Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Çocuklar için konsept ranza fikirleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Çocuklar için konsept ranza fikirleri

Yayınlanma tarihi: 20.02.2020

Küçük evlerin içindeki kalabalık ailelerin kurtarıcısı çocuk ranza modelleri için birkaç konsept fikir canlı ve hareketli bir çocuk odası dekorasyonu oluşturmana oldukça yardımcı olabilir. Bir odada büyük bir ranza göze çarpan ilk unsur olacağından tasarımı ve estetik görünürlüğüne önem verilmeli.

İlgi alanına göre ortam hazırla

Çocuklar bol bol oyun oynamak isteyen, enerjik bireyler oldukları için uyku saatinde bir çocuğu yatağına götürmek oldukça zor bir eylem olacaktır. İşte bu noktada uyuduğu yeri ilgisini çeken konsept bir oyun alanına çevirmek büyük bir avantaj sağlayabilir. Sadece yatak işlevinden ziyade çocuklar için mini bir oyun alanı oluşturan birçok konsept model de mevcut. Kaydıraklı modelleriyle oyun parkından bir kesiti andıran ranza modelleri çocuğunuza bu oyun alanını sağlayacaktır. İki katlı otobüs veya taksi, yarış arabası modelli ranzalarla da çocuklarını şoför yaparak eğlenceli yolculuklara çıkabilirsin. Odanın masmavi duvarlarını uçsuz bucaksız bir denizi çevreleyen gökyüzü olarak baz alıp küçük tekne modelli ranzalar ile oluşturacağın denizci konsepti de çok şirin duracaktır. Üst katında minik bir basket potası olan bir ranza modeli de mutlaka çocukların ilgisini çekecek ve tablet, bilgisayar oyunları gibi oturmaya yönelten yeni nesil teknolojilere nispeten çocuklarını hareketlendirmeye ve gelişimlerini de olumlu etkilemeye yönelik bir konsept oluşturacaktır. Şatosunda minik bir prenses olmak isteyen küçük ve şirin bireylerimiz için rengarenk şirin şato ev konseptli ranzalar da oldukça şatafatlı bir görünüm sağlayabilir. Daha minimal konseptlere yönelmek istersen de bulut modelli duvar stickerlarıyla süslediğin duvarlarını gökkuşağı renklerindeki çarşaf ve ranza mobilya modelleriyle destekleyerek yağmur sonrası gökyüzü konsepti oluşturabilirsin. Yine duvarlarlarında gezegen stickerları ile desteklenmiş mavi kahverengi ve yeşil tonlarında çarşaflar ve ranza mobilyası da çocuğunun odasındaki galakside dünyayı temsil edebilir.  

Kalite ve pratiklikten vazgeçmeden konseptini oluştur

Çeşit çeşit konseptlerden oluşan birçok model çocukların ilgisini fazlasıyla çekecektir fakat konseptini belirlerken kalite ve pratiklik göz ardı etmemen gereken faktörlerden ikisi. Özellikle kalite aynı zamanda konforu da getireceği için çocuk gelişiminde oldukça önemli bir faktör. Konsept oluştururken ranzalara ilave edilen tema destekleyici dekorların köşelerinin koruyucu silikon gibi maddelerle kaplanmış veya sivriliğe sahip olmamasına mutlaka dikkat etmelisin. Kullanılan mobilyanın kalitesini dolayısıyla uzun ömürlülüğünü ilk bakılacak faktörler arasına alabilirsin. Özellikle merdivenlerin kaymayan üretim materyallerinden elde edilmiş olması güvenlik açısından oldukça önemli. Güvenlik kurallarını başarıyla geçtikten sonra biraz pratiklik katan modeller de hiç fena olmayabilir. Çekmece merdivenli ranza modellerini renklendirerek bir legonun parçalarıymış gibi konsept oluştururken çekmeceleri küçük oyuncaklarını koyabileceğin kutular olarak kullanabilir ve daha derli toplu x görüntü elde edebilirsin. İki kişilik çocuk odası ranza kullanımıyla başlı başına bir alan kurtarıcısı olacağından ranza mantıklı ve daha çok kullanım alanıyla pratiklik sağlayacak bir tercih olacaktır. Ancak sadece iki veya daha çok kişi için ranza modelleri mevcut değil. Tek kişilik ranza modellerinin de alt katı çalışma masası, gardırop çekmecesi gibi pratiklik sağlayacak temalarla desteklendiği için kurtarıcı olacaktır.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message