Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Country dekorasyonun olmazsa olmazları
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Country dekorasyonun olmazsa olmazları

Yayınlanma tarihi: 12.03.2020

Country, genellikle ülke anlamına gelse de taşra anlamı da taşıyor. Country tarzı ev dekorasyon stili de kelimenin bu anlamına yakın olarak, yöresel ve nostaljik bir hava taşıyor. Sen de evinde doğallık ve sakinlik arıyorsan country dekorasyon sana göre olabilir. Bu trendi evine taşımak için detaylı bir araştırma yapabilir ve country ev dekorasyonu örneklerini inceleyebilirsin. Evine country dekorasyon stilini taşımak için kullanabileceğin bazı püf noktaları:

Eskitilmiş ahşap mobilyalar

Taşra düşünüldüğünde akla ilk gelenlerden biri ahşap eski evler oluyor. Sen de o nostaljik görüntüyü evine ahşap mobilyalar ile taşıyabilirsin. Salonundaki dolap ve sehpa, yatak odandaki kıyafet dolabı gibi mobilyaları ahşap materyalden seçerek istediğin görünümü elde edebilirsin. Eğer country dekorasyonu biraz daha yoğun yaşamak istersen eskitme boyaları ile var olan mobilyalarını daha eski gösterebilir, odanın ambiyansını değiştirebilirsin. Ayrıca küçük dekoratif aksesuarlarını ahşap malzemelerden yapılmış olanlar ile değiştirerek country ev dekorasyonunda küçük ama etkili bir değişim yaratabilirsin.

Çiçekli desenler

Country dekorasyonda çiçekli desenler oldukça fazla yer alıyor. Koltuk yüzlerinde, kırlentlerde, perdelerde ve masa örtüsü gibi daha pek çok alanda çiçekli desenleri tercih edebilirsin. Daha çarpıcı bir etki için çiçek desenleri olan duvar kağıtları ile duvarlarını kaplatabilir ve evinde adeta çiçekler açtırabilirsin.

Pastel renkler

Country dekorasyonun bir diğer anahtar noktası da pastel renkleri ağırlıklı olarak kullanmak oluyor. Neon ve baskın renkler ile istenen nostajlik hava yakalanamadığından genellikle nötr ve doğaya ait renkler kullanılıyor. Bu renkler arasında beyaz, kahverengi, pembe, krem rengi gibi renkler bulunuyor. Örneğin country salon dekorasyon stili için salonunda pudra pembesi, gri, kahverengi gibi renkleri bir arada kullanarak yumuşak geçişli bir görüntü yaratabilirsin. Bu sayede göz yormayan ve huzurlu bir ambiyansa da sahip olabilirsin. Dilersen country dekorasyon stili için koyu renkli ahşap mobilyalar seçebilir, duvarlarında açık renkler kullanarak renk dağılımını dengeleyebilirsin.

Doğal malzemeler ile yapılmış dekoratif ögeler

Country dekorasyon doğa ile iç içe olan bir dekorasyon stili. Bu nedenle ahşap ve hasır gibi doğal malzemeler sıkça kullanılıyor. Hasır sepetler veya lambanız için hasır avizeler tercih ederek istediğin rustik görüntüyü elde edebilirsin. Ayrıca ahşap veya hasırdan yapılmış sandalyeler bu noktada yardımcın olabilir. Hatta alanın varsa country dekorasyonu biraz daha yoğunlaştırmak için evine hasır görünümlü sallanan sandalyelerden alabilir, kendine keyifli bir oturma köşesi yaratabilirsin.Evine country dekorasyonu taşıyacaksan ve işe duvar renklerinden başlayacaksan en ekonomik ve kaliteli duvar boyalarına Bi’Boya‘dan ulaşabilirsin. Hemen https://www.biboya.com.tr/ sayfasını ziyaret et, beğendiğin rengi sepetine ekle ve kolayca siparişini ver. Duvar boyan hızlı teslimat ile aynı gün kargoda ve en kısa zamanda elinde

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message