Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Ders Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Ders Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yayınlanma tarihi: 22.05.2020

 Fayans araları zaman içerisinde kir, toz ve kireçle dolar. İlk başta bembeyaz görünen ince hatlar zamanla grileşir. Hem görüntü hem de hijyen açısından can sıkan bu durumdan kurtulmak için etkili ve derin bir derz temizliği yapmak gerekir. Fakat doğru teknikleri ve kullanılması gereken ürünleri bilmeyen kişiler için ince bir şerit halinde uzanan derzlerin içerisine biriken kirleri temizlemek biraz yorucu olabilir. Ama merak etmene gerek yok! Derz temizliği ile ilgili bütün detayları ve püf noktalarını bu yazıda bulabilirsin. Böylece zamanını ve enerjini daha verimli kullanarak tertemiz bir eve sahip olabilirsin. 

Derz temizliği için ihtiyacın olan malzemeler

Etkili bir derz temizliği için doğru ürünleri kullandığından emin olmalısın. Eğer derz bölgesinde oluşan kiri kabartarak yüzeyden ayrılmasını sağlayan bir ürün kullanmazsan temizlik için gereğinden çok daha fazla efor sarf etmen gerekir. Bir kova suya bir fincan sirke ekleyerek veya karbonat, su ve limon suyunu karıştırarak kendine bir kir sökücü yapabilirsin. Tabii bu karışımların çok yoğun olmaması gerekiyor. Aksi halde fayanslar ve dolgu zarar görebilir. Daha etkili ve kolay bir çözüm arıyorsan derz temizliği için özel olarak üretilen kimyasallardan destek alabilirsin. Etkili bir kir sökücünün yanında ihtiyacın olan diğer malzemeler ise; eldiven, yer ve duvar bezleri, fayansları çizmeyecek sünger ve fırça.

Derz temizliği nasıl yapılır?

Derz temizliği için öncelikle kullanmaya karar verdiğin karışımı ya da ürünü fayans aralarına bir sprey ya da sünger uygulamalı ve kirlerin kabarması için bir süre beklemelisin. Bu aşamada sabırlı olmalısın. Çünkü bekleme süresi kirlerin yoğunluğuna göre 1 saate kadar çıkabilir. Derz arasındaki kirler yumuşadıktan sonra bir fırça yardımıyla fayasları ovalayarak üzerinde biriken tüm leke ve kirlerden kurtulabilirsin. Ardından biraz yüzey temizleyici eklediğin su ile fayansları bir kere daha silmelisin. Son olarak da duru su kullanarak fayans ve derzlerin üzerinde kalan kir ve deterjanı temizlersen duvarların ve zeminin ilk günkü gibi bembeyaz olduğunu göreceksin. 

Derz temizliği için püf noktaları?

Derzlerde biriken zorlu kirleri temizlemek için diş fırçası kullanabilirsin. Çünkü diş fırçalarının uçları tam derz boşluğuna göredir. Ayrıca fırçanın ucu fayansları çizmez. Derz temizliğinin periyodunu kısa tutmak işlem sırasında yapacağın işi azaltacaktır. Bu nedenle en azından 2-3 haftada bir fayansların aralarını düzgünce temizlemelisin.Eğer ne kadar temizlesen de derz çizgilerinin rengi yeteri kadar açılmıyor ve gri görüntüsü seni rahatsız ediyorsa, ince bir fırça ve beyaz bir boya yardımıyla fayans aralarını boyayabilirsin. Yalnız boyadan önce derzlerin kuru olduğundan emin olmalısın.Derzleri temizlerken kullandığın ürünlere çok dikkat etmelisin. Evde olan her malzemeyi fayanslara uygulamamak gerekiyor. Özellikle kireç çözücü, tuz ruhu ve pas sökücü gibi güçlü ürünlerden uzak durmalısın. Çünkü yoğun kimyasallar hem fayanslara zarar verir hem de zaman içerisinde derz dolgusunu eritir. Bu da zamanından önce eskiyen fayanslar ve daha da kötüsü duvarlardan ve zeminden sızan sular demektir. 

Derz temizliği için püf noktaları?

Kirlerle savaşta sana zafer kazandıracak etkili bir ürün arıyorsan, fayans ve derz dolgusuna hasar vermeyen Bi’Boya yüzey temizlik ve bakım ailesiyle tanışabilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message