVC, MDF gibi malzemelerin kullanıldığı kapılar, diğer ham maddelerden imal edilen kapılara nazaran uygun fiyatlı oluyor. Ayrıca kapı alırken kanat ve kasanın birlikte satıldığı setleri tercih etmek, kanat ve kasayı ayrı ayrı almaya göre tasarruf sağlıyor.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message