Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Dekoratif Yapay Çiçekler Nasıl Temizlenir?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Dekoratif Yapay Çiçekler Nasıl Temizlenir?

Yayınlanma tarihi: 27.02.2020

İç mekan dekorasyonunun doğayı çağrıştıran tamamlayıcı unsurlarından biri olan yapay çiçekler mekanlara renk ve zarafet katar. On ikinci yüzyılda ilk kez İtalyanlar tarafından ipekböceği kozaları kullanılarak üretilen yapay çiçekler, sonraki üç yüz yıl boyunca Fransızların öncülüğünde popülerliğini arttırmışlardır. Sulama ve gübreleme gibi canlı bitkilerin ihtiyaç duyduğu bakım kadar olmasa da yapay çiçek temizliği titizlik gerektiren bir iştir. Yapay çiçekler genellikle plastik veya ipekten yapılmış olduklarından tozlu ve narin parçalarını yıkamak zahmetli bir iş gibi görünebilir. Fakat yapay çiçek temizliği için püf noktaları kolaylıkla öğrenebilirsin.

Haftada bir kez tozlarını alın

Yapay çiçek temizliği için en kolay yöntem haftalık olarak toz almaktır. Yapay çiçeklerini mikrofiber bir bez yardımı ile hafif hareketlerle silmelisin. Mikrofiber beze alternatif olarak düşük ısıya ayarlanmış bir saç kurutma makinesi veya hortum kısmına lastik bantla eski çorabınızı sabitleyerek bir elektrik süpürgesi de kullanabilirsin. 

Plastik çiçekler nasıl temizlenir?

Plastik yapay çiçek temizliği için limon suyu kullanmak en etkili yöntemlerden biridir. Limon suyunu bir sprey şişesine koyun ve çiçeklerinizin kirli alanlarına püskürtün. Sitrik asit kirin parçalanmasına yardımcı olacaktır. Kir inatçı ise bir bez veya bulaşık eldiveni ile hafifçe çıkarın. Çiçekleri soğuk suyla yıkayın. Durulama bittiğinde kurumaları için havluya koyun. Bu işlemde asla sıcak su kullanmayın.Plastik yapay çiçek temizliği için diğer bir yöntem ise cam temizleyicisi kullanmaktır. Cam temizleyicisini plastik çiçeklerin tamamına püskürtün. Çiçekleri 30 dakika boyunca güneş ışığına koyun. Kuruyan çiçekleri hafif sallayarak tozlarından kurtulun. Bu işlem çiçeklerin ilk günkü renklerine geri dönmelerine yardımcı olacaktır.

İpek çiçekler nasıl temizlenir?

Yapay çiçek temizliği için tuz çok önemli bir dosttur. Tuz taneleri hafif aşındırıcılar gibi hareket ederek tozu ve kiri nazikçe gevşetir. Bunun için yapay çiçeklerinizi birkaç kaşık tuz ile birlikte plastik bir torbaya koyun. Torbayı bir dakika boyunca hafif hareketlerle sallayın. İşiniz bittiğinde çiçekleri torbadan çıkarın. Tuza alternatif olarak iki veya üç yemek kaşığı mısır unu da kullanabilirsin.Yapay çiçeklerinizin biraz neme dayanabileceğini düşünüyorsanız bir sprey şişesine eşit ölçülerde su ve saf sirke doldurarak doğal bir yapay çiçek spreyi oluşturabilirsin. Karışımı çiçeklerinize hafif bir şekilde püskürtün ve kurumasını bekleyin. Bu yapay çiçek temizliği işlemi sırasında yapay çiçeklerin altına bir havlu yerleştirirsen damlaların emilmesini kolaylaştırabilirsin. İpek yapay çiçek temizliği için diğer kolay bir yöntem de yıkama işlemidir. Yapay çiçek yıkama işlemi için lavabonuzu oda sıcaklığında su ile doldurun ve birkaç damla bulaşık sabunu ekleyin. İnatçı kirleri gidermek için her çiçeğin etrafını hafifçe ovalayın. Çiçeği hemen sudan çıkarın ve temiz bir havlu ile kurulayın. Çiçekleri kuruturken dikkatli olun çünkü havlu her çiçeğin tek tek parçalarını gevşetebilir.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message