Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Dekorasyonda Kobalt Mavisi Nasıl Kullanılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Dekorasyonda Kobalt Mavisi Nasıl Kullanılır?

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Mavi rengin ilk olarak Mısırlılarda ortaya çıktığını biliyor muydun? Yaklaşık 6 bin yıldır hayatımızda olan bu rengin yeni tonları çıkmaya devam ediyor hâlâ. Mavi ve tonları dekorasyonun cesur renkleridir ve son yıllarda çok popüler bir hale geldi. Pek çok dergide mavi dekorasyon örnekleri ile karşılaşmak mümkün. Mavi dekorasyon fikirleri denince -dinlendirici özelliği olması sebebiyle- aklına ilk önce banyo, oturma odası ya da çocuk odası gelebilir. Ancak aslında mavinin öyle farklı tonları var ki dinlendirici olma özelliğinden tamamen çıkarak bulunduğu ortama enerji kazandıran bir etkisi olan kobalt mavisi bunlardan biri. 

Baskın renklerden hoşlananlar için

Kobalt mavisi, ismini kobalt madeninden alıyor ve baskın bir mavi tonuna sahip. Doğru tercihler yaptığında kobalt mavi dekorasyon ile mucizeler yaratabilirsin. Sen de dekorasyonda baskın renklerden hoşlanıyorsan, sofistike bir havası olan kobalt mavisi ilk düşünmen gereken renklerden biri olmalı. Bunun için ilham dolu kobalt mavi dekorasyon önerilerimize kulak verebilirsin. Bunun yanında sade beyaz nevresim ve şık el yapımı mobilyalarla döşeli yatak odanın duvarlarını kobalt mavisi yapmakla çok özel bir dokunuş eklemiş olursun. 

Enerjik renk kobalt mavisi

Canlı ve enerjik bir kobalt mavisi, eğlenceli, çok renkli yaşam alanları sunar. Örneğin salonunun bir köşesine koyacağın kobalt mavisi koltuk ortamı bir anda değiştirecek ve öyle ki konukların tarafından gerçek bir tasarım meraklısı olarak anılacaksın.  Dekorasyonda cesur olmaktan hoşlanıyorsan kobalt mavi dekorasyon önerileri içinde sana önerebileceğimiz kobalt mavi bir duvar olacaktır çünkü klasik bir oturma odasının bir duvarını bu renkle boyadığında odadaki mobilyalar daha öne çıkacak ve dikkat çekecektir.  Eğer yatak odan günışığı alıyorsa kobalt mavi dekorasyon için hiç düşünme çünkü bu enerjik rengin günışığıyla birlikteliği muhteşem, aklında olsun. 

Dekorasyonda mavi ile uyumlu renkler

Mavinin her zaman stil bir renk olmasının elbette ki bir nedeni var: Tonuna göre sakin, cesur veya enerjik olması. Önemli olan dekorasyonda mavi ile uyumlu renkler konusunda doğru seçimi yapabilmek. Geleneksel ya da çok modern bir evin olsun farketmez, tasarımcılar her ev için mükemmel bir mavi olduğunda hemfikirler. Senin seçimin kobalt mavi dekorasyon ise kobalt mavisini en güzel beyaz, siyah, gri, zümrüt yeşili gibi renklerle birlikte kullanabilirsin.Risk almaktan korkuyorum diyorsan evin daha az ziyaret edilen bir bölümünde deneyerek başlamaya ne dersin? Kobalt mavi dekorasyon önerileri yatak odasından banyoya evinin her köşesinde işine yarayacak.

Kobalt mavi dekorasyon için anahtar öneriler

İster duvarda, ister banyo seramiklerinde ya da küçük bir bibloda veya çalışma masasının üzerindeki tel zımbada! Evet kobalt mavisini pek çok yerde kullanabilirsin çünkü çok yönlü bir renktir. Örneğin mutfağına hakim renk olan beyazın karşısında ocak arkasındaki duvarda çarpıcı bir kontrast sunan kobalt mavisi seramiklere ne dersin? Kobalt mavi dekorasyon önerilerinde önemli bir yeri var mutfaklarda kullanımının. Mutfağına eğlence getirmek istiyorsan kobalt mavi dolapları da tercih edebilirsin. Bütün bunların yanında perdeler, halılar da kobalt mavi dekorasyon için anahtar ürünler. Salonunda farklı tasarım stillerini bir araya getirebilirsin. Rustik mobilyalarını çağdaş kobalt mavisi bir halıyla eşleştirip kobalt mavisi bir duvarla renklendirmeye ne dersin? Evinde sıra dışı bir görünüm yaratmak istiyorsan kobalt mavisi senin rengin olmalı.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message