Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Çiçek Desenli Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Çiçek Desenli Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Yayınlanma tarihi: 27.02.2020

Yeşil, çiçek, güneş… Bahar denince akla gelenler diyebiliriz. Baharın gelişiyle her yanımız yeşillenir ve rengarenk çiçekler etrafımızı sarar. İçini ısıtan güneşle birlikte gelen enerjiyi sen de fark etmişsindir. Yılın bu zamanlarında daha mutlu, huzurlu ve üretken hissedersin. Peki baharın yaydığı renkleri evine taşımaya ne dersin? Bu mutlu ve huzurlu ruh halini üretkenliğinle birleştirip sen de baharı evine getirebilirsin. Bunun için yapman gereken tek şey evini çiçeklerle donatmak. Rengarenk çiçeklerle donatılmış bir ev sıcaklığını tam da şu an hissedebiliyorsun değil mi? Eğer “ben canlı çiçek bakamam” diyorsan, bahsettiğimiz şey tam da sana göre. O zaman hemen çiçek desenli dekorasyon fikirlerine göz at!

Çiçek desenli dekorasyon evine baharı getirecek

Baharın renkleri sayesinde yaydığı enerji ve huzurdan bahsettik. Bu renkli huzuru neden evine de taşımayasın ki? Duvarlarda, koltuklarda, kırlentlerde, perdelerde… Görüyor musun? Evin her yerinde çiçekler açıyor. Hem de ömür boyu solmayacak çiçekler… Kendini en rahat hissettiğin yerde çiçek desenli dekorasyon ile baharı evinde yaşayacak olmak seni de heyecanlandırıyor mu? Cevabın “evet”se, hayatına renk katacak çiçek desenli dekorasyon önerilerine hazırlıklı ol!

Çiçek deseni ile duvarlar hayat bulacak

Çiçek desenli dekorasyon fikirleri tam da bu anda devreye giriyor. Evine girdiğin an baharı karşılama fikri sence de çok hoş değil mi? Rengarenk çiçek bahçelerini evine taşımak sandığından daha kolay. Çiçekli duvar kağıdıyla kapladığın duvarların evinin koridorlarından geçerken sanki o çiçek bahçelerinden geçiyormuşsun gibi hissettirecek sana. Aynı zamanda hiç bitmeyecek bir bahar enerjisi sunacak. 

Çiçek desenli dekorasyon koltuklarında canlanıyor

Çiçek desenli dekorasyon ile renklendirebileceğin bir diğer eşya ise koltukların. Koltuklarında baharı yakalaman için büyüklü küçüklü çiçek desenlerinin süslediği kumaşları tercih edebilirsin. Böylece konforun keyfini sürerken bahar sıcaklığını da tüm odada hissedersin. 

Vintage görüntüsünü çiçek desenleriyle yakalayın

Vintage dekorasyon ile solmuş çiçekleri tekrardan hayata döndürebilirsin. Kırlent ve perdelerde kullanacağın çiçek desenleri vintage ruhuna hareketlilik katacak. Bu eski ruhlu mobilyaların arasından açan çiçekler ile geçmişle bugün arasında rengarenk bir bağ kuracaksın. 

Dikkat, dikkat! Bunu asla yapmamalısın

Söylemeden geçmeyelim. Çiçek desenli dekorasyon ile ilgili dikkat etmen gereken sadece tek bir şey var. Evini çiçek desenleriyle dekore etmen her ne kadar eğlenceli olsa da, desenlerin birbirleriyle olan uyumuna dikkat etmelisin, yoksa bütün desenler birbirine karışır ve karmaşık bir görüntü ortaya çıkar. Mesela çiçekli duvar kağıdı kullandıysan, koltuklarını daha sade tutmalısın. Böylece karmaşıklığı önlemiş ve duvardaki çiçek motiflerini daha görünür hale getirmiş olursun. Aynı şekilde çiçek desenli kırlent kullanıyorsan da, o desenle uyumlu bir renk seçip koltuklarını o renkle kaplatmalısın. Bu sayede odağı tek bir yöne çekip desenleri tam olarak yansıtabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message