Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Dekorasyonunu yenilemek isteyenlere 5 püf noktası
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Dekorasyonunu yenilemek isteyenlere 5 püf noktası

Yayınlanma tarihi: 12.03.2020

Mobilyalarının eskidiğini, duvar renginin sana eskisi kadar iyi gelmediğini ya da dekorasyon trendlerini yakalayamadığını mı düşünüyorsun? Yaşam alanın sana artık boğucu ve sıkıcı geliyorsa birkaç basit ama etkili dokunuşla evinde yepyeni bir hava yaratmaya ne dersin? Ev dekorasyon yenileme sandığın kadar zor ve masraflı olmayabilir. Trendleri yakalamak ise renk oyunları ve doğru aksesuar seçimiyle çok kolay. İşte evinin havasını değiştirecek, enerjisini yenileyecek 5 püf noktası… 

1- Kalabalıktan kurtul ve minimal harekete katıl

Son dönemlerde ev dekorasyon yenileme fikirleri minimalizm ve sadeleşme akımı üzerinde yoğunlaşıyor. Kalabalık, gösterişli mobilyalar yerini sade, modern çizgilere bırakıyor. Duvar renkleri de bu sadeliği vurgulayacak soft tonlara dönüşüyor. Doğadan ilham alan renkler ve objeler baş köşede yerini alırken, taze enerjinin dolaştığı ferah odalar modern tablolarla renkleniyor. Sen de yeni dekorasyon seçimini sadelikten yana kullanabilirsin. İşe kullanmadığın eşyaları elden çıkararak başlayabilir, duvarlarını beyaz, fildişi ya da buz beyazı gibi aydınlık renklere boyayabilirsin.

2- Mutfak masasını mutfak adası ile değiştir

 Mutfağında büyük bir alan kaplayan, hantal görünümlü mutfak masanı değiştirme zamanı gelmedi mi? Klasik dekorasyon için mutfak masası iyi bir fikir olabilir ama ev dekorasyon yenileme trendleri artık masa yerine modern mutfak adaları ve kahvaltı barlarına göz kırpıyor. Mutfağının havasını tamamen değiştirecek bu ev dekorasyon yenileme dokunuşu için uygun ölçülerde bir ada kullanabilir, etrafını bar taburesi tasarımlarıyla çevreleyerek ister retro, ister endüstriyel bir tasarıma imza atabilirsin. 

3- Daha çok ahşap, daha çok doğallık

Ev dekorasyon yenileme ve düzenleme sadece aksesuar ve mobilyalarla sınırlı olmak zorunda değil. Eskiyen, modası geçen yer döşemelerini ahşap zeminlerle değiştirebilir, yaşam alanına daha çok sıcaklık ekleyebilirsin. Salon dekorasyonun metal ağırlıklı mobilyalardan oluşuyorsa, sert etkiyi yumuşatmak için ahşap yer döşemelerini tercih edebilir, ham ahşap aksesuarlarla doğal ve uyumlu bir atmosfer yaratabilirsin.

4- Evinin girişini daha davetkar yapabilirsin

Giriş bölümü ve holler, evin geri kalan kısmı için de ipucu niteliğindedir. Ev dekorasyon yenileme fikirlerini uygulamaya buradan başlayabilirsin. Misafirlerini aydınlık, davetkar ve sıcak bir girişle karşılamak için modası geçmiş vestiyerler yerine şık bir dresuar tercih edebilir, taze çiçekler, saksı bitkileri ve hasır sepetler gibi aksesuarlarla evinin girişini canlandırabilirsin. Küçük ve ışık almayan bir hole sahipsen, duvar renklerini açık bir duvar boyası ile yenileyebilir, eve her gelişinde iç açıcı bir manzarayla karşılaşabilirsin. 

5- Evinde Afrika rüzgarları estirebilirsin

Son yılların popüler dekorasyon yenilikleri arasında Afrika temalı objeler ve desenler yer alıyor. Her odayı farklı bir tema ile düzenleme akımı, ev dekorasyon yenileme fikirlerine ilham veriyor. Bunun için egzotik objelerden yararlanabilir, duvar renklerini moka ve kahve gibi Afrika esintilerini hissettiren renklere boyayabilirsin. Mısır temalı tablolar, hasır başlıklı abajurlar, krem, bej ve kahvenin hakim olduğu perde ve yatak örtüleri ile yatak odanı, oturma odanı tematik bir yaşam alanına döndürebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message