Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Chalet Dekorasyon Nedir? Nasıl Uygulanır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Chalet Dekorasyon Nedir? Nasıl Uygulanır?

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Evinin dekorasyonunu değiştirmek istiyorsan huzuru, doğayı ve sıcaklığı hissettirecek chalet tarzını değerlendirebilirsin. Ahşap, ekose desen, deri koltuklar, mumlar, şamdanlar, kürkler ve sıcacık şömine. Evet, chalet dekorasyon tarzından bahsediliyorsa, bunlar vazgeçilmez unsurlar. Bir dağ evinde olabilecek detayları sunan chalet tarzı dekorasyon, doğadan gelen ilhamı eve yansıtmanın en doğal yolu. Herkesin zevkleri farklı farklı olsa da, şöminedeki odun çıtırtısının dinlendirici sesini dinleyerek, ekoseli yumuşacık battaniyeye sarınıp, ayaklarını uzatıp rahatlamak istemeyecek insan az bulunur. Sen de bu tarz dekorasyondan hoşlandıysan, detaylara göz atıp hazırlıklara başlayabilirsin.

Ahşabın en doğal halini kullan

İşlenmemiş ham ahşap. Chalet dekorasyon denildiğinde ilk akla gelen elbetteki, evin her köşesinin dekorasyonunda ağacın en doğal halinin kullanılması. İster tavanlarını ister yer döşemelerini ya da duvarlarını. Evinin hangi kısmında gözüne hoş görünüyorsa bu tarzda istediğin kadar ahşap kullanabilirsin. Mobilya ve aydınlatma ayakları, yatağın bazası, belki de bir sandık. Gözüne güzel görünen her kısımda ve eşya da bol bol ahşap kullanabilirsin. Kalın ve kısa ayaklı geniş bir orta sehpa kullanarak, dekorasyonunu tamamlayabilirsiniz.

Ekose evini sarsın

Chalet ev dekorasyonu tarzının bir diğer yansıtıcısı ekose deseni. Dilediğin bir köşeye konumlandırdığın koyu yeşil renkte bir berjerin kolçağında sarınmayı bekleyen ekose desenli battaniyeyle bu tarzı destekleyebilirsin. Ya da kalın kumaşlı ekose desenli bir perde seçebilirsin.

Odunun çıtırtısıyla rahatla

Dağ evi dekorasyonu deyince insanın gözünde odun atılacak bir şömine canlanır. Uygun alana yerleştirilecek şöminenin önüne bir de kürklü, pofuduk bir halı sermek tam da chalet dekorasyon tarzına uygun bir tercih olacaktır.

Duvarları taş döşe

Bu tarzda her şey doğadan ilham alıyor. Doğal taş ahşapla mükemmel uyum sağlıyor ve doğallığı evde yaşatıyor. Boyayarak renklendirmek veya ahşap döşemek fikri hoşuna gitmiyorsa, duvarları taş döşemek de chalet dekorasyon için uygun. Gerçek taş kullanabilir veya taş görünümlü kabartmalardan faydalanabilirsin.

Aydınlatman yumuşak olsun

Chalet dekorasyon için evine şamdanlara yerleştirdiğin mumlar serpiştirebilir veya zevkine göre seçeceğin ahşap ayaklı lambader ile de gün ışığı lamba kullanabilirsin. Yumuşak ışıklar doğal görünümü destekleyecek ve sakinliği hissetmeni sağlayacak.

Koyu renklerin ahengini yaşat!

Ahşabı duvarlarında kullanmak istemiyorsan öyleyse chalet dekorasyon tarzına uygun olacak koyu renkli duvar boyası seçmelisin. Kahverengi, koyu yeşil ve koyu kırmızı. Evinin sadece duvarlarını değil kapı ve süpürgeliklerini de seçeceğin renklere boyayarak bir bütünlük sağlayabilirsin. Her odaya farklı renkte duvar boyası seçerek, ahenkli bir dekorasyon yaratabilirsin.Eğer sen de chalet dekorasyon tarzının sıcaklığını evine yansıtmaya karar verdiysen, beğendiğin her tonda duvar rengini Bi’Boyada kolaylıkla bulabilirsin. İnternet üzerinden online sipariş edebilir, aynı gün kargoya verilen duvar boyanla evini renklendirebilirsin. Üstelik kullanmadığın artan boyayı kolaylıkla iade etmen mümkün.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message