Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Çocuklarla birlikte yapabileceğiniz 6 kendin yap fikri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Çocuklarla birlikte yapabileceğiniz 6 kendin yap fikri

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Evde çocuğunla birlikte yapabileceğin kendin yap fikirlerine mi ihtiyacın var? Doğru yerdesin! İşte çocuğunla kolayca yapabileceğin birbirinden eğlenceli kendin yap fikirleri…

Yumuşacık hamurlarla oyun kurabiyeleri yapın

Çocuklar hamurla oynamaya bayılır. Kendin yap fikirleri arasında malzemesi az, eğlencesi bol olan bu aktivite, çocukların hem hayal dünyasını geliştirecek hem de kaliteli vakit geçirmelerini sağlayacak.Malzemeler:

Yumuşacık hamurlarla oyun kurabiyeleri yapın

1 bardak mısır nişastasıYarım bardak saç kremiRenkli gıda boyası

Yumuşacık hamurlarla oyun kurabiyeleri yapın

Bir kaba mısır nişastasını, saç kremini ve birkaç damla renkli gıda boyasını dök. Hamur biraz toparlanıncaya kadar sen yoğur, daha sonra çocuğunun yoğurmasına izin ver. Hamur ele yapışıyorsa biraz daha nişasta ekleyebilirsin. Hamur hazır, bırak çocuğun sana kurabiye kalıplarından renkli kurabiyeler yapsın, hayali fırında pişirsin ve birlikte yer gibi yapıp harika zamanlar geçirin. 

Bir neslin efsanesi çim adam geri döndü

Kendin yap fikirleri içinde anne babaları çok heyecanlandıracak, onları yeniden çocukluk günlerine döndürecek, oldukça keyifli çocukla aktivasyon projesi ile devam edelim.  Malzemeler:

Bir neslin efsanesi çim adam geri döndü

Plastik bardakToprak veya elenmiş talaşÇim tohumuYapışkanlı oynar gözKarton veya elişi kağıdı(siyah ve kırmızı)Yapıştırıcı

Bir neslin efsanesi çim adam geri döndü

Yapışkanlı gözleri bardağın merkez kısmına, ince şerit halinde kestiğin siyah kartonu kaş kısmına, kırmızı kartondan oval biçimde kestiğin parçayı da dudak kısmına çocuğunun yapıştırmasına yardım et. Bardağın üçte birlik kısmına toprak koy ve çim tohumlarını toprak yüzeyine eşit şekilde serpiştir. Bardağın kalan kısmını da toprakla doldur ve her gün çok fazla olmamak kaydıyla toprak hep nemli kalacak şekilde çocuğundan sulamasını iste. Bu ona sorumluluk bilinci katacaktır. Kendin yap fikirleri arasında en eğlencelilerden olan çim adam yapma projesi, çocuklara sabretmeyi öğretecek, doğanın uyanışını gözlemlemesini sağlayacak.

Renkli kelebekler renkli rüyalara davet ediyor

Kendin yap fikirleri içinde sıra geldi çok renkli, çok kelebekli bir projeye. Birkaç peçete, tahta mandal, suluboya ve bir parça iple şahane oda süsleri yapmak mümkün. Nasıl mı? Düz bir zemine peçeteyi aç ve suluboya fırçasını ver çocuğunun eline. Özgürce boyasın, dilediği renklerde. Boya kuruyunca peçetenin orta kısmını alt ve üstten birbirine doğru büzerek birleştir ve bir mandalla sabitle. Mandal kelebeğin gövdesi, peçete kanatları olacak. Mandalın üst kısmına kelebeğin gözlerini çiz ve mandalın ortasındaki yay kısmından ipi geçir. Çocuğunun odasında avizeye ya da onun istediği herhangi bir yere asacağın kelebeklerle renkli rüyalar onu bekliyor.

Parmak kukla yapmak mı? Harika fikir!

Kendin yap fikirlerini şipşirin parmak kukla yapımı ile sonlandıralım. Beyaz plastik bir eldivenden 5 kukla elde edebilirsin. 10 kukla yapmak istersen 2 eldiven gerekli. Eldiveni eline geçir ve parmakların orta kısmına denk gelen yerlere bir kalemle işaret koy. Eldiveni çıkar ve işaretli yerleri kes. Lazım olan parmakların uç kısmından kestiğin yerler. Şimdi sıra çocuğunda. Keçeli kalemlerle ister kuş çizsin üstüne ister kurbağa isterse kedi. Kuklalar hazırsa, hadi sohbet başlasın, bakalım kuklalar neler söyleyecek.

Taşlar uğur böceklerine dönüşüyor

Çocuğunla sahilden taşları toplayıp sonra onları bir bir denize atmak çok eğlencelidir ama bu fikri duyduktan sonra taşları atmayıp onları uğur böceklerine çevireceksin. Yuvarlak formlu taşlar daha sevimli uğur böceklerinin ortaya çıkmasını sağlayacak. Önce sen bir taşın üzerine gözleri, ağzı, sırt kısmındaki benekleri ile bir uğur böceği çiz daha sonra ver fırçayı çocuğuna baka baka aynısından bir sürü taş boyasın. İsterse klasik tarzda kırmızı siyah renklerinde uğur böcekleri oluştursun, isterse hayal dünyasında uğur böceklerini nasıl görüyorsa o renklerde boyasın. Güzel ve eğlenceli bir aktivitenin evine hediyesi olarak, salonunu, çocuğunun yatak odasını nereyi istersen bu tatlı uğur böcekleriyle süsle.

Yumurtalar da boyanmak için sabırsızlanıyor

Sahilden taş toplama fırsatın yoksa üzülme, çocuğunla uğur böceklerini ya da çocuğunun en sevdiği çizgi film kahramanlarını yumurtaya suluboya ve fırça yardımıyla çizip eğlenceli vakit geçirmek mümkün. Boyamadan önce yumurtayı haşla ki, eğlence sonrası çocuğun kendi elleriyle boyadığı yumurtayı afiyetle yesin. Bu aktivite yumurta yemeyi sevmeyen çocukları bile yumurta yemeye teşvik edecek.Bu birbirinden farklı kendin yap fikirleri ile çocuğunla birlikte geçirdiğin vakitler artık daha keyifli. Şimdiden iyi eğlenceler!Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message