Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Dekorasyonda halat trendini yaşatan aksesuar önerileri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Dekorasyonda halat trendini yaşatan aksesuar önerileri

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Doğal dokusu ve otantik görünümüyle halat dekorasyon elemanlarında sıkça kullanılmayan başlanan bir malzeme. Ayrıca bu malzemenin uymadığı bir dekorasyon stili de yok. İster klasik, ister modern mekânlarda tercih edebileceğin, birbirinden şık aksesuarlarda halat ipi kullanılıyor. Rustik tarzda tasarlanmış avize ve aplikler, dekoratif sepetler, duvar rafları, yataklar, seperatörler, aynalar, kapı süsleri ve daha birçok dekorasyon elemanında kullanılan halat dekorasyon alanında sonsuz sayıda tasarım olanağı sunuyor. Sen de halat ipten dekorasyon yapmanın inceliklerini öğrenmek ve birbirinden özgün halat dekorasyon fikirleri ile tanışmak istiyorsan, okumaya devam et!

Aydınlatma elemanları için halat dekorasyon fikirleri

Aydınlatma elemanlarında kullanılan halat dekorasyon üzerinde göz alıcı bir etki yaratıyor. Özellikle rustik ampullerle bir arada kullanıldığında harika bir görünüm sergileyen halat ipi, masif ahşap taşıyıcılarla da müthiş bir uyum yakalıyor. Halat ile doğal tarzı pekiştirilen aydınlatma elemanlarında, ampuller ya cam fanuslarla çevreleniyor ya da tamamen açıkta bırakılıyor. Böylelikle endüstriyel bir tarz ortaya çıkıyor. Tekli, ikili ve çoklu lamba seçenekleri sunan halat avizelerin yanı sıra taşıyıcı kısmında halat kullanılan aplik modelleri de iç mekân dekorasyonuna farklı bir hava katıyor.

Seperatörlerde halat dekorasyonu

İç mekân tasarımında farklı fonksiyonlara ait alanları birbirinden ayırmak için dekoratif seperatörlere ihtiyaç duyuyor olabilirsin. Bunun için mekânlar arasında keskin sınırlar çizen opak materyaller kullanman şart değil. Tavana ve zemine monte edeceğin taşıycıların içine belli aralıklarla ufak halkalar geçirerek bu halkalar arasında halat ipi ile zigzaglar çizerek kendine özgü bir ağ kurabilirsin. Halat ipinden oluşturduğun bu ağ ile dekorasyona modern ve çarpıcı bir dokunuşta bulunabilir; seperatör ihtiyacını ekonomik ve estetik bir şekilde karşılayabilirsin.

Yataklarda halat dekorasyon nasıl uygulanır?

Otantik bir yatak odası dekorasyonu için kullanabileceğin en ideal malzemelerden birisi halat ipidir. Dilersen, tavandan sarkıt şeklinde aşağı inen kalın halat iplerini karyolanın taşıyıcısıymış gibi gösterebilirsin. Bunun için tavana asacağın taşıyıcı halkalardan halat ipini geçirerek karyolanın alt köşelerine bu halatları sabitleyebilir; yatak odasında sıra dışı bir tarz yaratabilirsin. Yatakta halat ip dekorasyonu yapmanın bir diğer yolu ise yatak başı için yapacağın özel tasarımlar olacaktır. Tıpkı seperatör tasarımında olduğu gibi belli taşıyıcılar arasına ağ kurarak veya özel örgü yöntemleri ile halat ipinden geniş bir yüzey oluşturarak yatak başı için özgün bir dekorasyon elemanı tasarlayabilirsin.

Kapı süsü ve aksesuarlarda halat ile dekorasyon

Sokak kapısında ve oda kapılarında kullanabileceğin birbirinden şık kapı süslerinin dekorasyonunda da halat ipinden yararlanabilirsin. Hazır satılan, simit şeklindeki straforları halat ipi ile çepeçevre sarabilir; kapı süsünün üstünü çam kozalakları, kurdele ve keçe gibi çeşitli malzemelerle süsleyebilirsin. Aksesuarlarda halat dekorasyon uygulamaları için ise halat ile yapılan kendin yap projelerine göz atabilirsin. Örneğin; kullanmadığın cam kavanozları halat ipi ile sararak mumluk haline getirebilirsin. Şarap şişelerinin etrafını halat ipi ile sararak otantik birer süs eşyasına dönüştürebilir; aynı uygulamayı içi boş ayakkabı kutularında yaparak natürel dokulu dekoratif sepet ve kutulara sahip olabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message