Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Dekorasyonda Yeşil ve Pembe Uyumundan Nasıl Yararlanabilirsin?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Dekorasyonda Yeşil ve Pembe Uyumundan Nasıl Yararlanabilirsin?

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Yeşil ve pembenin farklı tonlarını kullanarak yaşam alanında göz alıcı bir tarz yaratabilirsin. Bu iki rengin parlak tonları ile güçlü kontrastlar oluşturabilir; pastel seçenekleri ile yumuşak geçişler yapabilirsin. Çeşitli mekânlarda uygulayabileceğin yeşil pembe dekorasyon fikirleri bu yazıda seni bekliyor. İşte, ev dekorasyonuna kolayca adapte edebileceğin; oturma odası, salon, yatak odası ve mutfak için birbirinden güzel pembe yeşil ev dekorasyonu fikirleri…

1. Flamingo dekorasyon elemanları ile trendi yakala!

Güncel dekorasyon trendleri arasında yer alan flamingo desenli aksesuarları, yeşil pembe dekorasyon için rahatlıkla kullanabilirsin. Ev tekstili ürünlerinde yeşil yapraklı bitkilerle flamingo desenlerinin bir arada kullanıldığı birbirinden şık ürünleri tercih edebilir; bunun yanında dekoratif birer nesne olarak da flamingo şeklindeki biblo veya LED’li duvar lambalarından yararlanabilirsin. Yeşil bir koltuk üzerine asacağın beyaz fotoğraf çerçevelerinin içine zarif flamingo resimleri yerleştirerek; modern ve trendy bir dekorasyona imza atabilirsin.

2. Yeşil pembe salon dekorasyonu nasıl yapılır?

Yeşil pembe dekorasyon fikirlerini evin her yerinde uygulayabilirsin. Ancak, salon ve oturma odası gibi mekânlarda evin diğer kısımlarına kıyasla daha çok sayıda aksesuar kullanıldığı için yeşil pembe dekorasyon fikirlerini uygulaman daha kolay olacaktır. Örneğin; yeşil bir üçlü koltuğu pembe berjerlerle kombinlemeyi deneyebilirsin. Ya da pembe renkli, kumaş kaplı bir orta sehpa kullanabilirsin. Daha hafif bir kontrast oluşturmak için koltukları beyaz ve krem gibi nötr tonlarda tercih ederek; üzerlerini yeşil ve pembenin farklı tonlarını içeren, desenli kırlentlerle süsleyebilirsin. Abajur ve lambader başlıklarında pembe ve yeşil tonlarına yer vererek, yeşil pembe oturma odası dekorasyonunu kusursuz bir şekilde tamamlayabilirsin.

3. Yatak odasında yeşil pembe dekorasyon nasıl yapılır?

Tıpkı salon ve oturma odasında olduğu gibi yatak odasında da perde, halı, yatak örtüsü gibi çeşitli ev tekstili ürünleri ile yeşil pembe uyumunu yakalayabilirsin. Mobilyalarda ise fıstık yeşili bir şifonyeri makyaj masası olarak kullanabilir; pembe bir puf ile bu alanı daha dekoratif bir hale getirebilirsin. Yeşil pembe dekorasyon uygulamalarında koyu tonları tercih ederek modern ve ağır bir tarz yaratabileceğin gibi; canlı renk tonlarıyla yatak odasında retro etkisi de oluşturabilirsin. Beyaz ya da krem gibi nötr tondaki bir yatak örtüsünün üstünü fıstık yeşili ve fuşya yastıklarla süsleyebilir; koyu yeşil kadife perdelerle yatak odasında çarpıcı bir etki yaratabilirsin.

4. Mutfakta yeşil pembe dekorasyon yapmanın yolları

Mutfakta baharatlıklardan duvar raflarına, elektrikli ev aletlerinden tezgah üstünde duran diğer tüm araç ve gereçlere varıncaya kadar birçok farklı dekorasyon elemanında yeşil pembe dekorasyon fikirlerini uygulayabilirsin. Bunun yanında pembe tonlarının hakim olduğu bir mutfak dekorasyonunu yeşil yapraklı iç mekân bitkileri ile zenginleştirerek dekorasyonda yeşil pembe uyumunun etkisini artırabilirsin. Yeşil yapraklı bitkileri mutfak haricindeki alanlarda da kullanabilir; küçük pembe aksesuarlarla evin hemen her alanında yeşil pembe dekorasyon yapmanın yollarını bulabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message