Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Dekorasyonda Zebra Desenler Nasıl Kullanılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Dekorasyonda Zebra Desenler Nasıl Kullanılır?

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Zebra desenli dekorasyon yeni çıkan bir trend olmamasına karşın halen çok fazla tercih ediliyor ve sıkça karşımıza çıkıyor. Bu desen, siyah beyaz renklerinden dolayı her köşeye kolayca uyum sağlayabilecek türden bir desen olarak cezbediyor. Ayrıca zebra desenli dekorasyon ile ortamda farklı ve şık bir görünüm yakalaman çok kolay. Bu desen, siyah beyaz yerine farklı renklerde kullanıldığı zaman ortamda modern bir hava yaratır. Bu özellikler de zebra desenini her alanda rahatlıkla tercih edilebilecek bir desen haline getiriyor. Zebra deseni, gözü yormamak için aşırıya kaçmadan kullanmak da oldukça önemli. Yani zebra desenli dekorasyon orantılı bir şekilde kullanıldığında modern bir şıklık seni ve misafirlerini karşılayacaktır. Modası geçmeyen bir stil sunan bu dekorasyon, önümüzdeki yıllarda da çokça kullanılacağa benziyor. İşte zebra desenini doğru şekilde kullanman için birkaç öneri…

Zebra desenli ev dekorasyonu nasıl olmalı?

Zebra desenli dekorasyon ile hem modern hem de sade bir görüntü yakalayabilirsin. Siyah beyaz tutkunları için ideal bir desen olduğunu söyleyebiliriz. Modern bir dokunuş isteyenler için ise siyah beyaz yerine daha canlı renkler kullanılabilir. Daha çok perde, halı ve döşemelik kumaşlarda kullanılan bu desen, ortama farklı ve egzotik bir hava katar. Oturma odan çok sade ise ve küçük bir farklılık katmak istiyorsan zebra desenini koltuk yastıklarında veya puf sehpalarında tercih edebilirsin. Bu dokunuşu tamamlamak için ise zebra baskılı tablolar doğru bir seçim olacaktır. Yine yatak odana hareketlilik katmak istersen yatak örtündeki zebra deseni ile duvara asacağın şık bir zebra tablo birbirini tamamlayacaktır. Zebra desenli dekorasyon kullanarak yaşam alanına kattığın hareketlilik, dikkatleri üzerine çeker ve sıradanlığı ortadan kaldırır. Ayrıca unutulmamalı ki hayvan desenleri, kullanıldığı ortama doğal bir görünüm katar. Bu doğal görünüm, günümüzde önemli bir dokunuş olarak yer almaktadır. Bu yönüyle hangi stili yakalamak istersen iste zebra desenli dekorasyon sana istediğini verecek nitelikte bir desen çeşididir.

Son dokunuş: Zebra desenli tablolar

Enerjik ve sade, hareketli ve çekici, egzotik ve renkli… Tüm ortamların başrolünde kolayca yer alabilecek bir dokunuştur zebra desenli dekorasyon. Bu dokunuşu farklı zebra tabloları ile de tamamlayabileceğini söylemiştik. Hareketli bir ortam için üç parçalı kanvas tablolardan veya rengarenk zebra desenli tablolardan yararlanabilirsin. Daha sade bir şekilde kullanmak istersen, sadece siyah beyaz merdiven çizgili tabloları da tercih edebilirsin. Tablonu tercih ederken zebra hayvan görselinin veya sadece zebra deseninin kullanıldığı siyah beyaz veya renkli tablolardan hangisini seçmen gerektiği, senin ortama katmak istediğin havaya ve zevkine bağlı. Zebra desenli dekorasyon; renkli, enerjik, egzotik ve çekici havasıyla moda dünyasının üst sıralarında uzun zaman yer alacak gibi.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message