Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Dekorasyonda tasarruf ettiren çözümler
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Dekorasyonda tasarruf ettiren çözümler

Yayınlanma tarihi: 21.02.2020

Bir evi dekore etmek yüksek bir ücret gerektirebilir, ancak yeterince yaratıcı ve sabırlıysan düşük ücretlerle de dekorasyon yapabilirsin. Evinin hangi bölümünü dekore ediyor olursan ol, tasarruf ettiren ve kişiliğini yansıtan bir dekorasyon yapman için ekonomik dekorasyon fikirleri arasından ilham alabilirsin. Bazı kendin yap teknikleri ve bütçenin dikkatle planlanması sayesinde yüksek meblağlar ödemeden de evinin kalitesini artırabilirsin. İşte tasarruf etmeni sağlayacak ekonomik ev dekorasyon fikirleri….

Kaliteli mobilyaları tercih et

Mobilyalar, evde en çok maliyete neden olan unsurlardan biridir. Ekonomik dekorasyon fikirleri arasında öne çıkan nokta, sahip olunan mobilyaların uzun ömürlü kullanımıdır. Deri mobilyalarına zeytinyağı ile bakım yapabilir ve deri kumaşın ilk günkü sağlamlığını korumasını sağlayabilirsin. Halı ve kilimlerinin üzerine mobilyaları koyarken mobilya keçesi kullanabilir, bu şekilde ağırlığın dengeli bir şekilde yayılmasını sağlayarak ekonomik dekorasyon fikirlerini uygulayabilirsin. Kirlenmeye müsait olan mutfak sandalyelerini, döşemelik kumaşlar ile kaplayarak ömrünü uzatabilirsin. Temizlik yaparken eşyalara hasar vermemeye ve gerekli bakımlarını yapmaya dikkat etmelisin.

Boyanın gücünü ihmal etme

Ekonomik dekorasyon fikirleri deyince boyanın etkisinden bahsetmemek olmaz .  Bir kutu boya ile evinde çok büyük değişiklikler yapabilir, daha enerjik bir eve kavuşabilirsin. Boya ustalarını çağırarak maliyete katlanmak yerine arkadaşlarından yardım isteyebilir, ekonomik ev dekorasyonu yapabilirsin. Duvarlarının boyası canlı renklerde ise daha yumuşak tonlara yönelerek dengeli bir dekorasyon elde edebilirsin. Küçük çaplı değişiklikler için önceden boyanmış olan duvarına geometrik desenler ekleyebilir, tek bir duvarı boyayarak odak noktası haline getirebilirsin. 

Küçük değişikliklere kapını arala

Evinde değişiklik yapmak istediğinde ekonomik dekorasyon fikirlerinden faydalanabilir; büyük maliyetlere katlanmadan etkili değişiklikler meydana getirebilirsin.  Var olan mobilya düzenini değiştirebilir; kırlentlerine yeni kılıf takabilir ve koltuk şalları kullanarak evine yepyeni bir hava katabilirsin. Yıpranmış bir zemin varsa, büyük bir halıyla hasarlı kısımları gizleyebilirsin. 

Tasarruflu aydınlatma ürünleri kullan

Karanlık bir ev, ne kadar profesyonel dekore edilirse edilsin boğucu ve basık hissettirecektir.  Bu nedenle, aydınlatma ürünlerine bol bol yer vermeli ve evine ferah bir hava kazandırmalısın. Sanat resimleri veya heykeller gibi dekoratif ürünlerini aydınlatmayla vurgulayabilir, odak noktası haline getirebilirsin. Estetik bir dekorasyon uygulamak için ışık oyunlarını kullanırken tasarruflu aydınlatma ürünleri kullanabilir, bütçene zarar vermeden sofistike bir eve sahip olabilirsin.

İkinci el tasarımlara göz at

Ekonomik dekorasyon fikirlerinden biri de ,kaliteden taviz vermeden satın alabileceğin ikinci el tasarımlardır. Hasarlı ürünleri düşük maliyetle tamir edebilir, dilediğin renge boyayabilirsin. 

İleri dönüşümle bütçe dostu dekorasyon

Ekonomik dekorasyon fikirleri arasında öne çıkan yepyeni bir kavram; ileri dönüşüm. İleri dönüşümle, kullanmadığın ürünleri dönüştürebilirsin. Eski kapılardan yeni mobilya parçaları, abajurdan vazo elde edebilir; sahip olduklarını bambaşka şekillerde değerlendirebilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message