Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Dekorasyonda Sonbahar Etkisi Yaratan Renk Paletleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Dekorasyonda Sonbahar Etkisi Yaratan Renk Paletleri

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Evlerimizin dekorasyonlarında renk tercihleri oldukça belirleyicidir. Bir mekanı aynı mobilyaların farklı renklerini tercih ederek birçok farklı tarzda ve ambiyansta dizayn etmek mümkün. Sadece mobilyalar değil, duvarlar ve hatta küçük aksesuarlar bile doğru renk seçimi ile yaşam alanlarını kuvvetli bir şekilde değiştirebilir. Bu sebepten evini dizayn ederken kullanmak istediğin renk paletini belirlemek çok önemli. Söz konusu sonbahar mevsimi ve sonbahar renkleri olduğunda doğal, yalın, sıcak ve samimi renkleri tercih etmek çok daha hoş görüntüler sağlıyor.

Sonbahar renkleri nelerdir?

Bu sorunun ilk cevapların biridir sarı. Sarının neredeyse tüm tonlarını sonbahar mevsiminde görmen mümkün. Aksesuarlarda ya da mobilyalarda sarı tonlarının arkasına eklenmiş ince kahverengi ve beyaz tonları ile oldukça sakin bir görünüm elde edebilirsin. Sakin havası sebebiyle yatak odanda kullanmayı tercih edebileceğin sarı tonlarını, yatak örtülerinde, kırlentlerde, minderlerde ve tablolarda kullanman oldukça hoş bir görüntüye sebep olacak. Sonbahar mobilya renkleri sarı ve tonları ile uyumlu olduğundan, bu renkler ile çok şık ton kombinleri oluşturabilirsin.

Sonbahar renk kombininin vazgeçilmezi: Kahve tonları

Kahve tonları aynı sarı tonları gibi en çok görebileceğin sonbahar renklerinden. Kızılımsı ahşap tonlarından koyu kahveye kadar uzanan geniş ton aralığıyla renkli sonbahar kombinlerinin vazgeçilmez tamamlayıcısıdır kahve tonları. Özellikle kapılar, zemin döşemeleri ve pencereler gibi iç mimari elemanlarında kullanıldığında mekanın geri kalanı için muhteşem bir tamamlayıcı haline gelir. Sonbahar renklerinin diğer tonları için kusursuz bir fon sağlar. Kahve tonlarını yalnızca evinin iç mimarisinde değil, ahşap mobilyalarında ve aksesuarlarında da kullanabilirsin.

Turuncu olmadan sonbahar renkleri olur mu?

Turuncu oldukça parlak ve tabiri caizse “Ben buradayım!” diye bağıran tonlara sahip bir renktir. Bu sebepten turuncunun renklerini özellikle odanın belirli kısımlarını boyamak için kullanabilirsin. Örneğin açık krem tonlarındaki odanın ufak bir kısmını turuncuya boyayarak kendine sonbahar renklerini yansıtan bir dekor alanı yaratabilirsin. Turuncuya boyadığın duvarın önüne ahşap bir kitaplık ya da komodin benzeri bir mobilya koyabilir ve bu mobilyanın üzerini kozalaklar, kurutulmuş yaprak ya da çiçekler ve dantel modelleri ile süsleyebilirsin.  Turuncu rengiyle kendini öne çıkaran bu duvar, doğru aksesuarlar ile süslendiği takdirde evinde sonbahar temasını yakalamanı sağlayabilir. 

Dekoratif ürünleri unutmayın

Kuru dalların, kurutulmuş ve çerçevelenmiş yaprakların, kozalakların ve kütüklerin birer aksesuar olarak kullanılması son zamanların en gözde trendlerinden. Eskitilmiş ahşap mobilyalardan, vintage eşyalardan ve antika aksesuarlardan oluşan yaşam alanlarını dekore etmenin en şık yollarından biri de sonbaharın renklerini duvarlara uygulamak. Sen de yaşam alanlarını sonbahar renkleri ile süslemek, baştan aşağıya boyamak ya da belirli alanları boyayarak kendine bir stil yaratmak istiyorsan Bi’Boya web adresini ziyaret ederek stiline ve evine en uygun renklerdeki boyayı keşfedebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message