Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Corian Tezgah Nedir? Nasıl Kullanılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Corian Tezgah Nedir? Nasıl Kullanılır?

Yayınlanma tarihi: 27.02.2020

Son günlerin gözde mutfak tezgâhları sıralamasında adından sıkça söz ettiren Corian Tezgâhlar, mutfağını yenilemeyi düşünen herkesin aklında bulunan bir alternatif. Eğer sende mutfağında yeni bir tezgâh istiyorsan, Corian tezgâh modellerini alternatif olarak düşünebilirsin.

Corian nedir?

Corian; formülünde akrilik reçinesi, doğal mineralleri bulunduran, gözeneksiz, masif bir malzemeden oluşan bir yüzey malzemesidir. Mutfak tezgâhları başta olmak üzere, dayanıklı yapısı, modern görünümü ve neredeyse sonsuz garantisi ile son günlerde birçok yerde karşına çıkabilir. En çok kullanıldığı alan ise kalitesi ve görüntüsüyle mutfak tezgâhlarıdır. 

1-Dayanıklılık:

Tamamen masif bir malzemeden yapılmasından dolayı, mutfakta yaşayabileceğin, ufak tefek ev kazalarında kolay kolay deforme olmaz.

2- Anti bakteriyel:

Anti bakteriyel özelliği sayesinde, tezgâhın üzerinde bakteri ve mantar üremesini önler ve mutfağının sağlıklı kalmasını sağlar. 

3- Görünüm:

Parça bloklar halinde üretilir ve mutfağına montaj edilirken birleştirilir. Bu şekilde mutfağında ek yerleri belli olmayan, göz yormayan ve kusursuz bir görünüm sağlar.

4- Kolay Onarım:

Hatalı kullanımlar sonucu doğacak hasarların kolayca giderilmesini sağlar. Oluşacak herhangi bir hasarda yerinden sökülmeden, kolayca tamir edilir. 

5- Renk Çeşitleri:

Kullanıcılarına sunduğu sınırsız renk çeşidiyle, mutfağına istediğin renkte mutfak tezgâhı yaptırabilmenin özgürlüğünü sunar. 

6- Çevre Dostu:

Corian tezgâh, üretim süreci boyunca doğal ve çevreye zarar vermeyen çalışmalar sonucunda üretilir. Ayrıca, yalnızca üretim aşamasında değil, mutfağına montaj aşamasında da, uluslararası çevre standartlarında üretilen doğal dolgu macunlarla montaj yapılır. 

Temizlik:

Corian tezgâhları, temizlemesi çok kolaydır. Mutfak tezgâhında oluşan yağ ve lekeleri, sabunlu su, amonyaklı temizleyiciler ve krem deterjanlar ile silip, ardından kuru bir bez yardımıyla kurulayarak kolayca temizleyebilirsin. 

Bakım:

Corian tezgâhların temizlikleri kadar bakımları da oldukça basittir. Parlaklığını ve ışıltısını korumak için, ayda bir veya iki kez krem deterjanlarla dairesel hareketlerle sildikten sonra yumuşak bir bezle kurulayarak bakımını yapabilir, daha ışıltılı bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsin. 

Çizikler:

Corian tezgâhlar da oluşabilecek küçük çizikleri toz deterjanlar ve ovma pedleriyle dairesel hareketlerle silerek, çiziklerin yok olmasını sağlayabilirsin. 

Tamirat:

Corian tezgâhlar, çok kullanışlı ve kolay tamir edilebilir bir malzemeden üretilmiştir. Bunun için oluşabilecek herhangi bir çizik, çatlak ve yanma gibi durumlarda, tezgâhın yerinden sökülmeden Corian tezgah çizik giderme işlemi yapılarak, basit yöntemlerle ilk günkü haline döndürebilir. 

Corian Tezgâh nasıl tamiri nasıl yapılır?

Corian tezgâhlar da, çatlak olması durumuyla karşı karşıya kalınmasıyla Corian tezgâh çatlak tamiri işlemleri, şu şekilde yapılabilir. İlk önce hasarlı bölgeye temizlik yapılması gereklidir. Daha sonra, aynı renkten Corian malzemesinden kesilecek olan bir plaka temizlenen bölgeye yapıştırılır ve iki saat beklenir. Hasarlı yüzeye yapışan ikinci plaka ve etrafı dikkatlice zımparalanır ve eski parlaklığını ve ışıltısını yeniden kazanması için cilalanarak tamirat işlemi bitirilir. Tezgâhınızın diğer kısımlarına herhangi bir zarar vermeden yalnızca hasarlı bölge tamir edilerek işlem tamamlanmış olur. Hem kullanım kolaylığı hem de mutfağınızda yaratacağı görsel güzellik ve ışıltıyla sende Corian tezgâhı, mutfak dekorasyonun da kullanabilir, mutfağını daha şık bir hale getirebilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message