Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Dekorasyonda Patchwork Desenler Nasıl Kullanılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Dekorasyonda Patchwork Desenler Nasıl Kullanılır?

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Geçmişte “kırk yama” adı verilen ve oldukça renkli bir görünüme sahip olan patchwork desenler, günümüz dekorasyon trendleri arasında ilk sıralarda yerini alıyor. Farklı desenlerin bir araya gelerek mükemmel bir bütünlük oluşturduğu patchwork dekorasyon dünyasında hemen her alanda kullanılabiliyor. Halı, koltuk, minder, perde hatta abajur ve ayna çerçevelerinde bile kullanılabilen patchwork desenler; bulunduğu mekâna bohem ve retro bir tarz katıyor. Haydi gel, capcanlı renkleri ile birbirinden pozitif patchwork dekorasyon fikirlerini birlikte keşfedelim!

1. Patchwork halı dekorasyonu

Patchwork dekorasyon alanında en çok ev tekstili ürünlerinde kullanılıyor. Özellikle halılarda karşımıza çıkan patchwork desenler; mutfaktan salona, yatak odasından çalışma odasına hemen her yaşam alanına uyum sağlayabiliyor. Bazı tasarımlarda en canlı renk tonları bir araya gelirken, bazılarında monokromatik çalışmalar yer alıyor. Hem renk hem de desen anlamında sınırsız sayıda alternatif sunan patchwork desenli halılar, kolaylıkla dekorasyonun odak noktası haline gelebiliyor. Dikdörtgen formundaki patchwork halılar form açısından farklı mekânlara kolaylıkla uyum sağlayabilir. Daire formundaki patchwork desenli ürünler ise kare ve kareye yakın mekânlarda kullanıldığında daha orantılı bir görünüm sunar.

2. Koltuk ve sandalyelerde patchwork dekorasyon

Patchwork dekorasyon ile mekâna dinamizm katmanın en kolay yolu; sandalye, kanepe, berjer ve pufları patchwork desenli kumaşlarla kaplamak. Böyle bir çalışma ile mekânda bohem bir atmosfer oluşturabilirsin. Kıvrımlı hatlara sahip ahşap sandalyelerde uygulayacağın patchwork modeli ile klasik tarza uyumlu, retro bir stil yaratabilir; modern puflarda pathcwork dekorasyon uygulamaları yaparak en sade mekânlarda bile canlı ve gösterişli bir kompozisyon oluşturabilirsin.

3. Yatak odası için patchwork dekorasyon ipuçları

Yatak odası dekorasyonunda patchwork desenleri kullanabileceğin birden çok alan var. İlk olarak yatak başını patchwork dekorasyon ile hareketlendirmeyi deneyebilirsin. Doğal ahşap gövdeye sahip yatakların kumaş kısımlarında yapacağın bölgesel bir patchwork uygulaması ile mekânda dikkat çeken bir alan oluşturabilirsin. Eğer bütün mekânı kapsayan bir patchwork oda dekorasyonu yapmak istiyorsan; yatak başında kullandığın bu deseni makyaj masasının önüne yerleştireceğin bir sandalyede ve yatağının ayak ucunda bulunan pufun kumaşında da kullanabilirsin.

4. Duvar ve zemin kaplamasında patchwork dekorasyon

Patchwork desenleri sadece tekstil ürünlerinde değil, duvar ve zemin kaplama malzemelerinde de kullanabilirsin. Bunun için patchwork desenli duvar kağıtlarını tercih edebilir; zeminde “kırk yama” görünümüne sahip seramik karoları kullanarak yaratıcı iç mekân tasarımlarına imzanı atabilirsin.Patchwork dekorasyon sayesinde yaşam alanında çok sayıda farklı rengi uyumlu bir şekilde bir araya getirebilirsin. Bu desenin kullanıldığı nesnelerin çevresini, desenlerin içinde yer alan tüm renk tonları ile zenginleştirebilir; patchwork dekorasyonunu çok yönlülüğünden yararlanarak rengarenk yaşam alanlarına sahip olabilirsin. Patchwork desenleri daha küçük yüzeylerde kullanmak istiyorsan, bu desenle bezenmiş kırlentleri veya duvar aksesuarlarını kullanarak mekânın dekoratif görünümüne katkı sağlayabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message