Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Dekorasyonda Bakır Nasıl Kullanılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Dekorasyonda Bakır Nasıl Kullanılır?

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Metal denildiğinde genellikle soğukluk ve sertlik aklımıza gelse de sıcak ve davetkar bir tür vardır: bakır. Bakır 10.000 yıldır var olan en eski metallerden biridir. Pasa dayanıklı ve anti-bakteriyel bir malzeme olan bakır binlerce yıldır bıçak, tava, musluk, kilit yapımının yanı sıra sıhhi tesisat ve elektrik uygulamaları için de kullanılır. Günümüzde ise bakır hem tasarımcılar hem de bakır rengi dekorasyon tercih edenler arasında trend haline geldi.

Mutfağında rustik dokunuşlar

Evinde bakır aksanları kullanmak iç mekanına sıcaklık, şıklık ve rustik çekicilik katmak için harika bir yoldur. Bakır rengi dekorasyon ile mutfağına kır evi görüntüsü verebilirsin. Bakır eviye, davlumbaz ve tezgah mutfak dekorunun en canlı tamamlayıcılarıdır. Mutfak dolaplarında kullanabileceğin bakır kulplar ile de tamamen klasik bir görünüm elde edebilirsin. Genel olarak işlevsel olan bir obje dekoratif hale geldiğinde harika bir görünüm yaratacaktır. Bakır tencere ve tavalar için durum tam da budur. Dayanıklı, doğal ve yüksek parlaklığa sahip cilalı bir bakır tencere günümüzde bir pişirme kabından çok daha fazlasıdır. Mutfağında bakır rengi dekorasyon istiyorsan tencere ve tava askısı ile doğal ve kullanışlı bir görünüm kazanabilirsin.

Banyonda bakır şıklığı

Bakırın çok yönlülüğü, günümüz banyolarında özellikle lavabo, batarya ve küvetler için en iyi seçenek haline gelmesine neden olmuştur. Banyonda kullanabileceğin bakır borular çok dayanıklıdır ve sıvı veya gaz sistemleri için en doğru tercihtir. Mükemmel ısı iletkenliğine sahip bu borular şık görünüşleri ile bakır rengi dekorasyon için olmazsa olmazlar arasındadır.

Bakır rengi dekoratif ürünler ile evin stil sahibi olsun

Duvarına bakır çerçeveli bir ayna eklemek ortama sıcaklık katmak için uygun fiyatlı mükemmel bir yoldur. Bakır rengi dekorasyon istiyorsan bir bakır sehpa ve bakır aydınlatma ürünleri yaşam alanına cazibe ve stil katacaktır. Bunun yanı sıra bakır duvar saatleri, duvar süsleri, vazolar, mumluklar gibi küçük dokunuşlarla büyük farklar yaratabilirsin.Bakır rengi dekorasyon tercih edenler arasında bakır sac da oldukça popülerdir. Hafiftir, uzun ömürlüdür ve bakım gerektirmez. Bu nedenle retro etkisi veren bu malzeme mobilya kaplamalarında veya duvar panellerde sıklıkla kullanılır.Bakır renkler turuncu, sarımsı pembe, bal renginden koyu kırmızımsı kahverengine kadar parlak pastel tonları içerir. Duvarlarında, halılarında ve mobilyalarında kullanacağın bakır tonları ışığı yansıtarak iç dekorasyonda bakır rengi kombinler oluşturmana olanak sağlar. Böylece bakır rengi dekorasyon ile mekanında farklı bir atmosfer yaratabilirsin. Güzel parlaklığı ile bakır, herhangi bir alanı hızlı bir şekilde davetkar bir ev ortamına dönüştürebilir. Bakır dekorasyon ürünleri salon, yatak odası, hol gibi evin tüm alanlarında salaş bir şıklık yaratacaktır. Bakır rengi dekorasyon senin de tercihlerin arasındaysa bu dekoratif ürünleri mevcut dekorunuzla da birleştirebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message