Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Çocuk odasında denizci teması için neler yapmalısın?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Çocuk odasında denizci teması için neler yapmalısın?

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Bir çocuğun odası onun gizli dünyasıdır aslında. Çocuklar odalarında uyurlar evet ama uyku dışındaki aktiviteler için de kendilerine ait bu alanı kullanmayı severler. Sadece kendilerinin olduğunu bildikleri odalarında özgürce oynamak, hayaller kurmak, eğlenmek, keyifli vakit geçirmek onlar için son derece önemlidir. Çocuğumuzun yaratıcılığını artırması, sorumluluk duygusunu kazanması, inceleyerek, sebep – sonuç ilişkilerini kurarak gelişimini sağlamasında büyüdükleri ortamın katkısı tartışılmaz. Hal böyle olunca biz anne babalar da çocuklarımız için bu alanı yaratacak, onların ruhuna hitap edecek oda konseptleri ve temaları bulmak, odalarını buna göre tasarlamak isteriz. Pek çok sevimli çizgi film karakteri veya süper kahraman temasının yanında klasikleşmiş olmasına rağmen popülerliğini hala koruyan bir tema varsa o da denizci temasıdır. Pek çok farklı yaş grubuna hitap etmesinin yanında birkaç ufak dokunuşla farklılaştırarak hem erkek hem de kız çocuklarının severek kullanacağı bir tema olduğunu söyleyebiliriz. Denizin verdiği dinginlik ve rahatlık duygusunun yanında, içinde yaşayan canlıların çeşitliliği, üzerinde yüzen gemilerin, teknelerin, yelkenlilerin cazibesi çocuğumuza odasında başka bir dünyadaymış hissi yaratabilir.

Çocuğumun odası denizci teması olsun

Tüm bu kriterleri değerlendirdin ve çocuğunun odasını denizci temasında tasarlamaya karar verdin. Bu açıdan hangi renk paletlerini kullanacağın da netleşmiş durumda. Mobilyalar, duvarlar ve objeler için kullanacağın ağırlıklı renkleri bilmek işini kolaylaştırıyor. Başka bir temada pek çok farklı rengin ahengini yakalamanın zorluğunun aksine denizci temasını vurgulayan mavi, beyaz ve kırmızı renklerin uyumu zaten hazır. Bundan sonraki işin hayal gücünü çalıştırmak ve denizci temasını vurgulayacak, zenginleştirecek diğer dekorasyon alternatiflerini değerlendirmek.

Peki nasıl yapacağım?

Yeni mobilyalar almadan da dekorasyonda denizci teması sağlamak mümkün. İşe, ucuna pruva görünümü verecek bir aparat bulup yatağı bir yelkenliye çevirmekle başlayabilirsin. Üzerine tavandan sarkıtabileceğin branda, tül tarzı bir dekoratif obje ile bu görüntüyü daha gerçekçi bir hale bile getirebilirsin. Halatlar, balıkçı ağları gibi malzemeleri çocuğun için bir tehlike yaratmayacak şekilde odanın uygun yerlerine yerleştirebilirsin.Duvarları denizci temasına uygun biçimde, tek renk veya üç rengi farklı duvarlara uygulayarak marin havasını en başta vermek bir fikir olabilir. Eğer bu yöntem kalabalık bir görüntü yaratır dersen belki de senin çocuğun için en uygunu duvarların beyaza boyanması olabilir. Marin havasını sağlayacak olan denizci fenerleri, sahilden topladığın deniz kabukları, deniz yıldızları ile süsleyeceğin ahşap objeler çocuğunun duvarında bambaşka bir hava yaratır. Tüm bunların yanında duvarlarına stencil boyama teknikleri ile denizci teması vurgusu yapabilir, odada sanatsal bir esinti oluşturursun. Stencil boyama şablonlarını Bi’Boya’nın geniş ürün yelpazesinden temin edebilirsin.

Çocuklar ufuklara yelken açsın

Denizci teması ile çocuğuna sunduğun bu odada birlikte okuyacağınız kitaplar, oynayacağınız oyunlar, kuracağınız hayaller bambaşka bir tat verecek. Odasında yalnız veya sizinle daha çok vakit geçirmek isteyecek, gün içinde oyun oynarken veya uyku saatlerinde mutluluğa ve huzura yelken açacak.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message