Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Çocuk odaları için şık çadır fikirleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Çocuk odaları için şık çadır fikirleri

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Çocukları mutlu eden harika bir fikirdir çadır kurmak. Kendi yaşam alanlarını yaratma fırsatıdır. İster bahçede ister evin içinde çocuk çadırı yapmak için ihtiyacın olan tek şey hayal gücüdür.

Çocuklar eğlence yaratır!

Çocukken kendi çadırımızı yapmak için pikeler, mandallar, sandalyeler kullanırdık. Ama artık daha dayanıklı, göze şık görünen ve bulunduğu odanın dekorasyonunu tamamlayan çadır seçenekleri var. Üstelik bunu yapmak için ahşap çıtalar, çarşaf ve çamaşır ipleri yeterli oluyor.

Kendin yap çocuk çadırı fikirlerinden en kolayları

Çadırlar, çocuklar için eğlenceli kitap okuma ve oyun alanlarıdır. Peki, satın almak yerine yapmak da eğlenceli olabilir mi? Hem de nasıl! İşte bir kaç seçenek, biraz da hayal gücü.

En kolay piramit tipi çadır nasıl yapılır?

Çocuklar bazen görünmez olmak ister. Tam da bu anlar için tasarlanmış bir modeldir piramit formlu Kızılderili çadırları. Yapımı hem kolay hem eğlencelidir. İhtiyaç duyulacak malzemeler;

En kolay piramit tipi çadır nasıl yapılır?

4 tane sağlam ahşap çubuk, 1,5- 2 metre uzunluğunda3,5 m. kumaş ya da büyük boy yatak çarşafıDikmek için iğne iplikBağlamak için dayanıklı ip

En kolay piramit tipi çadır nasıl yapılır?

Ahşap çubuklar dik halde, 4 ayağı yerde geniş bir kare oluşturacak şekilde tutulur. Üste yakın bir yerden birleştirilerek çapraz formda sıkıca bağlanır. Bağın olduğu hizadan başlayarak bütün kumaş tüm çubukları içine alır şekilde dolanır ve yere yığılan fazlalıklar kesilir. Üst kısım birbirine sabitlenmesi için dikilir ve kapı kısmı iki yana açılabilecek şekilde bırakılır. Hepsi bu kadar.Dilersen içeriye birkaç sevimli yastık ve aydınlatma koyarak hem şık hem eğlenceli biraz da gizemli bir mekan oluşturabilirsin. 

Eğlenceli asma çadır hızlıca nasıl yapılır?

Yapımı çok kolaydır ve az malzeme gerektirir. 

Eğlenceli asma çadır hızlıca nasıl yapılır?

Büyük nevresim Koli bandıDayanıklı çamaşır ya da yelken ipi

Eğlenceli asma çadır hızlıca nasıl yapılır?

Her şeyden önce çadırın yönü belirlenir. Yönü istikametinde bir duvardan diğerine doğru ip uzatılır. İstenilen yüksekliğe ayarlanan ip kanca ya da çivi yardımıyla duvara asılır. İpin üzerine iki tarafa eşit gelecek şekilde bir nevresim serilip kenarları istenilen açıklıkta yere koli bandı ile yapıştırılır. Son olarak içine girip çocuklarla eğlenmek sana kalır.Ayrıca arkası duvara gelecek şekilde konumlanırsa hem yerden tasarruf eder hem de yaslanma alanı açmış olursun. İçine küçük bir minder ve yastıklarla süsledikten sonra çocukların gece gündüz vakit geçireceği eğlence yuvası hazırdır.ok

Şahane fikir!

Çadır için kullanacağın kumaşı desensiz ve açık renk seçersen şahane pek çok fikir zihnine hücum eder. Mesela çocuklarınla birlikte ellerini akrilik boyaya batırıp kumaşın üzerine gelişi güzel el baskısı yapabilirsin. Oluşan desen ile hem çadıra hem de geleceğe harika bir iz bırakmış olursun. Ya da rulo fırça ile istediğin renklerle kumaşı kolayca boyayabilir, üzerine resimler çizebilirsin.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message