Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Çocuklu aileler için küçük metrekare evlerde dekorasyon önerileri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Çocuklu aileler için küçük metrekare evlerde dekorasyon önerileri

Yayınlanma tarihi: 18.05.2020

Küçük bir evde çocuk büyütmek seni korkutup bunaltmasın! Pratik bir dekorasyonla küçük evini hem çocukların hem de kendin için kullanışlı hale getirmen çok kolay. Bilmen gereken seçtiğin ürünlerin sağlıklı malzemeden yapılmış olması, minimal, kullanışlı ve çok amaçlı olması. Bu kadar kolay! 

Küçük ev dekorasyonunda evini ferah göstermenin yolları!

Öncelikle küçük evinin geniş görünmesini sağlamak için tavan şekillendirmelerinden kullanabilirsin. Tavanda seçtiğin ürünleri; aydınlatma, kartonpiyer, asma tavan gibi ürünleri doğru seçersen  odaların ferah ve geniş görünecektir. Bu ailenin psikolojisi için gerekli temel adım. Hem kendinin hem de çocuğunun sevebileceği mobilyalar seçmelisin. Tavan, duvar ve yerde seçilen malzeme renkleri de açık renk olursa bu da evin ferah görünmesini sağlayacaktır. Seçtiğin mobilya renklerinin birbirine yakın ve açık renkler olması ortamı aydınlık gösterir. Mesela pastel mavi ve yeşil, beyaz, dantel beyazı, kirli beyaz, lüle taşı gibi renkleri tercih edebilirsin. Hem açık hem de renkli bir duvar istersen Bi’Boya Bade rengi tam sana göre.Unutmamalısın seçtiğin boya mobilyalarınla uyumlu olmalı! Tüm bu ipuçları evinin olduğundan büyük görünmesini sağlayacaktır.Mobilya seçimlerinde de ürünlerin ergonomik ve sağlıklı olması hayatını kolaylaştıracaktır. Güvenli ürün kullanımı özellikle çocuklu ailelerin temel tercihidir. Bu yüzden akıllı mobilyaları tercih etmelisin. Bu mobilyalar birden çok işleve sahip olması açısından kullanışlı ve pratiktir. Katlanabilir masa ve sandalyeler vb. alandan tasarruf sağlar. Seçilen ürünün çok yer kaplamaması, kullanışlı olması hem sen hem de çocukların için küçük olan evinizi rahat, konforlu ve kullanışlı hale getirecektir. Eşyaların doğru yerleşimi ise çocuklar açısından güvenliği artırıcı unsurların başında gelir. Bu yüzden küçük ev dekorasyonunda mobilya yerleşimine özellikle dikkat etmelisin. Mobilyaları kolay kullanılabilecek şekilde eve konumlandırmalısın. Bu yüzden özellikle salonda büyük orta sehpalara yer vermek yerine küçük zigon sehpalar kullanmalısın.Çocuklu ailelerin küçük evlerde yaşadığı en büyük sorun: Oyuncaklar! Oyuncak kutuları bir yere kadar yardımıcı oluyor elbette ancak bir süre sonra oyuncak sayısı alıp başını gidince… Bu noktada yapılacak en güzel şey bol bol depolama alanı yaratmak. Çocuk doğmadan önce depolama alanlarını düşünmekte fayda var. Bebeğinin yatağı bol çekmeceli olabilir ya da baza seçeneğini tercih edebilirsin. Oturma odasındaki koltuklar da bazalı olursa, büyük bir yükten seni kurtarabilirler…

Küçük ev dekorasyonunda mobilya yerleşimi için öneriler

Çalışan ebeveynler son zamanlarda stüdyo daireleri, 2+1 evleri tercih ediyor. Bu evlerin doğru dekore edilmesi ebeveynlerin ve çocukların hayatlarını kolaylaştırıyor. Ev dekorasyonunda renk ve mobilya seçimi oldukça önemliyken bu seçimleri doğru uygulamak da dekorasyonun en önemli aşamasını oluşturuyor. 

Küçük ev dekorasyonunda mobilya yerleşimi için öneriler

Öncelikle seçtiğin ürünlerin az yer kaplamasına ve sabit olmasına önem vermelisin.Büyük TV üniteleri, uzun sehpalar, vitrin gibi yer kaplayıcı ürünler yerine yerden tasarruf eden yaşam alanını ferahlatan minimal ürünler tercih etmelisin. TV’yi duvara monte etmen yerden tasarruf sağlayacaktır.  Aynı şekilde kitaplık ve raf gibi ürünleri de duvara monte edebilir ya da duvara niş yaparak da şık bir görüntü yaratabilirsin.Depolama alanlarını duvara monte edilebilir, sade ve minimal ürünler kullanarak elde edebilirsin.Çocuk odası ürünlerinde çocuk sayısına bağlı olarak ranza, açılır kapanır duvara monte edilmiş masa, çekmeceli yatak, açılabilir beşik, çok raflı küçük gardırop kullanırsan bu ürünler hem yer kaplamaz hem de ergonomiktir.Küçük evin için bir tüyo daha: Duvara asacağın boy boy aynalar evini olduğundan çok daha büyük gösterir. Duvarlarına ve mobilyalarına uygun aynalar seçebilirsin. 

Küçük ev dekorasyonunda mobilya yerleşimi için öneriler

Hem çocukların hem de senin için küçük ama ferah bir evi bu ipuçları ile yaratabilirsin. Küçük ev dekorasyonlarında önemli olan doğru renkleri, doğru eşyaları ve güvenli ürünleri seçmendir! Ayrıca sehpaların ve mobilyaların köşelerine koruyucu aparatları takmayı ihmal etme.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message