Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Dekoratif duvar çiçekleri ile duvar dekorasyonu
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Dekoratif duvar çiçekleri ile duvar dekorasyonu

Yayınlanma tarihi: 20.02.2020

Yeni evine taşınıyorsan mobilya seçimini ve yerleşmeyi tamamlamışsan (hele bütün bunların taksitlerini bitirmişsen) artık sıra dekoratif çiçek çeşitleriyle evi süslemeye geldi. Dekoratif çiçek kullanarak duvar dekorasyonu bunun için mükemmel fikir. Ama öncelikle işin tadını çıkar,  yorgunluklarını at. Ardından kartondan dev çiçekler yapabilirsin, çiçek motifleriyle tablolar ve panolar düzenleyebilirsin ya da duvarı tuval gibi kullanabilirsin. Duvar dekorasyonlarında ve dekoratif çiçek modelleri konusunda sınır yoktur. Sen şimdi kendi evi için çalışan bir iç mimarsın ve renk renk dekoratif çiçek kullanacağın malzeme olacak. Daha evin girişinden başlayabilirsin, eve gelenleri portmantonun yanına yerleştirilmiş bir dekoratif çiçek askılığı ile karşılamaya ne dersin? Hemen her çiçeğin yapma biçimi bulunuyor ve bu sayede renk ve çeşit çoğalıyor. Sadece yapma güllerle sınırlı kalma. Modacılar ve dekoratörler her mevsim pastel renklerin zarifliğinden bahsediyor, örneğin yapma lavanta çiçekleri mor renkleri ile evine şıklık katabilir, onları beyaz papatyalarla kombine edebilirsin. Dekoratif çiçek uzun saksılarda özellikle balkonların kapı girişlerine çok yakışır. 

Dekoratif çiçek ile birlikte farklı malzemeler de kullanabilirsin

Elindeki malzemeyi mum, biblo, şamdan, vazo, simli payetler, nazar boncukları ile çeşitlendirebilirsin. Hazırlıkların balkonlara konacak duvar çiçekliklerine kadar uzayabilir. Eski ama boyalı merdivenler, ikiye kesilmiş ve renk renk boyanmış küçük motosiklet lastikleri, eski çaydanlıklar işin bu aşamasında devreye girebilir. Dekoratif çiçek hepsine çok yakışacaktır. Bu konuda unutmayacağın konu renklerin uyumudur. Dekorasyonun temeli de zaten kullanılan malzemenin birbirine uyum göstermesidir. Farklı modeller içinde oval veya uzunlamasına dikdörtgen kesim çiçek tabloları da son zamanlarda çok kullanılmaya başlandı. Odanın atmosferine ve renklerine uygun üç veya beş parçalı çiçek tablolarının modellerini dekorasyon dergilerinde izleyebilirsin. Canlı çiçeklerden farklı olarak dekoratif çiçek zamansız malzemedir, istediğin kadar yerinde kalabilir. Ve tabii ki özellikle yılbaşına özel dekoratif çiçek saksıları da düzenlenebilir. Bu sefer farklı yılbaşı süsleri ile modeller yaratabilirsin.

Aydınlatmaya Dikkat

Dekorasyonun başka bir önemli unsuru aydınlatmadır. Odalarını yapma çiçeklerle süslerken bu konu da aklında bulunsun. Prizleri yapma çiçeklerle kapamaktan farklı olarak dipten aydınlatmayı tercih etmek ve dekoratif çiçek kombinasyonlarını gölgede bırakmak daha şık durabilir. Aydınlatma aksesuarları aynı zamanda duvar raflarının altına da yerleştirilebilir. Zaten yapma çiçeklerin oda içindeki dağılımında raflar çok işe yarayacaktır. Raflardan sarkan sarmaşık benzeri çiçekler evinin banyolarına ayrı bir hava getirir. Yerden tavana kadar kullanılan dekoratif bir çiçek yerleşimi yaparak yapay da olsa dikey bahçeler yaratabilirsin. İster kurutulmuş isterse yapma olsun dekoratif çiçek kullanarak koyu renk dikey panoların üzerinde bahçe havasında modeller yaratabilirsin, siyah iyi bir zemin rengidir. Alanın karanlıksa beyaz da kullanarak aydınlık bir yer yaratabilirsin. Burada dikkat edeceğin nokta tasarımın doğal gözükmesidir.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message