Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Desenli Mutfak Dolapları ile Sıradışı Mutfak Dekorasyonu
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Desenli Mutfak Dolapları ile Sıradışı Mutfak Dekorasyonu

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Klasik tarzdaki mutfak dolapları yerine desenli ve kabartmalı tasarımlardan yararlanarak dekorasyonunu şık bir şekilde canlandırabilirsin. Desenli mutfak dolabı tasarımlarının farklı renk ve modellerine kolaylıkla ulaşabilirsin. Böylece kişiselleştirilmiş ve çarpıcı bir mekan tasarımı yapabilirsin. Dekorasyon tarzına uygun desenli mutfak dolabı modellerini nasıl seçeceğin konusunda kararsızsan senin için bazı önerilerimiz var.

Doğadan ilham alan tasarımlara yönelebilirsin

Mutfak dekorasyonlarında floral desenler mobilya ve aksesuar tasarımında oldukça sık tercih ediliyor. Doğadan ilham alan floral desenleri dolap kapaklarına taşımaya ne dersin? Ağaç desenli mutfak dolabı tasarımlarıyla şık bir dekorasyon elde edebilirsin. Ağaç desenlerini klasik buluyorsan beyaz sarmaşık desenli mutfak dolabı modelleriyle daha çarpıcı bir mekan tasarlayabilirsin. Böylece hem modern hem de doğal bir mutfak tasarımı yapman oldukça kolay. Beyaz sarmaşık figürünü açık ahşap tonlarında seçtiğin arka plan ile mükemmel bir uyuma kavuşturabilirsin. Dekorasyonunu sarmaşık desenli klasik ya da zebra stor perdelerle vurgulayabilirsin. Pencere önü ve mutfak masası üzerinde doğal çiçekler bulundurarak doğa temalı dekorasyonun için etkili dokunuşlar yapabilirsin.

Kabartmalı desenlerle çarpıcı mekan tasarımları

Desenli mutfak dolabı modelleri kabartmalı ve üç boyutlu modeller de içeriyor. Bu modeller arasından tarzına uygun figürlere ulaşabilirsin. Örneğin müzik temalı bir mekan tasarlamak istiyorsan nota ya da gitar kabartmalı desenli mutfak dolabı tasarımlarından ilham alabilirsin. Bu tarz desenli mutfak dolabı kapakları, monotonluktan uzak ve eğlenceli bir mutfak dekorasyonu elde etmeni sağlar. Mutfak masasının üzerine mini raflar yerleştirip bu alanda müzikal figürler sergileyebilirsin. Böylece capcanlı ve yaratıcı bir mekana sahip olabilirsin. Klasik bir alan yaratmak istiyorsan dolaplarında meyve ve sebze desenli kabartmalar kullanabilirsin. Bu açıdan, fincan gibi mutfak aksesuarlarını yansıtan dolap kapakları da oldukça popüler.

Geometrik desenler zamansız tasarımlar sunuyor

Yaşam alanlarında zamansız bir dekorasyon elde etmek istiyorsan desenli mutfak dolabı kapakları modelleri ile etkili dokunuşlar yapabilirsin. Geometrik desenli mutfak dolabı tasarımları ile şık dokunuşlar yapmayı tercih edebilirsin. Bu açıdan çizgili modeller oldukça popüler. Beyaz dolaplar için koyu çizgilerden oluşan kapak modellerini kullanabilirsin. Böylece mekanda hoş kontrastlar yaratabilirsin. Farklı renk geçişleri barındıran çizgileri kullanarak canlı ve renkli bir alan da yaratabilirsin. Aynı rengin farklı tonlarını içeren yuvarlak desenler ile sade ve minimal bir alan oluşturabilirsin. Üçgen kesimli dolap kapakları ile marjinal bir mutfak dekorasyonu da yapabilirsin.

Yansıtmalı modellerden yararlanabilirsin

Dar ve küçük bir mutfak dekorasyonu yapacaksan yansıtma özelliğine sahip dolap kapakları kullanabilirsin. Bu tasarımlar, mekana derinlik katılmasında oldukça etkilidir. Gümüş tonlarında dolap kapakları ile modern ve şık bir dekorasyon elde edebilirsin. Aynı tonlardaki modern aydınlatma seçenekleri ile dekorasyonunu bütünleştirmen oldukça kolay. Yine gümüş tonlarındaki halı modelleri ile sade ve derin bir mekan tasarlayabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message