Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Dekorasyonda Ekose Deseni Nasıl Kullanılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Dekorasyonda Ekose Deseni Nasıl Kullanılır?

Yayınlanma tarihi: 24.02.2020

Ekose dekorasyon, uzun yıllardır moda! Bu deseni zamansız kılan en önemli detay ise ahşap ile yakaladığı muhteşem uyum. Farklı renklerdeki ekose desenleri ahşap mobilyalarla kombinleyerek çeşitli dekorasyon stillerine kolayca ayak uydurabilirsin. Kökeni İskoçya ve Fransa’ya dayanan ekose deseni dekorasyonda nasıl kullanabileceğine dair ihtiyacın olan tüm ipuçlarını senin için bu yazıda derledik. Sen de sıcak ve elegant tarzıyla fark yaratan ekose dekorasyon hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsan, okumaya devam et!

1. Mutfak sandalyelerinde ekose dekorasyon

Krem, bej ve kahve tonlarının hakim olduğu bir mutfakta sandalyelerle ekose dekorasyon yapabilirsin. Böylece mutfakta samimi bir ortam yaratabilir; lake mobilyaların modern etkisini klasik dokunuşlarla dengeleyebilirsin. Mutfak dolaplarında ahşap yoğunluğu varsa açık tonlardaki ekose desenli sandalyeler mutfağın daha aydınlık gözükmesine yardımcı olacaktır. Aynı zamanda bu sandalyeler, ahşabın doğal etkisini vurgulamak için de birebir!Eğer, mutfağının monoton bir görünüme sahip olduğunu düşünüyorsan, kırmızı beyaz veya lacivert beyaz tonlarındaki ekose desenli kumaş sandalyelerle mutfak dekorasyonuna renk katabilirsin. Sedir şeklinde uzanan bir köşe takımı kullanıyorsan; ekose desenli kırlentlerle mutfak dekorasyonuna daha küçük dokunuşlarda bulunabilirsin.

2. Kırmızının sıcaklığını yaşatan ekose dekorasyon

Kış dekorasyonlarının vazgeçilmezi olan ekose desenli battaniyeler işlevselliğinin yanı sıra dekoratif görünümü nedeniyle de oldukça sık tercih ediliyor. Yatak odasında veya koltuk şalı olarak kullanabileceğin kırmızı tonlarındaki ekose desenli battaniyeler, bulunduğu mekanın dekorasyonuna yepyeni ve sımsıcak bir dokunuşta bulunuyor. Özellikle yılbaşı temalı bir dekorasyonda ekose kullanımı, sıkça karşılaştığımız uygulamalar arasında yer alıyor. Sen de yıl başında ve soğuk kış gecelerinde içini ısıtacak, ekose desenli battaniyeleri, çalışma odanda veya salonda oluşturacağın bir kitap okuma köşesine renk katmak için kullanabilirsin.

3. Koltuklarda ekose dekorasyon nasıl uygulanır?

Dar yüzeylerde ekose desenlerin kullanımı oldukça kolaydır. Dekorasyon ile uyumlu renk tonlarını içinde barındıran bir ekose desenini tercih ederek harika bir tarz oluşturabilirsin. Ancak, koltuk ve kanepe gibi daha geniş yüzeylerde ekose deseni kullanmak için bazı püf noktalarını bilmelisin. Mesela, beyaz zeminli bir salonda rengarenk ekose desenli chester koltuk modellerine yer verebilirsin. Bu koltuğu dekorasyonun odak noktası haline getirerek diğer dekorasyon elemanlarında daha sade seçimler yapabilirsin. Ahşap zeminlerde ise siyah beyaz ekose desenli berjerlerle otantik bir hava yaratabilirsin. Klasik tarza uygun olarak tasarlanmış ahşap iskeletli modellerde pastel tonlardaki ekose kumaşlarla retro etkisi oluşturabilirsin.

4. Aydınlatma elemanları ile ekose dekorasyon

Ev dekorasyonunun en önemli tamamlayıcılarından biri olan aydınlatma elemanlarında da ekose desenlerini kullanabilirsin. Lambader ve abajur başlıklarında tercih edeceğin bu desenler ile vintage ve country tarzda ekose ev dekorasyonu yapabilirsin. Ekose dekorasyon uygulamalarına ilişkin çok sayıda farklı fikir üretebilirsin. Mutfak perdelerinde, masa örtüsü ve runner gibi çeşitli ev tekstil ürünlerinde, hatta duvar kağıtlarında bile ekose desenlerini kullanabilir; böylece dekorasyonda fark yaratan bir duruş sergileyebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message