Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Dekorasyonda Kahverengi Trendi Geri Döndü!
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Dekorasyonda Kahverengi Trendi Geri Döndü!

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Dekorasyon trendleri, yeni sezonun giyim modasıyla yarışmaya tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle pastel tonlardaki yükseliş ile birlikte en iddialı geri dönüş ise kahverengi dekorasyona ait. Asaletin ve sadeliğin şık bir simgesi olarak bilinen kahverengi; salonlardan oturma odalarına, mutfaklardan banyolara kadar büyük bir hızla yeniden yayılıyor. Bekarlar ve genç çiftler yeni evlerinde tercihlerini kahverengi dekorasyondan yana kullanıyor. Rengin her yaş grubuna rahatlıkla hitap etmesi ise; özellikle kalabalık aileler için yok sayılamayacak bir avantaj sağlıyor. Eğer sen de kahverenginin yükselişini erken fark eden şanslı gruba dahilsen; dekorasyonda bu asil rengin kullanımına biraz daha yakından bakmak isteyebilirsin.

Kahverengi en çok salona yakışıyor

Kahverengi dekorasyona dair en çok araştırılan konuların başında kahverengi koltuk takımı kombinleri geliyor. Ne de olsa bu renk, en çok evin yaşam alanı ve misafirlerin ilk durağı olan salona yakışıyor. Buradaki ışıklandırma çoğu zaman rengi daha da çarpıcı bir hale getiriyor. Başta süs bitkilerinin yeşili olmak üzere; salon için tercih edilen tüm biblo ve süsler de kahverengi dekorasyon ile mükemmel bir uyum halinde. Kahverengi salon takımı kullanarak doğada da her daim bir arada bulunan ahşap tonlarını ve yeşilleri yan yana getirmek ise kesinlikle çok iyi bir fikir. Böylece evin huzuru, doğanın kucağını aratmıyor.

Renk yelpazesi çok geniş

Kahverengi dekorasyon ile aşk yaşayan yalnızca yeşil renk mi? Bu tarza kolaylıkla uyum sağlayan renkler arasında beyaz da var; sarı, kırmızı, turkuaz ve pembe tonları da. Dolayısıyla “Kahverengi ile uyumlu renkler nelerdir?” sorusunun cevabına belki de siyah ve lacivert hariç her şey diyebiliriz! Bu tarz koyu renkler evi olduğundan küçük gösterdiğinden; bir arada kullanılmaları pek tavsiye edilmiyor. Hele de yer kısıtı olan ufak bir evde, bu kombinasyonu düşünme bile. Onun yerine bej, altın sarısı ya da hardal gibi tonlarla evin rengini açmak ve ortamı genişletmek daha iyi bir fikir. Kahve krem salon dekorasyonu; yeni sezonun gözdeleri arasında atlanmaması gereken, bir başka öne çıkan trend.

Uzun yıllar kullanıma elverişli

Kahverengi dekorasyon için mobilya seçimi yaparken mümkün olduğunca kaliteli ve dayanıklı malzeme tercih edilmeli. Ne de olsa modası asla geçmeyen ve gözü de yormayan bu renk uzun yıllar kullanıma son derece elverişli. Mobilyanın malzemesi de insanı yarı yolda bırakmasa iyi olur değil mi? Eğer salon ya da mutfak takımlarını kombinleyeceğin, kahverengi dekorasyon ile uyumlu bir duvar rengi arayışındaysan; bu kez adresin Bi’Boya olmalı. Açık mavi ya da toz pembe gibi uçuk renklerin mobilyanın karakterini daha da ortaya çıkarması işten bile değil. Kolayca temin edebileceğin sayısız renk alternatifi arasında stiline en uygun olanı web sitesinde rahatça bulabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message