Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Çevre dostu mobilya nedir?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Çevre dostu mobilya nedir?

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Çevre dostu mobilyalar, çevreye en az zararı verecek şekilde hazırlanan mobilyalardır. Bu, yenilenebilir materyallerin işlenmesinde kullanılan kimyasal maddelerin çevreye zarar vermediği veya kirletmediği anlamını taşır. Beraberinde kaynaklar minimum seviyede kullanılır ve teslimat sırasında en kısa mesafede olması planlanır. Yerel malzemeler veya imalatlar çevre dostu mobilya için önemli tasarruf kaynağıdır.Geri dönüştürülen malzemelerden yapılan, yeşil yaşamla ilgilenen çevre bilincine sahip tüketiciler için hazırlanan sürdürülebilir mobilyalar da çevre dostu mobilya olarak tanımlanır. Kullanılmayan ve atılan ürünlerden heyecan verici mobilyalar üretmek son yıllardaki en önemli eğilimlerdendir. Ve bu ürünlerin çevreye olumlu etkisi önemli düzeydedir. Atıl haldeki eşyaların depolanmasını engelleyip, yeni ürünler elde etmek için kullanılacak ham maddelerin, bakir kaynaklardan elde edilme ihtiyacını azaltır. 

Çevre dostu ürünlerin yapıldığı malzemeler

Sürdürülebilir mobilya tercih ettiğinde alacağın ürünlerin malzemeleri arasında bambu en çok kullanılanıdır. Kısa sürede büyümesi ve dayanıklılığı ile ön plana çıkarak, sonrasında doğaya karışırken ekolojik dengeyi destekler. Bambu ağacı ve palmiye türlerinden biri olan rattanın genellikle örgü şeklinde birleştirilmesi ile iç ve dış mekan için kullanışlı ürünler oluşturulur. Ağaçların yan ürünleri, atık ahşap, ağaç kökleri ve kütükler ile de hem şık hem doğa dostu mobilyalar elde edebilirsin. Doğaya geri dönüşünde hiç bir zarar vermeden karışıp gidecektir.

Vintage mobilya

Daha eski dönemde kullanılmış mobilyaları seçmek, şık ev dekoru elde etmenin en kolay yoludur. Daha yenileri ile harmanlanmış parçalarla dinamik bir köşe elde edebilirsin. Eskimiş, benzersiz ürünler, seçtiğin alanda yıpranmış görünümleri ile fark yaratır. Yerel mağazalardan çevre dostu mobilya edinmen yakın mesafede enerji tasarrufu sağlar.

Çevre dostu yatak

Yeni yatağının hem kendin hemde çevre için daha güvenli olmasını sağlamak üzere çevre dostu ürünler bulabilirsin. Organik ve bitki bazlı kumaşlardan üretilmiş yataklar çevre dostu mobilya için harikadır. Yün, pamuk, keten gibi doğal ve organik elyaf ile yapılan yataklar da şık bir görünüm elde etmene, uyku kaliteni arttırmaya yardımcı olabilir. Organik çarşaf, yastık, nevresim takımları ve battaniyeler daha sağlıklı bir hayat sürmene yardım eder.

Plastik olmayan malzemeler

Mobilya ve ev dekorasyonu alışverişinde, plastik gibi doğal olarak parçalanmayan malzemelerden kaçınmak çevre dostu mobilya edinmene yardım eder. Doğal malzemeler ve bitkiler evindeki hava kalitesini iyi seviyede tutar. Aynı zamanda doğal bir görünüm elde edersin. 

Aydınlatma

Floresan ve akkor ampullerden %25 daha uzun ömürlü ve daha az ısı yaymaları LED ışıkları tercih etmeni sağlayabilir. Modern ve çevre dostu LED ışıklar dekorasyon için muhteşem seçenekler sunuyor. LED ışıkların modernize edilmiş tasarımlar ile bütünleşmiş görünümleri çevre dostu mobilya seçeneklerini arttırıyor.

İkinci el mobilyalar

İkinci el mobilyalar, atıkları minimum düzeyde tutarak en iyi çevre dostu mobilya seçeneklerinden birini sunar. İkinci el mobilyaların nakliye paletleri ve sıkıştırılmış mantar platformlar ile birleştirilmesi harika tasarımlar oluşmasına, uzun vadede çevreye fayda sağlamana yardımcı olur. Paletlerden kitaplık, sehpa, mutfak ünitesi tasarlayabilirsin.

Demonte ürünler

Yenilenebilir ahşap ve geri dönüştürülmüş plastikler demonte şekilde paketlendiğinde daha az yer kaplar. Taşımada daha çok malzemenin tek seferde transferini sağlayarak gelecek için nefes almaya katkı sağlar.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message